Wymioty,mdłości kiedy poczulyscie pierwsze?

Każda babka tak ma i tyle. 

Jeśli ktoś by miał w 1, 2 i 3 trymestrze to bym współczuła ale sama to przezylam i uważam że nie ma na co Wogole narzekać 

Swiezoupieczonamama oj to by się babcia zdziwila bo ja 2 chłopaków mam i w 1 ciąży wymioty 9mcy, tylko w 2 trymestrze bylo nieco lżej. W 2 ciąży caly 1 trymestr wymioty, później sporadyczne. Tyle co nic. Ale pewnie temu ze od razu witaminy odstawiłam.

O Ewcia ma porównanie. 

Każda kobieta może prawie każda ma mdłości i wymioty w ciąży jedne miesiac inne 5 a jeszcze inne cała ciąże. 

Monia, nie generalizuj, bo tak nie jest. Nie każda i nie prawie każda. Obecnie jestem w trzeciej ciąży i tylko teraz się zdarzyło, że wymiotowałam i to tylko 2 pierwsze tygodnie. W pierwszej ciąży i drugiej ani razu nie wymiotowałam i nie miałam mdłości. 

Marta K, ja rowniez nie mialam nudnosci przez cala ciaze i w ogole nie wymiotowalam :)

Anita ja tam się cieszyłam z nudności, wymiotów być może dlatego ze ciąża rozwijała się prawidłowo bo przy 3 poronieniach nie miałam żadnych objawów. 

Ja to mam taką ochotę na ciasto najlepiej Napoleonke, albo karpatke że aż ślina mi spływa ale trzeba czekać :/ 

Może lepiej będzie smakować później :D 

Marta racja nie w każdej ciąży są dolegliwości. Znajomej znajoma dowiedziała się że jest w ciąży przy zwykłej wizycie u ginekologa   waga ta sama, zero objawów a ona w 17tc 

To tyle czasu nie miała okresu i w 17 tc wybrała się do ginekologa żeby to sprawdzić ;o nieźle, ja to bym po kilku dniach spóźnienia miała już jakieś myśli że może ciąża. Ale też znam taki przypadek że w 3 mies się dowiedziała dziewczyna ale ona czesto miała opóźnione okresy i zupełnie nic nie podejrzewała 

Pati, u mnie podobny temat przyjaciółka w 5mcu się dowiedziała... jak zorientowała się że nie miała dawno okresu, zero objawów 

Ja też nie wymiotowałam ani razu w ciąży, miałam jedynie zawroty głowy w pierwszym trymestrze :)

W dwóch ciążach nie miałam i się cieszę z tego bardzo. Jedne mają od razu inne wcale kwestia indywidualna. Mnie nie odstraszały ani zapachy ani nic 

U mnie zaczęło się jak pojechaliśmy nad morze dosyć że rano mdłości to jeszcze biegunka zamiast leżeć na plaży latałam do kibla dwa dni haha. Ale później się na szczęście uspokoiło jednak jak wróciliśmy z morza to byłam zajechana 

A nawet nie wiem czy miała okres ( bo czasem i tak bywa) a może miała 17tc to jednak długo żeby się nie martwić że nie ma się okresu . 

Ja nie pamiętam kiedy u mnie się zaczęło. To chyba było jakoś około 10 tygodnia A o ciąży dowiedziałam się około 6. Pierwszymi objawami ciąży u mnie takimi które pojawiły się zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży i zanim podejrzewałam że ma to co wspólnego z ciążą było to że czasami miałam takie momenty gdzie przyspieszały mi serce nie miałam siły najczęściej było to na przykład jak brałam prysznic i jak my mamy sobie na przykład włosy takie szybkie ruchy sprawiały że po prostu momentalnie przyspieszał o mi serce źle się czułam no bo po prostu robiło mi się słabo 

Od razu po zrobieniu testu 😅 5 tydzień. Nie wiem, może psychika zaczęła.dzialać, ale nudności miałam do.4.miesiaca.

U mnie tak samo! Od razu po zrobieniu testu jakis 4 tc. Miałam wtedy już mdłości albo sobie wmawiałam i utrzymywały mi się do końca 1 trymestru. Zawsze się mówi że ten 1 trymestr jest najgorszy bo mogą występować różne dolegliwosci, 2 się przechodzi dużo lepiej a 3 znowu ciężki bo już brzuch przeszkadza. No i faktycznie jak tylko skonczyl się 1 wszystko przeszło i czułam się jak nowo narodzona, odzyskałam energię i chęci do czegokolwiek 

To ja tak samo, jak tylko skończył się pierwszy trymestr, to we mnie jakby wstąpiły nowe siły :) I tak wydaje mi się, że ciążę przeszłam nienajgorzej, biorąc pod uwagę historie niektórych, z jakimi dolegliwościami musiały się zmagać całą ciążę.

Ja chyba nie miałam takiego w którym czułabym się dobrze jak nie mdłości to zgaga albo po prostu złe samopoczucie. Ale jedno co pamiętam to właściwie przez całą ciążę czułam wieczne zmęczenie potrafiłam leżeć cały dzień w łóżku a czułam się taka zmęczona że po prostu nie chciało mi się zrobić

To ja chyba miałam farta ;) Przez całą ciążę brak mdłości itp. Jedynie co to w 1 trymestrze mi mięso śmierdziało więc go nie jadłam 

Oj, tak, ja też w pierwszym trymestrze nie mogłam nawet patrzeć na mięso. Śmierdziało mi i obrzydliwie wyglądało. A najgorszy był kurczak z rożna, bo tego to do końca ciąży nie miałam znieść �

To ja właśnie nie miałam takiej nadwrażliwości na zapach ale wiem że to się często zdarza. Moje siostry na przykład wszystko w śmierdzi z jedzenia :D