Wsparcie ❤️‍🩹

Ja kiedyś używałam perspirex ale on jest mega piekący nie wolno go stosować na świeżo wydepilowane pachy a po użyciu czesto Skóra swędzi i po jednej aplikacji blokuje pot na kilka dni…ale jednak jest troche za mocny.

U mnie póki co nie robią się żadne odparzenia . Ale wiadomo najlepiej waciki i woda bez żadnej chemii . Już dostałam ochrzan od położnej za te chusteczki . Używam tych water wipes co mają 99,9 % wody ale wiadomo i tak coś tam mają chemicznego . Dzisiaj udało mi się kilka razy przemyć wodą także jakiś progres jest .

Ja mam wrażenie, że po ciąży pocę się 200 razy bardziej niż przed :hear_no_evil: spacer z małym a ja jak wracamy muszę iść pod prysznic :hear_no_evil: może to kwestia tych jeszcze nadprogramowych kg :hear_no_evil:

Ja sie strasznie poce przy tarczycy ;( poprostu jakas masakra

No właśnie mi kazała położna przejść na waciki z wodą …. Ale w sumie jak dziecko dobrze toleruje i nie ma problemów skórnych to myślę że można sobie tak ułatwiać życie

Szczególnie w nocy jest to ułatwienie , wyciągam chusteczkę i gotowe . A zanim naleje się wody itd to już leci czas .

Też tak będę robić :heart_eyes: w dzień będę używać wody i wacików a w nocy chusteczek bo to ma sens :roll_eyes:

Na pewno ułatwi noce z maluchem . Choć wiem że dziewczyny sobie robią na noc termos . Ale mi nie idzie z tym termosem tak jak pisałam wyżej . Chyba że kupi się taki co wskazuje temperaturę. To wtedy może łatwiej .

1 polubienie

Plany planami ale na przykład na początku mój mały źle tolerował chusteczki nawet te 99 % wody …. Faktura chusteczek mu podrażniała skórę. Więc różnie może być u Ciebie. Jak też tak będziesz miała to wtedy trzeba i tak używać wody i wacików :laughing::face_with_peeking_eye: Teraz już nie ma takiego znaczenia i czasem myjemgo chusteczkami i jest ok.

A to jakieś pocieszenie. Bo ja gdzieś słyszałam że po karmieniu waga rośnie . Fajnie jakby nie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::crazy_face:

Pokupił kilka rodzajów chusteczek :sweat_smile::face_with_peeking_eye: zobaczymy ale no tka jak mówisz żeby go nie uczuliło to jednak wolę myć buźkę samą wodą :face_holding_back_tears:

U mnie z nowu mam wrażenie że tak jakby to pocenie trochę się unormowało jakby mniej się pocę niż kiedyś
@Karolinnna moje dzieci są alergikami syn atopowe zapalenie skóry i na buzię tylko wyłącznie chusteczku bambusowe zwilżone wodą i tak myję synkowi i córce buzię

1 polubienie

A ja zawsze słyszałam , że jak „bedziesz karmić piersią to waga zleci „ , a jednak coraz częściej teraz słyszę, że dopiero waga leci po zakończeniu karmienia .

Buźkę to na początku przemywałam przegotowaną wodą a oczka solą fizjologiczną …. A czasami wszystko solą fizjologiczną

Nie wiem ile w tym prawdy ale ja na początku też oczka solą przemywałam bo tak wszędzie rekomendują . A położna powiedziała żeby oczka też przemywać przegotowaną wodą bo od soli mogą ropnieć. I podejrzewam że to pewnie znów ile dzieci tyle sytuacji może być .

1 polubienie

Oo to różne rekomendację są w takim razie :confused: ciekawe muszę się zagłębić w temacie oczek :face_holding_back_tears:

Co Polozna to mówi inaczej :sweat_smile: ja mixuje, czasem sola, czasem woda, to samo przemywanie jamy ustnej raz robię to solą fiz a raz przegotowaną wodą

A codziennie przmywasz buźkę od środka ? I też za pomocą wacika czy gazika jałowego ?

Tak codziennie, gazikiem :grinning:

1 polubienie

Dlatego to wszystko dla mnie jest jeszcze trudne i uczę się wszystkiego na swoim dziecku . Ale też miksuje tak jak Ty i robię na zmianę . Póki co działa i nic się nie dzieje . Myślę , że każdy musi spróbować co będzie najlepsze u dziecka i każdemu sprawdzi się co innego . Nie zdawałam sobie sprawy , że pielęgnacja niemowlaka nie jest łatwa wbrew pozorom.
@Karolinnna ja też codziennie przemywam buźkę w środku gazikiem.

1 polubienie