Wyciskarka czy sokowirówka

Jakie urządzenie polecicie bardziej? Chciałabym robić córce soki owocowe i warzywne bo niestety ale owocow i warzyw nie chce jeśc w normalnej formie. 

Mam wyciskarkę wolnoobrotową i mega polecam :) Co prawda droższy zakup, ale jak to mówi mój mąż "raz a porządnie" :D 

Myszka9220. jakiej firmy polecasz? 

Mam starą sokowirówkę bosch, sle baaardzo chciałam wyciskarkę bo podobno lepiej wyciskają sok, kupiłam Philips i byłam zawiedziona bo soki były bardzo gęste, wręcz przecierowe, i dzieci nie chciały ich pić. Szybko się pozbyłam tej wyciskarki. Póki co korzystam z tej starej sokowirówki boscha. Kiedyś kupię pewnie Kuvings bo ma bardzo dobre opinie, moja kuzynka taką ma i jest zadowolona.

My też mamy wyciskarkę wolnoobrotową i bardzo sobie chwalę. Choć wolałam poprzedni model, od obecnej (nacięłam się trochę)- obie od Eldom; nie pamietam jaki był wcześniejszy model,  ale pj450 jest "taka se". Choć w pracy mamy jakaś super mega na wypasie zelmera i jest beznadziejna, mimo, że 3 razy droższa. Fakt faktem, bardzo dobry pomysł na warzywnego niejadka, u nas pomaga przemycać sporo witamin i minerałów. Warto też pamiętać, by dodać dobrej jakosci tłuszczu (olej lniany albo chociaż oliwa z oliwek itp), żeby zwiększyć przyswajalność witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, i zminimalizować utlenianie pozostałych. 

Raz a porządnie OK. Inwestować w badziewia nie warto

Ja mam wyciskarke akurat. Sokowirówki nie mam 

Ja polecam wyciskarkę. Mamy taką wolnoobrotową jest super ;)

wyciskarke wolnoobrotowa polecam.

Teraz chyba w biedronce albo lidlu mają być 

Wyciskarkę wolnoobrotową polecam Robimy soki owocowe, warzywno-owocowe, w lecie robię "lemoniadę" czy może bardziej owocową wodę i np. sok z arbuza, melona mieszam z wodą i do lodówki. Mam jeszcze wymienne sitka i używam do robienia sorbetów - ale prawdę powiedziawszy zdarzyło mi się to max 10 razy - jest też sitko do robienia gęstych koktajli :) Zdecydowaliśmy się na zamówienie w firmie Eujuicers:

NATULUX ul.Wersalska 47 / 75 91-203, Łódź tel: 422529660

Daję tutaj kontakt. 

wyciskarki wolnoobrotowe ponoć sa najlepsze, ja pamiętam ze wtedy nie miałam az takiej gotówki która mogłabym na nia przeznaczyć i wybrałam sokowirówkę;) ale również byłam z niej zadowolona wówczas soki odchodziły codziennie głównie dla córki która od marchewki aż sie pomarańczowa zrobiła;( a z karotenem lepiej nie przesadzać;) 

do soków polecam ciemne butelki, bo niestety zalety soków ze są zdrowe to wady ze przebarwiają butelki ;(

Słyszałam ze wyciskarka lepsza, ale wlasnie jaka wybrac? Te z lidla czy biedronki daja rade? 

Koleżanka ma Lidlową i bardzo sobie chwali. Faktycznie, kiedyś załapałam się na sok i był gęsty, niemal koktajl lub smoothie :) Na pewno jakość lepiej niż adekwatna do ceny. 

U nas siostra ma z lida wolno obrotową jest super 

Ja mam wyciskarkę i jesteśmy zadowoleni. Takie soki smakują najlepiej, ale nie kupowałam tych z biedronki czy lidl. Kupiliśmy droższą choć i tak jeszcze by dało się wycisnąć coś z tego co zostaje, więc im lepsza moc tym więcej będzie strat 

ogólnie chyba te wszystkie produkty z lidla sa bardzo przemyślane bo przyznam ze kiedyś szukałam maszyny do szycia wybrać i też była właśnie polecana z lidla;) co prawda obawiając sie Lidlowskiego sprzętu kupiłam zupełnie inna;) 

Bo to niemieckie są dlatego dobre☺

No też tak może Nati. Ja mam gofrownice z Lidla i choć moc nie jest jakaś duża to sprawdza nam się bardzo

a do tego mają 3 lata gwarancji