Ja myślałam, że mały się mecY przy 0+ i zmienilam na 3+, po czym jadło mu się super ale moim zdaniem zjadał za szybko i później często miał kolki, twardy brzuszek i musiałam nosić na rączkach by uspokoić syna. Wróciłam do 0+, może trwa to dłużej, ale mały jest spokojniejszy później.
Córka wodę piła z lovi. Mleka kompletnie nie chce pić ani z lovi ani z canpol .. myślałam że jak wodę do obiadu pije to będzie super szlo ale nie. Chociaż wiem że wcale dużo jej nie pije, ale kilka lyczkow było bo widziałam..
Spróbujemy butelkę chicco
A mi sie wydawały smoczki z canpolu bardzo podobne do Aventa z grubszego silikonu, za to z lovi bardziej delikatne ;)
u nas króluje lovi i nuk
u nas bylo lovi i canpol
Zamówiłam taka :D może się uda. Maz już ze tyle butelek kupuje jak szalona :D z synem ta z lovi od razu pasowała. Tylko że ja karmiłam go raz tak, raz tak. Z piersi w nocy, w dzień ściągałam bo miałam zastoje i wgl.
A córka cały czas na piersi. Teraz już 9miesiecy to chciała bym ją już powoli oddychać. A tu przez przeszlo tydzień tylko płacz i nic więcej
Kaero może być bo wczoraj mu dałam to miał.za duży przepływ w smoczku. Lil.jak szalony, aż się zaniepokoiłam bo tak zaraz ukewak i coś szybko leciało. Patrzę a ona ma w ogóle większą dziurę niż te z canpol,a była od 0+wiec może jakaś trefna mam z lovi
to chyba nie ma znaczenia czym karmisz czy mlekiem modyfikowanych czy piersia;(
pozycja może mieć znaczenie u nas karmienie wrecz na pół siedzaco też nic nie pomaga ;( są dni ze nei ulewa a sa dni ze chlusta;(
chyba niedojrzałość układu pokarmowego tak mi mówili pediatrzy na wizytach, jutro też wizyta to porusze ten temat;)
ale z drugiej strony tak jak piszesz Monia skoro jest poprawa po zmianie mleka? to chyba coś w tym mleku musi być innego zę maluch lepiej je toleruje;)
Jutro może będzie to sprawdzimy..
Najlepiej karmić jak domaga się piersi? Ja tak robię i jest płacz, krzyk. W taki stopniu że jest cała czerwona i robią się na buzi takie białe plamki.. :/
Uspokajam i znowu próbuje ale to samo.. ciekawa jestem właśnie tej butelki. Koleżanka ki Ja poleciła. Mówiła że właśnie tylko z tej jej syn pil
Smoczki są różne my mieliśmy zwykłyale łykala powietrze i miała kolki teraz mamy twist shake antykolkowy i rewelacja apropo zmiany 'dziurki w smoczku ' są w butelkach od 3 miesięcy żeby przyzwyczaić bo potem jak się mleko zageszcza musi być wieksza dziurka bo by nie przeszło
Też mamy z lovi I canpol, i faktycznie te z canpol mają ta grafikę lepsza. Ale córka zaczyna powoli przekonywać się do lovi ;)) synek pije z butelki z canpol
A te butelki co dostałyście od położnych z lovi - jak one się sprawdzają? Też ja dostalam w małej wersji, ale widzialam ostatnio promke w pepco na dużą i zastanawiam się czy nie kupic... :D
U nas okazało się, że to refluks, jeżeli chodzi o ulewanie.
My nawet od położnej dostaliśmy butelki Lovi
Najlepiej tak by było. Próbowałaś z chicco. Moja bardzo fajnie z niej pije. Zobacz że każda ma inny smoczek któryś musi jej przypasować wkoncu
O kurde.. spróbuję jeszcze z tego kubka 360, albo z tym miękkim ustnikiem. .
Moja ma prawie 9 miesięcy (madakrycznis ten czas leci :o) i pije z 6+ i taki smoczek do butelki jej odpowiada. 3+ leci zdecydowanie za wolno
Oj zależy. Tam gdzie chodzę na paznokcie to uzupełnienie żeli robią 2,5h a zakładanie 3h :) rrzesy tak samo godzinowo. Doliczyć dojazd. Tym bardziej że mieszka w centrum to jednak trochę wychodzi..
Maziulek to rzeczywiście musiała być zdzwionoa, że tak szybko leci:D
Fajerka jak je to najważniejsze, widocznie lubi jak wolniej leci:D
maziulek, mój zaraz będzie miał 8 miesięcy, a nadal ciągnie z 0+, z 3+ jest w stanie trochę zjeść, a potem trzeba wrócić do mniejszego. Najwyraźniej takie ma upodobania, bo picie wody z kubka ze słomką mu nie sprawia problemu. Za to smoczki uspokajające zmieniam wraz z wiekiem.:)