Wyciskarka czy sokowirówka

Ja też lubię sprzęty lidlowe, teraz cieszę się parownicą ;P 

O parowar jeszcze też mam z lidla też nam długo służy i jestem bardzo z niego zadowolona 

Polecam wyciskarkę wolnoobrotową - osobiście posiadam philips hr1888/80 i jest super !

a macie może termometr bezdotykowy z lidla lub biedronki?

Mamy wyciskarkę:))

Ja mam też wyciskarkę 

beata ja nie mam...mam bezdotykowy ale z apteki

Beata oj nie mam

Beata ja też nie mam

My wolimy wyciskarkę, ale po prostu lubimy bardziej klarowne soczki niż smoothie :D

Ja mam  wyciskarkę wolnoodbrotową z TEFALA. 

TEFAL ZC420E38 Wyciskarka wolnoobrotowa - niskie ceny i opinie w Media Expert

Bardzo polecam! Wczoraj akurat wyciskałam sok z pomarańczy.. pyszota! ♥

A sokowirówkę też mam, ale taką starszą. Wolę wyciskarkę ;)

Mam wyciskarka ale w sumie nie korzystamy trzeba dużo ilość owoców na szklankę soku 🤣

Fajne są takie domowe soki chociaż cenowo wcale nie wychodzi dużo taniej niż kupno świeżo wyciskanego soku w sklepie 

Ja mam z firmy Hurom i szczerze polecam. To co zostaje z owoców czy warzyw to sama sucha miazga. Wyciska super. Co prawda kosztuje trochę ale naprawdę polecam. A jeśli kogoś naprawdę nie stać to są zamienniki tańsze Tylko trzeba poszukać 

Ja mam i stoi i tak jakoś bardzo rzadko używamy. 

Zdecydiwanie szybciej robię koktajle 

Najważniejsze żeby była wolnoobrotowa

Wyciskarka wolnoobrotowa.

Ja używam w sezonie, jak mamy swoje marchewki, jabłka itp. Trochę mnie denerwuje te czyszczenie jej no ale trudno;).

A ja nie mam wyciskarki. U nas pewnie i tak by się kurzyla, bo wolę jeść owoce w całości, ewentualnie zrobić sobie koktajl w blenderze. Robiąc soki w wyciskarce zawsze szkoda mi było, że tyle resztek z owoców zostaje a to przecież samo zdrowie, bo w tych wiórach jest cały błonnik.

Też nie mam i wolę koktajle zawsze można do nich dodać jogurt albo wodę kokosową. Ewentualnie jak mam owoce takie na granicy dojrzałości i gnicia to robię z nich kompoty 

Nie ma ani jednego ani drugiego. Ale chętnie poczytam wasze opinie. Kto wie może kiedyś się skusimy na zakup.