Drogie mamy, czy pozwalacie maluchom wybierać samodzielnie stroje na co dzień, czy same decydujecie albo przedstawiacie kilka opcji do wyboru? Jak wyglądają u Was zakupy ubraniowe? Czy Wasze dzieci najchętniej wybierają stroje z motywem ulubionych bajek, czy nie ma to takiego znaczenia?
Poki co zakladam co mam w ręce, ale ma kilka juz swoich ulubionych m.in. jednorożcem czy kubusiem Puchatkiem
Za mała na wybrzydzanie jest jeszcze
Jakby syn mógł wybierać to codziennie nosiłby bluzki takie sportowe do biegania na zakupach oczywiście kupię jak coś sam wybierze ale też bez przesady bo nie raz to jest poprostu brzydkie
Ja pozwalam wybierać skarpetki które chce założyć a wszystko przez to że są w wysuwanym koszu i chyba to mu się bardziej podoba hahaha ale zakładam to co ja chcę puki co. Bo już za córki modą nie nadążam raz dzwony, raz legginsy a za tydzień ,robocze spodnie, 5 rozmiarów za duże
Oooo te portki giganty to jest hit , dla mnie obłęd jak mlode panny się ubierają
Starszak od dawna wybiera sam. Wczesniej dawalam mu do wyboru, pokazywalam 2 koszulki i pytalam ktora.
Teraz wybiera sam, a ja tylko zwracam uwage czy zgodnie z temperatura
U nas różnie to wygląda, zależy od dnia. Czasami córka zakłada do przedszkola to co jej przygotuje a czasami chce założyć coś innego i sama wybrać. Proponuję tylko jedną wersję ubrania bo im większy wybór tym trudniej córce coś wybrać. Jeśli chodzi o zakupy to najczęściej kupuję sama jej ubrania, a jeśli jesteśmy razem na zakupach to córka zawsze wybieram sobie sukienki bo to jej ulubiona część garderoby.
Moja jeszcze jest za mała, żeby samodzielnie wybierać ubrania, więc na razie to ja decyduję, co zakładamy Ale myślę, że jak trochę podrośnie, to na pewno dam jej możliwość wyboru –
może na początek z dwóch trzech opcji. Co do zakupów, to póki co wszystko wybieram sama, głównie stawiam na wygodę i materiały dobrej jakości. Czasem coś z bajkowym motywem się trafi, ale nie kieruję się tym jakoś szczególnie –
raczej patrzę na to, żeby było praktyczne i ładne
Mój 5 latek już chce się sam ubierać
U nas to zależy od humoru, najczęściej to ja wybieram ubranie, ale nierzadko bywa że córeczka sama decyduje co ubiera. Zwykle przystaje na jej wybory, raz lepsze raz gorsze, wiadomo w granicach rozsądku bo jak coś jest totalnie nieadekwatne do okazji to proponuje jej coś innego.
A w jakim jest wieku?
Za nastolatkami czasami ciężko nadążyć
Super! Jakie ubrania najczęściej wybiera? Z jakąś bajką lub w ulubionym kolorze?
Dziękujemy za komentarz Zdecydowanie warto zwracać uwagę na wygodę i materiały!
1,5 roczku
Roznie przewaznie jak nie wychodzimy nigdzie poza podworkiem to mowie mniej więcej synkowi na jakie ubranie jest dzis pogoda ze np moga być cienkie getry bo robi sie cieplo koszulka na krotki rekaw i cienka bluza wybiera sobie z szafy sam na noc po myciu tez sam szykuje sobie pizamke jak wychodzimy gdzies albo przy niedzieli to ja mu szykuje
Młodsza córka ma rok wiec jej to jeszcze nie robi roznicy. Ja duzo ubran kupuje w second handach, zwracam uwage na materialy i wygode noszenia. Stawiam na body i legginsy. Nie ubieram jej na co dzien w tiulowe sukienki czy nierozciagliwe jeansy.
Starsza ma 9 lat wiec juz ma swoje typy co do ubran. Tez stawiam na wygode ale idziwny na kompromis odnosnie tego co jej sie podoba. Zazwyczaj zamawiam online wieksza ilosc ubran, ktore uwazam za fajne i praktyczne a ona wtedy wybiera z tego to co jej sie podoba i co zostawiamy.
Tak materiały to bardzo ważna sprawa
Moja córka w ogóle nie chce chodzić w jeansach bo mówi że ją gniotą, więc ja nawet już jej nie kupuje takich spodni. Rozciągliwie legginsy to najlepsza opcja dla niej.