Wynik HCV

Hej,
Czy któraś z Was czekała bardzo długo na wynik HCV w 3 trymestrze?
Wszystkie badania już są. Przy HCV wpisane - czas oczekiwania 3 dni robocze, a już ponad  5 minęło i nadal nie ma wyniku.
Pierwszy wynik 1 trymestrze był tego samego dnia. Nie chce się za bardzo stresować z uwagi na bobasa w brzuchu, ale nie jest łatwo.

to może zadzwoń do labo zapytac o wynik. Mysle ze powinni ci udzielić informacji. 

ja wszystkie wyniki mam w tym samym dniu. teraz na wynik różyczki czekałam 1 dzień.  a tak to wszystko w tym samym dniu 

Zadzwoń do laboratorium i powiedzą Ci dlaczego nie otrzymałaś jeszcze wyniku. Ja czekałam 2 dni na wynik hcv, a na pozostałe wyniki jeden dzień.  

Nie warto przejmować się narazie ;)

Nie pamietam jak bylo z hcv ale pamietam ze byly badania na ktore trzeba bylo dluzej poczekav a na gbs to nie zdazylam wyniku odebrac  bo tak dlugo to trwalo;( nawet z porodowki pamietam ze dzwonilam o wyniki czy juz sa ;/ i oczywiscie byly 2 dni po porodzie;)

Ja nigdy tak długo nie czekałam na wyniki, zawsze wszystko jakoś tak sprawnie i na czas. Możesz spróbować zadzwonić ale nie wiem czy udzielają takich informacji że względu na Rodo, u nas ostatnio Pani w laboratorium nie chciała właśnie udzielić takich informacji tylko kazała przyjść osobiście 

Ja bym dzwoniła zapytać o wynik pewnie ale u nas jest w diagnostyce tak że piszę koło badań czas oczekiwania jaki jest o jest on różny jedne badania są w ciągu jednego max 2 dni a są takie co się czeka na nie kilka dni ale pielęgniarka też z reguły informuje mnie że czas oczekiwania jest nieco dłuższy może mają opóźnienie w laboratorium jedno jest pewne jak jest coś nie tak to dzwonią przynajmniej u nas w ośrodku tak jest 

U mnie na niektóre wyniki też czas oczekiwania był dłuższy, jeszcze jak przed weekendem robisz to też trzeba się liczyć, że dłużej będziemy czekać. Ale oczywiście zawsze można zadzwonić  zapytać kiedy będą wyniki 

Zawiadomienie tam to było pierwsze co mi przyszło do głowy. Niestety Pani nie udało się wyjaśnić sytuacji, miała oddzwonić wczoraj, ale nie oddzwonila. Wyników jak nie było tak nie ma. 

Nie robiłam przed weekendem, tylko we wtorek. 

Ja bym dzwoniła i pytała nadal co się dzieje

tez bym zadzwoniła i wyjaśniła co sie stało. moze jest jakis problem z tym wynikiem i dlatego tak zwlekają. 

Ja krotko czekałam lepiej zadzwoń bo coś chyba nie tak , wynik już powinien byc

Nigdy nie czekałam długo na wyniki. Na niektóre trzeba było poczekać czasami 2 dni dni (być może też na HCV, nie pamiętam). Jedynie na GBS czekałam tydzień, ale uprzedzono mnie że na ten wynik czeka się znacznie dłużej. Dla pewności zadzwoń, po co się stresować.

Może być tak że badanie będziesz musiała powtórzyć ja tak raz miałam z badaniem jednym Pani z laboratorium zadzwoniła że mają problem bo jest mikro skrzep w probówce i kazała mi przyjść ponownie na pobranie już w cenie poprzedniego badania i musiałam je niestety powtórzyć 

Ja zawsze miałam wyniki tego samego dnia a najpóźniej dzień po. Tylko na tego GBsa dłużej czekałam, ale to norma. 

Ja bym dzwoniła albo udała się nawet do punktu pobrań i zapytała o co chodzi. 

Noże trzeba się skontaktować z laboratorium 

ja ostatnio miałam taką sytuację, że wszystkie wyniki były, za wyjątkiem jednego. było to ważne badanie, a wynik został "UKRYTY". kolejnego dnia pojechałam ponownie do przychodni, jednak mojego wyniku nadal nie było, nie przyjechał również w wersji papierowej. jak się okazało później (dzień później) po prostu nie z jakiejś przyczyny nie zbadali danej próbki, wynik był okej, ale strachu najadłam się okropnie!

Wiesz już coś czy nadal nie ? Ja muszę teraz zrobić próby wątrobowe to u nas np na stronie diagnostyki od razu koło tych badań pisze że czas oczekiwania na wynik może ulec wydłużeniu czyli pewnie gdzieś wysyłaja wyniki 

mamaadwokat, niepoważne ja sama bym sobie wkręcała najgorsze

Dłuższy czas oczekiwania często wiąże się z tym że badają to tylko określone punkty, więc z uwagi na czas dostarczenia materiały czas oczekiwania na wynik się wydłuża, czasem jest to też wynik tego że trzeba czasu na zajście jakiejś reakcji itp :) dlatego warto zawsze iść szybciej na badania przed wizytą