To w sumie nie wybieramy się tam, nie ma co sobie robić nie potrzebnych problemów
Tak, dobrze wiedzą co i jak powiedzieć, żeby namówić do kupna, czy do podpisania czegoś
Dokładnie, nic nie ma za darmo…
Zawsze musi być jakiś haczyk
Dokładnie
Byłą kiedys u znajomych taka sytuacja, że uwierzyli ale nie było takich błędów
Widzę, że pomysły mają co raz lepsze. Czasami mam takie przymyślenia, że latwiej byłoby bez telefonu żyć.
Ostatnio ktoś włamał się na konto mojej siostry na Fb zmienili jej adres e-mail i numer telefonu. Na szczęście udało jej się odzyskać dostęp, choć nie było łatwo. Oczywiście oszuści od razu zaczęli pisać do wszystkich znajomycho blika i również do mnie. Od razu wydało mi się to podejrzane, bo siostra nigdy mnie o coś takiego nie prosiła, a tym bardziej nie dzwoniła w tej sprawie
To nagminne jest
Najlepiej ustawić dwuskładnikowe logowanie i zmienić hasło , wtedy nie ma takiej możliwości
Dokładnie, ja mam dwuskładnikowe i musze potwierdzić każde nowe logowanie na whatsappie
Też mam dwuskładnikowe, warto to mieć ustawione
Ja wszędzie gdzie się da mam logowanie dwuskładnikowe
Teściowa kiedyś się nacięła i wysłała tak blika swojemu bratu. A mój jej jeszcze pomógł zrobić tego blika, bo nie wnikał o co to chodzi i oszust chciał jeszcze, dobrze że akurat wróciłam z pracy i tak mimochodem usłyszałam o bliku i się pytam czy oni rozmawiali z nim przez telefon, bo na Fejsie to jakiś oszust mógł się podszywać. I rzeczywiście tak było.