No i to jest fajne jak diagnostyka pisze ile czeka się na wynik przynajmniej nie żyjesz w stresie
Gdyby było coś nie tak z wynikami to pewnie by już dzwonili i kazali zrobić jeszcze raz
tak przy tym wyniku którego nie masz powinna byc i formacja jak długo trzeba jeszcze czekac na wynik. Na niektóre trzeba czekac kilka dni ale dłużej niz tydzień to sie nie spotkalam nigdy szczerze mówiąć wiec ja bym na pewno dzwoniła zapytac o co chodzi
Wiesz już coś może ? Może faktycznie badanie jest wysyłane między oddziałami dlatego tak długo to trwa
U mnie przed pierwszym porodem zaginął wynik na covid przez co nie mogli położyć mnie do szpitala tak jak było zaplanowane. Dziewczyny które że mną robiły badanie wynik otrzymały następnego dnia a mojego szpital nie otrzymal mimo nagminnych telefonów i prób wyjaśnienia sytuacji bo byłam prawie 2 tyg po terminie.
W laboratoriach gdzie robiłam inne wyniki nie zdarzyła się taka sytuacja.
właśnie mi raz zginęły wyniki krwi ale po tygodniu znaleźli
Najlepiej jest dzwonić i starać się wyjaśnić sytuację tym bardziej jak się przedłuża w czasie bo to nie ma na co czekać zwłaszcza gdy potrzebujemy wyników jakiś badań
a to chyba zalezy od przychodni wiecie, bo mi nigdy nie zdazyło sie czekac długo na cytologie ostatnio robiłam w innej przychodni i pani z rejestracji mówi ze miesiac sie czeka o.o
Ja tak czekałam na ten wymaz u ginekologa długo ten ostatni na tyle długo że zdążyłam urodzić i i tak musieli mi podać antybiotyk ale w sumie nie ma się co dziwić że czekałam tyle czasu jak to było w święta
Moje wyniki te co robię obecnie zawsze idą do przychodni do Pani doktor ja nigdy ich nie odbieram osobiście i ich nie widzę
ja wybieram sobie sama zawsze
llIa czasami wrato odbierać na bierząco;) ja jak robiłam badania w innym punkcie niz przmował lekarz to miałam mega szybko i przez strone mogłam je podejrzeć niestety gbs miałam wiadomo w gabineie u lekarza i tutaj czekałam po 4 dniach już byłam na porodówce to też jescze wyników nie było i podobnie jak mamusce podali mi antybiotyk a mimo iż z gabinetu miało mi przyjśc info na emaila z wynikiem to do dziś nie dotarło;) a w sumie szkod abylo kasy bo wydałam kase na badanie a wyniku nie miałam;/
Ja jak robię prywatnie to mogę je odebrać w rejestracji, albo są na stronie. Jak się robi ze skierowaniem to idą do lekarza. Jednak jak tak robię u ginekologa, to w ciąży potrzebowałam je do innego lekarza, to chodziłam do położnej i ona mi nawet bez wizyty wydawała jedną kopię. Normalnie, to na wizycie jedna kopia dla mnie, druga do dokumentacji. Muszą top trzymać jak było wystawione skierowanie.
to ja zawsze prosze o kod kreskowy do pobrania wyników ze strony i zawsze proaktycznie w tym samym dniu na stronie mam juz do pobrania wyniki i sobie je drukuje. Nawet jak ida do lekarza to zawsze prosze o kod i pobieram wyniki wczesniej.
Ja ogólnie polecam laboratoria Diagnostyki, wszystkie wyniki oprócz grupy krwi dostępne na ich stronie internetowej tego samego dnia.
Oczywiście jeśli macie możliwość skorzystania z tego laboratorium
Ja też zawsze pisze o kod kreskowy i mam możliwość sprawdzenia wyników na internecie dla mnie to najlepsza opcja z możliwych :) i faktycznie mam dostęp do wyników a nawet je mogę wydrukować
tez zawsze biore ten kod kreskowy zeby sprawdzic wyniki w ten sam dzien bo jakos zawsze mnie to stresuje jak wyjdą. a tak to kilka godzin i wiem jaki jest wynik. panie zawsze daja kodzik do sprawdzenia
ja również miałam możliwość sprawdzenia wyników w internecie, jednak ten jeden konkretny wynik był UKRYTY (dosłownie takie słowo) a reszta była widoczna. 2 dni miałam wyjęte z życia.
Czasami właśnie są badania które trzeba odebrać osobiście i wtedy one są ukryte nie można ich podglądnąć w internecie miałam raz taki przypadek
czasami tak jest, że po prostu badanie nie jest wykonane i trzeba na nie jeszcze poczekać. ale wtedy moim zdaniem to wszystkie badania powinny być udostępnione jednego dnia, żeby nie stresować człowieka niepotrzebnie