córka ma 1,5 roku ale teraz tylko pije mleko do spania 2/3 butelki i zazwyczaj zasypia tak
Tofunia a ile razy dziennie zjada ? No u mnie wczoraj pobiła rekord 900ml ale tak to około 650ml czasami więcej
No to ładnie jak 900ml już zjada :)
Aniss mój 3 stałe posiłku plus dziś 950 ml :D
ostatnio tak 800 ml i więcej pije plus 3-4 stałe posiłki, ale on w nocy prawie pół litra wypije tzn od tej 18-6 to 4 razy najczęściej pije, choć czasem tylko 3
Aniska no to nieźle podjada:D
maziulek, u nas jest podobnie. Chociaż ostatnio trochę mniej bo jakieś 800 z hakiem, ale on nie pije w nocy, wszystko w dzień.
Mi córka przestała jeść w nocy jak miała 11/12 miesięcy
a tyle co ja odstawiłam od piersi
małe oststnio budziła się w nocy i mówiła ze chce am
i nawet 2 butelki potrafiła wypić zanik zaśnie
zwalam to na ząbki
Trwało to może 3-4 dni
i teraz znowu przesypia nocki
To ja myslalam ze malo jak patrze na te rozpiski na mlekach ;)
No wlasnie na tym forum fajnie no mozna sobie porownac chociazby z tym karmieniem;)
Moja ma 5 miesięcy i nie potrafi zjeść 120ml z butelki, ogólnie je z piersi więc nie wiem ile razem zjada ale też pewnie nie tak dużo
Fajerka moja też wszystko zjada w dzień tylko...
Ok czyli sugeruje sie przyrostem wagi ;)
Oliwjerq zawsze lepiej jak zjada z piersi niz z butelki ;) jednak ten minus ze nigdy nie wiadomo ile zje
jedno dziecko zje za dużo i będzie zygac a drugie nie doje sobie i będzie chciało co godzinę pierś jak ktoś karmi na zawołanie
wszystko zależy od dziecka :)
U mnie właśnie tak jest, że co godzinę je w ciągu dnia
u mnie co 3 h średnio;p jak się spóźnie to krzyk i awantura...
Syn ma 5msc.w ciągu dnia je co 3-3,5h około 120ml, ale w nocy ma dwie pobudki i zjada 150ml. Czasami przez dzień płacze, bo ma mało jedzenia, a czasami odpycha butle i jest pełny przy połowie butelki.
Moja przez pierwszy miesiąc życia potrafiła Co pół godziny się drzeć o cycka dotkla i zasypiała
to polozna kazała mi ja smyrsc po buzi czy stupksch i budzić żeby zjadła i
faktycznie zadziałało
mzona było na 2-3 godziny wyjść
Moi to ekspresiki - średnio 4 minuty karmienia, a odstępy różnie. Raz, dłuższe raz krótsze przerwy między karmieniami.
Zauważyłam, że ostatnio karton mleka 800 g u nas wystarczy tylko na 5 dni... Ostatnio w piątek rano otwierałam, dziś w środę rano musiałam otwierać kolejny.
Moi chłopcy jak byli na piersi to często domagali się cyca, ale na jedno karmienie jedna pierś i drugiej już nie chcieli, może gdyby jeszcze z drugiej to by się lepiej najadali i dluzej ich trzymało.
Fajerka
ile bobas ma? :)
Moja córa ma 2,5 r, też kupuje 800g, mleko je rano jak wstanie i przed wieczornym spaniem.
Taka paka starcza Nam na około 2-3 tygodnie, albo i lepiej :P