Do mnie też ciągle jakieś spamy dzwonią… Czasami odrzucam, ale jak raz na jakiś czas odbiorę, bo nie wyświetla mi się, że to spam to mówię, że proszę o usunięcie mojego numeru z rejestru i wtedy przez jakiś czas nie ma telefonów.
Do mnie ostatnio często dzwonią jakieś numery z zagranicy ale oczywiście nie odbieram tego nawet.
Taaak, dzwonia czesto z +44 ale ja nie odbieram zadnych poza granicami bo kierys byla afera ze jak sie odbierze taki telwfon to nalicza hajs ( jak ktos ma abonament)
Ja zagranicznych numerów też nie odbieram. Jak chce się ze mną skontaktować wujek czy ciocia z Niemiec, to najpierw piszą czy jestem w tej chwili dostępna
Dzisiaj dzwonili do mnie numeru zastrzeżonego, osoba po drugiej stronie kazała mi wejść na WhatsAppa, twierdząc, że ma dla mnie ważną wiadomość. Potem zaczęli wysyłać dziwne linki.
Nie klikacie w żadne linki i nie odpisujcie nawet, nie ufajcie takim wiadomością . Trzeba uważać na każdym kroku
Ja nigdy nie klikam w zadne linki i nigdy nie podaje danych przez telefon. Ogolnie jestem barzo podejrzliwa i raczej ciezko byloby mnie wkręcić
Czasami jak ogladam w tv jak niektorych ludzi oszukano to w szoku jestem
najczęściej są to starsi ludzie
Dzisiaj mialam identyczny telefon. Pani dzwonils w sprawie mojego kredytu… zapytala czy juz otrzymalam swoje roszczenia z banku ktore mi sie naleza bo mam ktedyt, ale ze moja odpowiedz byla ze kredytu zadnego nie mam to bez slowa sie rozlaczyła… numer +48222571341
Ja mam tylko numerów zablokowanych, że szok… a Oni dalej dzwonia…
Nieraz jak podajemy jakieś dany do konkursów , to stamtąd mają też nasze dane
No jak ktos ma kredyt to moze i sie chwile zastanowi o co chodzi… Ale ja to bym poszla do banku osobiscie a nie podawala dane przez telefon.
Do mnie dzwonią z Hiszpanii, Belgi, Holandii, Anglii i mówią aby odezwać się do nich na whatsapp. Kolejne oszustwa. Ciekawe jakie firmy sprzedają nasze numery, dane…
Ooo to faktycznie jakaś firma musiała sprzedać twoje dane. Ja tak nie mam
Też do mnie dzwonili
Mają co raz ciekawsze pomysły na oszukiwanie. Kiedyś złodziej musiał się postarać a teraz wszystko online. Trochę strach.
Dokładnie mam to samo, i też co chwilę jakieś ubezpieczenia
Kiniaa masakra
Dzisiaj do mnie dzwonili i zapraszali na darmowy obiad i kawę oraz nagrody w hotelu w mojej miejscowości, pytali tylko o imię i że można coś wygrać na tym spotkaniu . Sprawa jakaś podejrzana
Miał ktoś taki telefon?