Wymiana butelek

Może i Ciebie jest inna woda u mnie były zawsze 

Właśnie może to zależy jaka jest twardość wody...

No dobra,ale czemu szklane są lepsze ? Sporo osób tu je zachwala. Ja ich nigdy nie miałam ,więc nie wiem bo stosuje plastikowe

Maziulek też jestem właśnie ciekawa, mam również plastikowe w użytku.

Do pewnego momentu miałam plastikowe butelki. Kupiłam jednak szklaną - dla mnie wygodniejsza i trwalsza.
Ja osobiście codziennie wyparzam butelkę, a plastikowa po czasie traciła jakby "przeźroczystość" i dla mnie wyglądała niezbyt dobrze. Często więc zmieniałam butelki.
Mam teraz szklaną już 3 miesiąc i wszystko jest ok :) Mam z Canpol Babies szerokootworową ze smoczkiem Lovi oraz szczupłą ze smoczkiem Canpola. Obie córka lubi ;)

Smoczek wymieniam raz na miesiąc. Codziennie wyparzam.

aha czyli zaleta taka, że nie robi się mętna. Coś jeszcze może ?

Butelki szklane są o wiele lepsze przy maluszku. 

Przy większym dziecku lepsze będą plastikowe 

Myszka waskootworowe chyba gorzej się czyści?

Te szklane może i faktycznie nie zachodzą...

No a jak z wagą takiej butelki? Nie jest za ciężka? Bo plastik to wiadomo że lekki jest a takie szklane to chyba od razu więcej ważą? Też nie mam tych szklanych i się właśnie zastanawiam w czym są lepsze od plastikowych. 

Ostatnio bardzo w pepco szukałam butelki Canpola i też patrzylam czy czasem nie ma szklanej ale niestety nie było 

Moja ma 7 miesięcy ponad i sana utrzyma buteleczkę szklana od około miesiąca. 

Także 6 miesięczne dziecko taka utrzyma mniejsze, wątpię żeby samo trzymało i piło. 

My bardzo lubimy szklane bynajmniej mi się bardzo fajnie trzymało, teraz córka sama je. 

Szklane też są bardzo łatwe w utrzymaniu czystości n, plastikowe bardziej zachodzą i robią się pożółkłe, szklanym to nie grozi Wogole to jest kolejny plus. 

Jednak minusem w szklanych jest to, że gdy się zbije to dziecko może się skaleczyć przy plastikowej to nie grozi. 

Także wybór należy do każdej mamuski :) 

No fakt mi te szklane tez sie podobają muszę następnym razem zmówić jak będę coś zamawiala dla malutkiej ;) wydaje mi się że łatwiej w nich utrzymać sterylność  chciaz te plastikowe co mamy i canpola i lovi tez źle się nie mają 

Ja się właśnie tego boje , że może upaść i niechcący wpaść szkło tam gdzie nie powinno, ale może następnym razem się skuszę na szklane, póki co mamy plastikowe.

Właśnie dlatego tez jestem za plastikowymi 

Te szklane są super ,mniej zachodzą i dużo lepiej wyglądają. Jednak co do użytku przez dziecko tragedia. Syn raz rzucił jak babcia karmiła i odpuściłam mamy plastik. Szybciej zachodzą,ale zmieniamy wtedy i na jakiś czas spokój. Są też lekkie i bardziej do małej rączki dopasowane. 

Ja mam plastikowe, ale chyba te od Lovi co dostanę będą szklane i się cieszę bo lepsze są. Fakt faktem trzeba uważać, ale coś za coś 

pplatyna one sa chyba plastikowe:(

Pplatyna, butelki Medical są plastikowe.

Tak są plastikowe, ale to lepiej bo dziecko sobie krzywdy nie zrobi