Wybór akcesoriów do karmienia

Monia, pewnie to były smoczki NUK. My też takie dostawaliśmy w szpitalu do mleka Bebilon.

Pierwsza córka karmiona była piersią przez pierwszy miesiąc z powodu braku pokarmu przeszliśmy na mm przetestowałam kilka butelek nim trafiliśmy na tą odpowiednią. Teraz przy synku zakupiłam od razu butelkę lovi antykolkowa z racji że od początku będziemy się karmić mm, termin za niecały miesiąc i mam nadzieję że przypadnie małemu do gustu bo jak wiadomo każdemu dziecku przypasuje co innego :D 

Lovi są fajne i cenowo też nie najgorzej :) 

Myśmy dostały pierwszy  smoczek z lovi w Szkole Rodzenia, taki z piórkiem lekki, dla noworodka idealny, mała tak się do niego przyzwyczaiła, że ten następny od 3-6 mies. stopniowo jej wprowadzam

Ja kupiłam na początek 0-3msc to były za ogromne, na pół twarzy miała te smoczki i szybko zamówiliśmy mini. Potem i tak się okazało, że do 3 miesiąca nie chciała smoczka więc jeszcze ma te mini ale zaraz będziemy zmieniać 

Dla mnie to była czarna magia i nie ukrywam ze 99% butelek to byl prezent od kogoś przed narodzinami 

ja osobiście wybrałam tylko jednak mała 

i przekonało mnie to ze była jak pierś mamy naturalna chyba z chicco 

przed porodem byłam na 100% nastawiona na KP wiec nigdy nie myślałam ze ten zapas butelek się przyda 😅 pierwsze 6 tyg na MM zanim laktacja się zaczełłł

Ja przede wszystkim kierowałam się jakością 

Ja też karmie tylko kp ale butelki bardzo przydatne były na początku jak trzeba było odciągać pokarm żeby laktacje rozruszać 

Wygląd, trwałość a przede wszystkim łatwość dostępu do smoczków ;)

Ja miałam każdej po jednej ☺😅 

i która mi i jej podeszła to kupowałam potem większe te od 3+

Z czasem i tak się przydadzą. Będziesz chciała kaszkę podać to wymienisz smoczek i już butelka będzie dobra 

Ja ciągle korzystam jeszcze z tych malutkich butelek, tylko właśnie smoczki trzeba wymienić 

Ja testowałam wszystko haha :D

Każde smoczki (chodzi o kolekcje), butelki.. wszystko :D Mąż się śmieje ze mnie że więcej niż sklep mamy w domu :D

Teraz używam tylko szklanej w paseczki takiej ;)

Ja kupiłam te największe butelki ale nie są nam potrzebne i mało używamy bo córka tyle mleka nie pije 

teraz dostaje 3 butelki dziennie ( do każdej drzemki ) i wypija tak 120-180 

No właśnie u nas też te porcję mleka są małe, chyba nigdy 150ml z butelki nie wypiła jeszcze jednorazowo więc nie mam po co przenosić się na większe butelki 

Myszka wow to chyba długo tu już jesteś,że każda kolekcja przetestowana

ja poluje teraz na te szklane jeszcze nigdy nie mieliśmy 

Myszko naprawdę udało udało się wszystko przetestować?;)

Hehe dobra jesteś 

Kasia a ile twoja ma ze tyle wypiją?

U nas to 90 ml góra 120 a ma 3.5 mca

No szklane są polecane przez dziewczyny, to może się uda;p

U nas też około 130ml czasem mniej, a wiek podobny Aniss