Fajna sprawa teraz sa tak fajne i funkcjonalne łóżeczka ze bez trudu da się przekonać malucha do spania w nowym lozeczku ![]()
Dużo czasu zajeło mi wybranie łóżka dla Emi,ale w końcu udało się kupić i z mojego wyboru jesteśmy bardzo zadowoleni.Już niedługo przyjęcie z okazji 2 urodzinek więc tak jak było ze starszą Emi zamieni swoje dotychczasowe łóżeczko na pawdziwe łóżko.Jak na razie jest nim zachwycona i przez dzień już kilka razy w nim spala.Wybrałam dla niej białe łóżko drewniane w rozmiarze 180x80 by starczyło na dłużej.Drewniane z uwagi na to ,że gdy kolor się znudzi w każdej chwili można przemalować:)łóżko ma barierkę by podczas snu nie spadła i szufladę.Gdy będzie większa barierkę można zdemontować,łóżko jest niskie i bardzo wygodne.
U nas bylo tak ze przenosilismy corke jak miala niecle 2 lata. I niestty bylo tak ze zakumala ze moze z niego wychodzic. Wiec gdy ja kladlismy to po chwili wracala do nas, a my ja znowu odprowadzalismy. Trwalo to okolo tygodnia ale dzieki konsekwencji przestala wychodzi bez pwoodu i zasypia od razu.
Mój synek ma prwie 3 latka i nadal śpi w łóżeczku - teraz jest to łóżeczko turysyczne, bo zwykłe się rozpadło. Zainwestowalismy w materacyk bo wydawał nam się ważniejszy niż samo łóżeczko. Dla bliźniąt zdecydowaliśmy się na porządne łóżeczka bukowe, duże z możliwością przerobienia na tapczanik. Dzięki temu inwestycja w materacyk będzie miała sens bo będzie bardziej wykorzystany. No i same łóżeczka będą dłużej służyły.
Moja córka spała jeszcze w łóżeczku w wieku 6 lat. Mieściła się w nim i było jej tam wygodnie.
Beata74 moja pięciolatka na pewno by się zbuntowała jak bym jej zaproponowała do spania łóżeczko dziecięce:)Ona ciągle powtarza ,że jest “dorośnięta”![]()
A to jest właśnie nowe łóżeczko Emilki:
Mamunia a jaką dlugosc ma wasze lozeczko ? Moja córeczka jeszcze śpi w lozeczku ale jeszcze w tym roku chcemy i planuje my jej kupić duże lozko
Wybrałam już to większe 180x80 ,tak że ja się bez problemu zmieszczę,a nawet tata:)
Mi sie wydaje ze warto przeniesc dziecko do wiekszego lozka w wieku 2-3 lat, to juz taki troche awans naa starszaka:)
Ja zdecydowałam się na łóżeczka 140x70 bo wiem, że maluchy będą mogły spać tam do około 6 lat wygodnie a później kupię już duże normalne łóżka, takie na 190 lub 200 metry. Być może będzie to piętrowe łóżko zobaczymy. Wybierając łóżeczka chodziło nam o to aby jak najmniej razy wymieniać wszystko od początku - bo to i łóżko i materac i prześcieradła więc jak by nie było trochę kosztów się generuje.
Tak wygląda łóżeczko przerobione na tapczanik.
Mamuśka śliczne to łóżeczko:)
Mamunia powiem szczerze, że w realu okazało się nawet ładniejsze - fotka jest z ogłoszenia, bo nasze było tylko zmontowane dla sprawdzenia i rozmontowane, żeby synek się do niego nie gramolił. Zresztą jeszcze nie kupiliśmy materaca. Ogólnie jednak polecam, bo wykonanie i jakość jest godne uwagi i żałuję, że dla młodego czegoś takiego nie kupiliśmy, a teraz to chyba trochę za późno.
Mamunia, czy ty sama szyłaś te serduszka? Bo ogólnie wystrój bardzo ładny, niby róż ale chyba taki pudrowy co nie świeci po oczach:) Bardzo mi się podoba.
Mamuśka,to fajnie że jesteście zadowoleni:)Tak serduszka to moje,a w sumie i mojej mamy dzieło tak samo jak pościel:),Szyłam to razem z mamą bo ja nie mam w domu maszyny później wieczorami wypychałam watoliną:)Kolor w pokoju Emi to pudrowy róz i szary,u starszej jest jeszcze jaśniejszy róż w połączeniu z brązem,a na ścianie namalowałam białe grochy:)Dziewczynki ida spac,a ja wymyślam:)
Mnie właśnie dopiero ostatnio wena wzięła na szycie, szkoda trochę, bo teraz to już trochę brzuch przeszkadza przy maszynie. Też u mamy szyję, ma starą dobrą maszynę. Sama chciałam kupić sobie ale te nowe plastikowe trochę mnie nie przekonują.
No myslalam ze nie ma watku na ten tema:-) a raczej podobny ,wiem ze mam czas ale chcialam zapytac od jakiego wieku zmienic lozeczko na lozko i jak nauczyc dziecko tej zmiany?
Dla Nas mobilizacja do zmiany łóżeczka na łóżko jest pojawienie rodzeństwa dla synka; )
Z racji tego, że zostanie starszym bratem odstąpi łóżeczko młodszemu bratu a sam przeniesie się do łóżka.
Uważam, że ważne jest odpowiednie zabezpieczenie takiego łóżka, bo w łóżeczku przed upadkiem chronią szczebelki a tu warto pomyśleć by np. postawić łóżko przy ścianie a na bok od brzegu założyć specjalna barierke; )
Dodatkowo na ziemi w pierwsze noce rozłożyć poduszki by w razie czego zaamortyzowaly upadek.
Mój synek ma 18 miesięcy i wstaje raz w nocy na mleko - do chwili pobudki śpi nie przemieszczając się za bardzo a moment pobudki jest ok. 3 w nocy, wiec będę musiała po prostu czuwać o tej godzinie a potem znów śpi jak susel; )
Samantka to ile synek mial jak zamienil lozeczko na łózko?
najlepsze dla malucha będzie “dorosłe” łóżko z zabezpieczeniem, jak na dodanym zdjęciu. W nowym łóżku niech znajdą się wszystkie rzeczy z łóżeczka, pościel też niech nie będzie świeżo założona, a raczej taka już “wyspana”, żeby jak najmniej było nowych, inaczej pachnących rzeczy.
Nasza córka miała jakiś 3-4 miesiące przed 3 urodzinami, jak zmieniliśmy jej łóżeczko na łóżko. Kupiliśmy jej bardzo podobne do tego które pokazane jest wyżej tylko w innym kolorze. Aby zmiana przebiegła gładko zabraliśmy córkę do sklepu z meblami aby miała i ona swój udział w wyborze i aby jej się podobało. Oprócz zmiany łóżeczka nastąpiła też zmiana pokoju na własny. Także wybieraliśmy też inne elementy wystroju pokoju a córka z nami i miała z tego ogromną frajdę. To też pomogło jej w odnalezieniu się w nowej roli i radość z nowego pokoju troszkę stłamiła jej obawy. Tak jak piszą mamy ważne na początek są zabezpieczenia czyli barierki/a . Niektóre łóżeczka ją mają, do innych można dokupić. Ja na wszelki wypadek na początek podstawiałam oprócz tego materacyk z łóżeczka wczesniejszego obok łóżka.
wszystkie te łóżeczka i ogólnie mebelki dla dzieciaczków sa swietne:-)