Tez mieslismy ogromne problemy z ulewaniem, dzidzia spała tylko na plecykach. Przeszło jej wraz z czasem, a obecnie śpi tylko na brzuszku, czego nie lubiła jako noworodek. :)
Witam.
Sama Pani odpowiedziała sobie na pytanie. Myślimy o zmianie smoczka jak dziecko się męczy, mało zjada i słabo przybiera na wadze. Następny smoczek o szybszym wypływie też należy obserwować, czy dziecku nie wypływa mleko zbyt szybko i czy się nie krztusi. Smoczek dobiera się indywidualnie. Czasami smoczek przeznaczony dla młodszego malucha jest wystarczający dla starszego. Zalecenia są tylko zaleceniami i ramami , w których mamy się poruszać.
Pozdrawiam
Moja chce zasypiać tylko na boku inaczej nie chce :D z czasem się wszystko zmienia
Monia od jakiegoś momentu nie spi na boku wogole nie chce denerwuje się i spi na plackach.
Pediatra zasugerowała ze tera bardziej jest ruchliwa i to moze być też przyczyną faktycznie macha rączkami nogami ledwo zje i zaraz nóżki podciąga to jak to nie ulać;/
nuk też jest popularny
ja mam az 3 rodzaje...moja córcia lubi miec wybór mamy lovi canpol i nuk....
trzeba sprawdzać te smoczusie bo czasami 0+ a rożne przepływy jeśli chodzi o różne firmy;) inna guma silikon i juz inaczej mleczko leci
Anita widziałam ale jakoś nie kupiłabym jej.
Masz rację to warto nauczyć już dziecko p[picia z butelki żeby później nie było problemu
Ja karmię piersią ale czasami odciągam pokarm szczególnie jak mamy gości lub gdzieś się wybieramy. Używamy butelek lovi i się sprawdzają. Problem jest taki że synek lubi wisieć na cycku. Nawet jak dostanie butelkę to i tak płacze bo chciałby pierś która go ewidentnie uspokaja. Smoczki niestety nie działają. Boję się teraz że będę uwiązana w domu i nie wiem jak poradzi sobie mąż a czekają mnie 2 wizyty u lekarzy ginekolog i diabetolog plus badanie krzywej cukrowej.
Tak widziała ją bardzo fajna. My jednakże mamy podgrzewacz także nam się potrzebna, chyba do wyjazdów żeby zobaczyć jaka jest temperatura wody w butelce z ciepła woda
Mi by się sprawdziła na spacerze lub na dzialce no tam raczej termos i przygotowane mleko w pojemniczku, bo podgrzewacza tam nie mam ;)
Ja przy synku tez nie miałam podgrzewacza
Anita to miło z jego strony. Ja od położnej distalam smoczki Lovi 0-2.
U nas tez dobrze się czyszczą
Ja też nie patrzę tak na grafikę, ale szczerze są piękne ale to aż takiego znaczenia nie ma
Butelki z Canpol mają bardziej opływowy chwytny kształt moim zdaniem. Grafika tu i tu ładna.
Z canpolu jeszcze nie używałam
A możliwe, że te z canpolu mają mniejszą dziurkę, może dlatego mojemu mniej pasuje. Porównywałam sobie też te smoczki od 3 miesiąca, to w lovi dziurka jest wyraźnie większa.
Tak faktycznie, dziurka jest troszkę wieksza niż w canpol