Wymioty,mdłości kiedy poczulyscie pierwsze?

U mnie mdłości pierwsze pojawiły się w5 tygodniu z dnia na dzien coraz silniejsze nie były to tak zwane poranne mdłości wręcz nazwała bym je mdlosciami cało dniowymi a najsilniejsze to były w ogóle wieczorem  odeszły  jak ręka odjal z początkiem 4 miesiąca 

Laureczka ludzie są obrzydliwi, kiedys jesień zimno a ja bez butów na zimę wiec pojechałam z mała mało kto wie ale z niemowlakami tez mamy mają pierwszeństwo, ale nic z tego nie w naszym kraju... na rękach z maluchem w kolejce kilometrowej stałam w ccc zero reakcji dostałam opiernicz od mamuśki około 50lat z córeczką stała i dwie sie zaczeły drzeć;) że mąż może postać w kolejce jak pani nie pasuje ze dziecko moża z kimś w domu zostawić...

poniekąd dlatego zaczełam zamawiać przez internet 

Anita niestety niekotrzy kultury nie maja za grosz.. Przykre to bardzo, ale niestety szkoda nerwów na kłótnie. 

I to zazwyczaj tacy po studiach co o szacunku i kulturze się uczą na zajęciach.  WWstyd mi za takich. 

W pierwszej i drugiej ciąży nie miałam w ogóle mdłości. W trzeciej zaczęły się w 3-4 tygodniu. Na przełomie 4-5 tygodnia zaczęły się wymioty i wylądowałam w szpitalu. Po antybiotyku i nawodnieniu na szczęście wymioty ustały, ale mdłości potrafię odczuwać do teraz (10 tc) 

Marta no może cię tak do 4 miesiaca nawet do połowy 4 miesiaca. Ale ja np zaczęłam na tym przelomie zauważać że własnie już są lżejsze i powoli ustępują.  

No nie fajne są te mdłości ja gdyby nie test to do czasu powstania mdłości nie wiedziałabym ze jestem w ciąży ☺ ale to chyba dobrze ze tak łagodnie to przechodziłam nie odrzucaly mnie żadne zapachy ani dania piersi tez normalnie się zachowywały do tej pory piersi są normalne czasem pobolewaja skutki jak gdzieś dotknęła ale po za tym bez zmian ☺

U mnie po miesiącu zaczęło się od mocnego czucia wszystkich zapachów których wcześniej nie czułam potem bolal mnie brzuch jak na okres Ale ostatecznie go nie dostałam i potem miałam mdłości i często chodziłam na siku 

Takie były początku, teraz jak wiąże sama buty to jest mega ciężko 

mnie pierwsze to bolały piersi bardziej niż na okres 

Ja mdłości pierwszy raz poczułam w 6 tygodniu i nie były to poranne mdłości. Właśnie szykowałam obiad i zrobiło mi się nie dobrze na widok surowego mięsa. Co prawda miesiączka się spóźniała ale zupełnie o niej zapomniałam. Dopiero w momencie kiedy poczułam mdłości spojrzałam na kalendarz i pobiegłam po test. 

U mnie na samym początku bylo to, ze czasami robiko mi sie slabo. Najczesciej jak bralam prysznic. Czylam przyspieszenie serca i chwilowe mroczki przed oczami. Mdlosci troszke pozniej.. Chyba jakos kolo 9 tygodnia 

Moze macie jakieś sposoby na unikanie tych dolegliwości;) 

Mi mdlosci przechodziły jak zjadłam posiłek.  Rano jak wstawalam to ledwo żyłam.  WW nocy też mnie budziły.  SŚniadanie robiłam z odruchów wymiotnym.  WWiele razy lecialam do WC zanim skończyłam.  PPotem się zmuszalam żeby zjeść bo wiedziałam że mi przejdzie na jakiś czas.  II później powtórka wieczorami najczęściej pod prysznicem. I wtedy to już nawet jedzenie nie pomagało.  TTylko się jakoś wodą ratowalam i anaketonem. 

Laureczka u mnie mąż mi musiał robić śniadanie ja nie mogłam wstać z łóżka tak mnie mdlilo. 

Anita imbir łagodzi nudności w ciazy

Podobno imbir ale nie stosowałam.

Ja czasem ledwo do kuchni weszłam to się wycofywałam i leciałam zwymiotować. I nie raz było tak, że zjadłam już to śniadanie, cieszyłam się jakie pyszne i zaraz znów leciałam. 

Ale i w 1 i teraz w 2 ciąży to najczęściej mleko piłam rano, na śniadanie se robiłam albo kubek mleka, albo kubek kakao, albo mleko z płatkami i jakoś szło. Teraz zauważyłam, że jak pójdę spać głodna to rano od razu wymiotuję.

Z zapachów to pamiętam na początku nie mogłam znieść kapuchy, zwłaszcza gotowanej. A zapach kurczaka z rożna do tej pory mnie drażni :)

ja w nocy budzę sie i już czuje ze mnie mndli próbuje jakos przespać, ale rano to samo wstaje i odrazu woda mineralna trochę pomaga.Przy pierwszej ciazy miętusy miałam zawsze pod ręką, ale średnio pomagały.

A jesli chodzi o zapachy... w pierwszej ciazy wystarczył zapach kawy albo widok włosa na poduszce i już leciałam do łazienki;( teraz jest nie co inaczej mam ochote na jajka szybko gotuje zabieram sie do obierania i już zapach mnie odrzuca....

Oj i suroweo mięsa nie mogłam nawet powachac więc mąż kroil i smazyl i dopiero wtedy mogłam dalej robić  😊

Dla mnie najgorszy był sok pomarańczowy i herbata masakra. Przed ciąża uwielbiałam a na początku ciąży nie mogłam zniesc