Wybór butelki

Martyna ja malej kupił z nuk na zmianę z lovi przez pewien czas piła ale i tak na stałe nie przeszła na butelkę.mimo czasu i tak u mnie woli pierś 

My mieliśmy pierwsza z avent totalna klapa jak dla mnie. Mała nie potrafiła z niej pić kompletnie. 

Teraz mamy wszystkie z lovi, canpolu i chicco 

dla mojego bez różnicy który smoczek ja nawet nie wiem czy on wie, że one się różnią kropkami i paskami :D on wie, że z lovi ma otoczkę przezroczystą i ten do wody ma dawać 

Maziulek trzeba probować i testować, moja jak piła z tego 0+ z lovi to była taka zdenerwowana i zmęczona ze nie mogłam dać sobie z nią rady;/

Idziemka tez tak myślę e poki co się z tym meczymy;(

Olexanda na zwykłej poduszce kładziesz malucha czy na klinie?

Nuk tez ma ciekawe wzornictwo a butelki tez prawie wszędzie można dostać;)

U mnie też był ten problem  ze skoczkiem do butelki mały bardzo się denerwował bo musiał się bardzo wysilić przy smoczku żeby zassac mleko co go denerwowało. Myślę że smoczek trzeba dostoswac do dziecka. Jedno dziecko będzie się denerwowac bo mleko będzie lecieć za szybko a drugie bo za wolno. A jeżeli chodzi o smoczek do ssania to tylko lovi mój inne wypluwa :D

no to chyba tak będzie bo mój z lovi smoczków od butelki nie ogarnia za szybki przepływ 

Próbki kosmetyków, szamponów i smoczka tez dostałam od położnej 

ja zaczynam małemu podawać 6+ z canpol ,ale czasem się krztusi więc nie wszystkie wymieniłam na większy przepływ 

My niedługo będziemy zmienić na kolejne :D już ma 9 miesięcy także pora 

Mazia u mnie położne polecały Medela Calma i te mimijumi. 

Ja kupiłam ta butelkę z chicco. I dziewczyny jest to samo co z lovi, czy canpol. Płacz w nieboflosy i oddychaniem rączkami butelki. Ja nie wiem jak ja przekonać do butelki. Teraz wyszła jej jedna górna jedynka  i druga się przebija. Koze poczekać aż się wyraźnie i znowu zacznę;( Jest trochę nerwowa więc może to przeczekam 

Maziulek ty masz urwanie głowy z tym malcem ;) haha 

Chociaż tez jak patrzę na tego mojego urwisa to tez zupełnie inna niz starsza 

Monia kurcze już 9 miesięcy duza już panna;)

Chyba i my będziemy musieli zrobić takie badanie;/ chociaz u starszej było podobnie a regluxu nie było 

A ta medikal czym się dokładnie różni?

ja zawsze córce smoczek zmieniałam w momencie jak trzeba było według numerów zmienić bo osiągała dany wiek, ale u synka kompletnie się to nie sprawdza. Ma pół roku , ale dopiero od niedawna widzę, że jednak smoczek od 3-6 miesięcy jest dla niego okej, ale z lovi 3-6 miesięcy dalej ma dla niego za szybki przepływ 

Aniska moja ulewała, ale jak trochę trzymałam ją wyżej ( nie tak na leżąco) to było lepiej, może spróbuj? 

Martyna0402 moja tez nie akceptowała smoczka z lovi ani canpolbabies te z szerokim smoczkiem ani avena, kupiłam najtańsza butelkę z cienkim smoczkiem z canpolbabies, dla nas idealny, może warto spróbować 

Ja od położnej dostałam z 5 pączek tych z próbkami i też była butelka lovi i smoczek z lovi taki jasno zielony do tej pory mojej małej ulubiony