Wypadające włosy po ciąży

To polećcie mi sprawdzone produkty(ampułki ). Może jakieś kurację ,któraś z Was ma sprawdzone ? Nie ukrywam,że moje długie włosy dają mi siwe znaki ,a ścinać bym nie chciała,bo do wesela nie uda się mi zapuścić takich jakich chce. A ratować się już muszę,bo końcówka ciąży to już tragedia...

Aniska jeszcze czas na wypadanie ono się tak po 3 miesiącach od porodu zaczyna ;/ mi strasznie lecą znowu pełno włosów na podłodze 

wiecie co mysle ze za szybko si epodddalam z ta kuracja :D teraz ide do fryzjera za tydzien sciac wlosy i obok jest trycholog - chce z nia pogadac co poleca :D

Annabanana ja ścięłam włosy żeby były lżejsze i mniej ich wypadało (bo mam dość grube i ciężkie). Teraz te ampułki i zobaczę czy są efekty. 

Chciałam się zapisać na wizytę do trychologa, nawet znalazłam jakąś klinikę gdzie w listopadzie mają dofinansowanie do konsultacji i cena wizyty to 90 zł. Ale gadałam z moją fryzjerką i sama mi powiedziała że mam poczekać z tą wizytą bo prawdopodobnie usłyszę ze to przez szalejące hormony po porodzie i że jak nie przejdzie do 8 miesiąca po urodzeniu to mam przyjść znowu. Ciekawa jestem co Tobie powiedzą. Może akurat ta trycholog coś Ci doradzi. Daj znać bo sama się zastanawiam czy dobrze robię czekając czy lepiej iść już. Z drugiej strony jak pomyślę że mam zapłacić za to co mi fryzjerka powiedziała to wolę to na te ampułki przeznaczyć. 

Anabanana daj znać co Ci powie ten trycholog, bo ja też się zamierzam z wizytą do niego... to może poczekam jak pisze Magdailena:p

Mazia ja po 1 porodzie to szybko zauwazylam ubytek we włosach;( zobaczymy  jak teraz bedzie

Mi właśnie jak Mazia pisze tak po ok 3 miesiącach za 1 razem zaczęły lecieć a teraz to było jakoś 2-2,5. Teraz mam 3 miesiące i już na potęgę lecą. Na razie nie widzę odrastających.

Jeny laski ja to zacofana jestem, myślałam, że te ampułki, o których piszecie się połyka :D i że tak głowa po nich boli że aż daje uczucie palenia.

Magda i lena to jak Ci już odrastaja na zakolach to znaczy że te ampułki dają radę. Daj znać za jakiś czas jak efekty. 

Ewcia dobrze ze teraz zima i czapkę można ubierać a na wiosnę to zazwyczaj się włosy odbudowywuja, tak bynajmniej mi się wydaje ;)

Najlepiej nie odstawiać witamin, które bierze się w ciazy, wtedy podobni nie ma takiego "szoku" z włosami czy paznokciami:)

Mi przed pierwszą ciąża strasznie wypadły włosy, w ciąży nic się nie zmieniło ani po urodzeniu. Było wręcz gorzej, nic nie pomagalo.. Żadne witaminy ani nic.. Miałam mieć robiony taki zabieg na włosy (nie pamiętam jak się to nazywa) ale okazało się że jestem po raz kolejny w ciąży i zrezygnowałam z tego. Dopiero jak zaszlam w ciążę po raz drugi włosy przestały mi wypadać. Obecnie 2 i pół miesiąca po porodzie i włosy nadal nie wypadają. Zobaczymy jak długo się to utrzyma :) 

Ja zawsze miałam problem z. Wypadaniem po ciąży. W ciąży wręcz przeciwnie bo baby hair nie brakuje 

Mysle podobnie jak Klaudia ale też pewnie zalezy od stanu  organizmu, może się okazać że nie  zawsze witaminy wystarczą

ja to zawsze miałam mało włosów ,ale w okresie między ciążowym wielkie bum  i w końcu mogę mieć długie włosy . Choć no teraz tak lecą, że ścinam non stop by jakoś wyglądały 

MałaZołza dobrze, że jest to forum, bo człowiek się dowie co i jak:D

mi też juz zaczynają powoli wypadać niestety:(

a ktoras z was widziala efekty po stosowaniu np vitapil mama ?

Ja to przed pierwszą ciąża miałam włosy do samego pasa ale jak zaczęły wychodzić garściami i to dosłownie musiałam ściąć delikatnie za ucho i dopiero po tym jak włosy były lżejsze przestały tak drastycznie wypadać. 

MałaZołza hihihi nieee to takie ampułki z płynem do rozsmarowania na włosach :D

Swiezoupieczona mam nadzieję. Dam znać jak efekty. Moja fryzjerka ma 5 grudnia szkolenie z trychologi to się dopyta o mój przypadek. Pytała też czy przeszłam Covida bo ostatnio była na szkoleniu gdzie właśnie mówili o nowych badaniach. Podobno wypadanie włosów jest też skutkiem ubocznych koronawirusa. 

Wiecie a miałyście przypadek barfzo poskrecanych włosów u nasady?

Mi po porodzie strasznie leciały włosy ..