Witajcie Dziewczyny! Wczoraj byłam na kolejnej wizycie u Pani doktor i podczas usg stwierdziła, że chyba będzie dziewczynka, bo nic między nogami nie “dynda” nie kazała się jeszcze przyzwyczajac do tej myśli, bo Dzidzia za bardzo nie chciała się ujawniać
Ciekawi mnie jednak to co powiedziała Pani doktor. Przyznała, ze nie są to informacje potwierdzone naukowo, ale z jej własnych doświadczen i obserwacji pacjentek wynika, że kiedy kobieta w ciąży cierpi na wymioty to jest wielkie prawdopodobienstwo, że bedzie dziewczynka przy chlopcach jest podobno spokojniej (oczywiscie nie ma na to reguły).
No to agnieszka.sz powiem ci, że w moim przypadku słowa twojej pani doktor sie nie potwierdziły. Wymioty okropne do 17 tygodnia, a na usg chłop jak malowany Ale na to reguły nie ma jak napisałaś .
Moja siostra urodziła 4 dzieci - 3 dziewczynki i chłopca i nie ma zielonego pojęcia co to mdłości i wymioty w ciąży. Nawet ostatnio wspominała o tym , a jadła dosłownie wszystko - jak śmietnik w wielkich ilościach. Żadnych reklamacji żoładek nie uwzględniał :)))))
Ulka mój mąż jak wracał z drugiej zmiany to zastawał mnie w łązience nad kibelkiem właśnie. Z jaką litością i współczuciem wtedy na mnie patrzył … I chyba rzeczywiście źle wyglądałam, bo bardziej się mną opiekował niż w pierwszej ciąży. Nawet nadopiekuńczy był.
Agnieszka ta teoria chyba nie do końca sie sprawdza. Ja byłam w ciąży z chłopcem i wymiotowałam bardzo długo. Wydaje mi się, że wszystko zależy od organizmu i układu hormonalnego. Jedna z nas będzie ciąże przechodzić bezobjawowo a inne będą cierpieć na dolegliwości ciążowe. Zazdroszczę tym mamom, które nie wiedzą co to znaczy mieć mdłości czy wymiotować w czasie ciąży
Moja kuzynka urodziła trzech chłopców i nie wie co to wymioty i mdłości. Przez wszystkie ciąże czuła się znakomicie. Jak dowiedziała się, że ja tak fatalnie się czuje i dużo wymiotuje to też stwierdziła, że to będzie dziewczynka tak jak mówię, nie ma na to reguły, powtarzam tylko to co wynika z obserwacji samego lekarza
Tak jak pisałam poprzednio, w pierwszej ciąży męczyły mnie mdłości przez 5 miesięcy i urodził się chłopiec. Teraz miałam te same objawy, mdłości, nudności, wymioty, generalnie początek ciąży identyczny jak w pierwszej i byłam pewna, że będzie chłopiec, okazało się, że jednak dziewczynka. Także nie ma na to zasady.
Ja przy synku, naszczescie nie mialam wymiotow, jedynie, meczyly mnie na poczatku jakby nudnosci jakby.mi sie chciało wymiotowac , ale nie.wymiotowalam , jedynie doskwieral mnie dlugo bol glowy i sennosc
Ja doświadczyłam tego zjawiska i to nawet dwukrotnie w ciążach. W pierwszej ciąży z synkiem wymiotowałam przez 3 miesiące, każdy poranek zaczynałam wizytą w toalecie i tak kilka razy dziennie przez 90 dni. W ciąży z córką wymioty miałam przez 4 miesiąca, każdego ranka i wieczorem, byłam tak wymęczona że lekarz się zlitował i przepisał mi leki.
Agnieszka super, ze juz sie ustabilizowała sytuacja. W moim przypadku, w 1 ciąży, wymioty przez pół roku odkąd sie dowiedziałam i to po 10-20 razy dziennie a nawet więcej, nie zwracałam na to uwagi, czy to po czymś sie nasila, jakos przyjęłam, ze tak musi byc i juz, u mnie akurat sie sprawdziło, ze jak duzo sie wymiotuje to dziewczynka jest w brzuszku.
W 2 ciąży moze juz tak nie wymiotowałam ale znowu mnie męczyły mdłości i stwierdziłam, ze to chyba juz gorsze niz te wymioty, bo przynajmniej wtedy czułam ulgę
Agnieszka fajnie, że się sytuacja ustabilizowała. U mnie też ten trymestr pierwszy był ciezki. Drugi bardzo ok, a teraz w trzecim często chce mi się jeść, ale małymi porcjami. Mam nadzieję, że mdłości nie powrócą. Zgagi też nie odczuwam, co mnie bardzo cieszy.
Współczuję kobietom, którym mdłości towarzyszą cała ciążę. Psychicznie i fizycznie chyba bym wysiadła.
Da się żyć jedynie omijać trzeba mięsne sklepy hipermarkety autobusy itd. Ja miałam tak wyczulony smak i węch że umiałam powiedzieć co ktoś ostatnio jadł czy palił i czym pachnie i to z dużej odległości.
Nudności męczyły mnie do 5 miesiąca , zwłaszcza rano . Starałam się od razu wypić gorącą herbatkę to przynosiło mi ulgę .Ze śniadaniem musiałam chwilkę odczekać do około godziny po przebudzeniu . Nie lubiłam nigdzie rano wyjeżdżać samochodem bo wtedy było strasznie , mdliło mnie cały czas,całą drogę,na dodatek mój ginekolog umawiał wizyty wcześnie rano była to godzina 8 , czasem 9 więc przezywałam koszmar . W 3 trymestrze już nic mi nie dolegało oprócz potwornej zgagi. Mam nadzieje ,że u Ciebie będzie lepiej i tego życzę.
Przy stnku nudnosci mialam do 3 miesiąca w wymiotowam tylko raz a teraz przy córce czułam sie coraz gorzej mdłości do 5 miesiąca i jeszcze pod koniec ciąży i czesto wymioty nic nie moglam zjeść bo zaraz wszystko wróciłam.A na dodatek przy pierwszej i drugiej ciąży męczyła mnie okropna zagaga aż do porodu.
Mnie wymioty męczył całe trzy miesiące. Jak nie dłużej. Strasznie schudłam. Nic na wadze nie przybierałam i tak prawie do końca ciąży. W większości wszystko szło na dziecko. Ale dobrze, że córka przybierała na wadze prawidłowo i prawidłowo się rozwijała.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.