anita tak dokładnie one pasują zamiennie. Jednak chyba był jakiś przypadek, że je zasysał bo dziś dostałem z lovi butelkę i było okej
Ja właśnie nie podawałam butelki i teraz mam
Niby mówi się, że najbezpieczniej kłaść dziecko na pleckach (co zmniejsza ryzyko SIDS) z główką przekrzywioną raz w jedną, raz w drugą stronę (co zapobiega zakrztuszeniu). Mój syn tak właśnie spał, nawet na boczku nie chciał. Dopiero potem mu się zmieniło i zaczął spać na boku, a teraz uwielbia na brzuszku :)
Fajerka dokładnie, nawet jak się coś uleje to nic się nie stanie. Nawet leżąc na plecach zawsze odruchowo dziecko przekręca głowę na bok
butelki Lovi są super my zaczynałyśmy od Aventa potem przeszłyśmy na lovi i już przy nich byłyśmy głównie, smoczusie sa bardzo delikatne z mieciutkiego silikonu butelki wyprofilowane, dzięki czemu dobrze się je trzyma podczas karmienia, nie ma problemu z wyczyszczeniem, teraz też od tych butelek zaczniemy a te malutkie na poczatek sa wystarczające bo maluszek dożo i tak nie zjada;)
Ja uzywam roznych butelwk z lovi i wszytkie są super
Ja to zadowolona bylam ze są szerokie i nie ma problemu z doczyszczeniem jak z butelkami wąskimi
U mnie corka tez nie miałam problemu z butelka ale to za sprawą odciąganego pokarmu ;) tym razem tez pewnie będziemy chcieli aby maluch umiał pic z butli;) zawsze jakies ułatwienie jak mama musi gdzies wyjść, ja po porodzie będę miała trochę badań do endokrynologa usg krwi wiec zawsze butelka z mamy mlekiem.to.lepsze niż mieszanka
Ps. Widzialyscie te butelki z nuka ze wskaźnikiem temperatury?
U nas sprawdziły się butelki lovi
My używamy butelki z canpolbabies, dostać dlugo szukałyśmy tej odpowiednie bo mała źle łapała i butelkę i moją pierś, chociaż teraz się zastanawiam nad tą lovi czy nie spróbować jeszcze raz bo z tej co mamy używamy caly czas lrzeplyw mały i bardzo długo piję to mleko i wypija tylko 90ml a ze średnim sobie nie radzi. Wydaje mi się ze lovi nie ma takich dużych otworów
Aniska dobrze, że to ogarnia:D
dla mnie najlepsze były z canpol, ale położne polecają z avent bo kształtem przypominają pierś. Bardziej może dla osób, które karmią pół na pół
Anabanana przy pierwszej cotce karmionej mm używałam tylko butelek lovi. I jeden dzień jak na razie przy drugiej córce. Butelki super. Córki szybko załapały i je zaakceptowały
No ja na początku używałam z canpol teraz lovi I widzę że tej wody ubywa w większych ilościach;))
Też mi mówiła właśnie o tej medela
Becia to ci się fartneło;) ja przy pierwszej ciąży dostałam od mojego ginekologa avent zestaw ale to przy penatralnym wszystkie przyszłe mamy dostawały chyba taka promocje miał;)
U nas jest tylko lovi i jedyny podział to na mini i slow, przy czym mój syn się dalej nie chce przestawić na slow, tylko ciągnie z tego najmniejszego :D
Fajerka no podejrzewam, że u mojego malucha szybko też nie zejdę z 3+ no może tak wolą i im łatwiej. Może dla nich ten wypływ jest za duży i czują się jakby im ktoś wlewał do gardła coś. Córka nie miała problemu raz przypadkiem dostała do mleka smoczek od kaszki oczywiście nie muszę pisać, że płynęło jak szalone. Nie wiedziałam czemu ma taką dziwną minę zszokowaną i pije jak szalona. W minutę zy dwie wypiła wszystko ja w szoku, ona w szoku :D patrzę, a zły smoczek wzięłam i już wszystko była jasne, ale ani na chwilę nie przerwała picia choć jej sie lało do gardła :D
U nas mała śpi tylko na plecach. Jak była mniejsza to kładłam ją na bok często a teraz się nie da bo się zaraz przekręca na plecy
A próbowałyście tych smoczkow ortodontycznych do karmienia butelka ?
Chodzi mi o te wyprofilowane