Wymioty,mdłości kiedy poczulyscie pierwsze?

B lis, zdrowiej jest zapobiegać Mdłościom w naturalny sposób, np zjeść rano migdały, pic herbatę z imbirem, powinno się jeść często a po trochu. Ważna jest regularność i systematyczność

Mama, popieram. Tez bym nie brała zadnych tabletek na mdłości, idzie je załagodzić różnymi sposobami naturalnymi. Trzeba tylko wypróbowac co akurat na nas zadziała.

Mnie akurat pomagał rumianek. Żywiłam się głównie barszczem i kanapkami z dżemem No i migdałami

Przy pierwszej ciąży to długo męczyły mnie wymioty, a teraz przy drugiej to jedynie słabo mi do momentu kiedy szybko czegoś nie przegryze

Matko współczuję Wam dziewczyny na prawdę, ja nie miałam żadnych mdlosci w żadnej ciąży, moze z jeden dzień, ale poza tym nic. Współczuję tak całą ciążę jeszcze…
Moja koleżanka miała tak do 5 miesiąca malo co jadła bo po wszystkim ja mdlilo, nie tyle tylko chudla, lekarz kazał jej żuć imbir, troszkę pomagalo, ale nie wiele.
Urodziła w 40 tygodniu ale jej córeczka ważyła 2,5 kg, malutka była, ogólnie ciążę mają książkowa ale za to że nie mogła jest nie tyla, witaminy za dużo nie pomogły i dziecko nie przybralo za wiele

Mandarynka, ciąża odnoszona a maleństwo. Dlatego ważne jest żeby jeść regularnie małe porcje, najlepiej o stałych porach

Mnie też całe szczęście ominęły te dolegliwości :slight_smile:

To ja długo wierzyłam w to, że jak w ciąży ma się mdłości to dziecko będzie zdrowe. Teraz jak sobie przypomnę jaka byłam uradowana :smiley: - grrrr, kolejny zabobon :slight_smile:

Pierwszy raz słyszę o takim zabobonie. Gdyby ktoś w to wiezyl to u mnie się nie sprawdziło.

Aneta, ja to od położnej usłyszałam i uwierzyłam. Bo co, nie wierzyć położnej? :smiley:

To mnie na mdłości chyba nic nie pomagało ale też nie wszystkiego próbowałam i też mnie meczyly długo, na początku faktycznie schudłam, ale ostatecznie przytylam az 20 kg. Mama myślę, że położna chciała, żebyś miała pozytywne nastawienie :slight_smile:

można zimne maleko próbować migdały najlepiej jeść to co nie wywołuje dodatkowo mdłości ja głównie zywilam się nabiałem bo w innych wypadkach od razu wymiotowalam źle mi było mdłości miałam ale pomimo tego przynajmniej raz dziennie wieczorem brało mnie na wymioty i miałam mdłości ale nie aż takie jak bym jadła inne rzeczy. więc warto próbować naturalnie mój lekarz twierdził że te tabletki nie są za dobre i jedynie w wypadku powinno sie ich używać kiedy kompletnie cały czas i po wszystkim kobieta wymiotuje i nie może nic zjeść czyli chodzi o to że kobieta ciągle wymiotuje a nic nie może przyswoić a tak to raczej naturalne sposoby najlepsze. jak to mówił jak nie działa nic to po prostu to trzeba przetrwać.

Moja koleżanka na widok mleka prawie wymiotowala a co dopiero je pic, myślę że zawsze można się jakoś domowo ratować, ale często jest właśnie tak że nic pomaga, trzeba przeczekac, wytrzymać. Nie wiem jak jest teraz ale wcześniej lekarz mojej koleżance mówił że nie ma leku na mdlosci, można coś tam brać na własną odpowiedzialność ale lepiej dla siebie i dziecka przeczekac

Ze mną było tak , że jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to miałam spokój przez jakiś tydzień . Obecnie jestem w 18tyg i żadne czopki mi już nie pomagają wymiotuje od początku ciąży lekarz powiedział mi że można nawet do 20tyg i nawet miał tak że jego pacjentka jedna wymiotowała do 30tyg. Próbowałam nawet mleko pić ale było jeszcze gorzej bo nienawidzę mleka, imbir też mi nie pomógł. Także czekam aż mi mdłości miną same.

Pati a sprobuj zrobic sobie herbatę z sokiem malinowym i swierzym liściem mięty. Mi to ogólnie dawało ulgę w zgadze ale moze na mdłości tez troche pomoze

Pati zastanów się może nad swoją dieta ?? Może wystarczy ją trochę zmienić ? Pijesz dużo wody ? Szczególnie teraz jak jest tak gorąco powinnaś ze 3 litry dziennie jak jesteś w ciąży :wink:

Ja nie miałam takich dolegliwości, ran tylko zwróciłam sniadaniea byly to parówki i od tamtej pory nie jadłam ich hahaha

U mnie podczas moich trzech ciąż chyba tylko raz zdarzyło się , że zwymiotowalam a tak była cisza i spokój. Trzeba pamiętać, że każda ciąża jest inna a do tego każda z nas wszystko inaczej odczuwa. Przy takich dolegliwościach warto zmienić dietę na lżejsza jakies efekty powinno to dac

Jak miło się slucha, że nie męczył was wymioty podczas ciąży nie to co mnie. Jest to strasznie męczące. Ja się bałam, że dziecko nie będzie przybierać na wadze bo szczego skoro ja chudlam i cały czas wymiotowalam. Ale może kolejne ciążę będę przechodzić inaczej.

Aneta, ja też chudłam. Jednak mnie ratowały migdały, rumianek i herbata z cytryną i imbirem