Dokładnie tak, droga podania antybiotyku nie ma znaczenia. Chodzi o to żeby uzupełniać florę bakteryjną, którą antybiotyk wyjaławia.
Ja o tym wirm ze probiotyk sir zawsze podoje ale oni swoje… ogolnie ja swoim dzieciakom do roku codziennie podawalam probiotyk tak profilaktycznie
A tak wgl to znalazlam chyba lrzyczyne bolu brzuszka i zaparc… wine ma mleko… dzisiaj mu nie podalam w ciagu dnia i calkiem inne dziecko
To moze sprobuj zmienic na inne
Obecnie jest na nutramigenie wszystkie inne bebilony przetestowane i nie daly rady… zostalo neocate ale rodzinna nie chce przepisac bo twierdzi ze to specjalista musi a nie chce dac nigdzie skierowania bo twierdzi ze to nie jest wina mleka a lekow … wiec zobaczymy jak to bedzie pozniej. Za chwile operacje i z lekow zejdziemy wiec zobaczymy czy famtycznie leki czy mleko
To może spróbuj kupić chociaż puszkę Neocate i zobaczysz jak dziecko będzie na niego reagować. Jeśli się sprawdzi to wtedy będziesz kombinować receptę żeby było taniej
No szukam na olx moze ktos ma
Oczywiście ze moze rodzinna przepisac… idz moze do kogos innego jak ma problem z tym…
Wlasnie ze u mnie jest problem z lekarzami bo ich teoretycznie nie ma w przychodni jest 1 co przyjmuje dzieci do lat 10 a druga 10 +
wgl moje miasto jest miastem specyficznym i wszedzie i kazdy robi pod gorke… jak dziecko dostanie goraczki w sobote i chcesz isc w poniedzielrk do lekarza to zapomnij ze sie dostaniesz… dzwobiac w poniedzialek rano rejestruja na piatek lub nastepny poniedzialek … nornalnie masakra jakas.
My mamy ustawr za zyciem i teoretycznie powinnismy miec pierwszenstwo ale tylko teoretycznie bo w praktyce jest inaczej a jak sie juz dostaniesz to cie nie zbada bo sie boi brac odpowiedzialnosci… wiec ja z kazdym katarem czy kaszlem nusze jechac ok 100km od mojej miejscowosci do szpitala gdzie maly byl oprowany i bie boja sie leczyc a kazda taka podroz z byle jakim katarem konczy sie zamknieciem nas w szpitalu
Skoro macie ustawę za życiem to tym bardziej powinni Was przyjąć tego samego dnia,bo macie pierwszeństwo w kolejce. Dla mnie to jest chora sytuacja że lekarz w przychodzi się boi brać odpowiedzialność i musicie taki kawał drogi jechać do szpitala. To jest lekarzem i umie leczyć czy jednak nie?
No wlasnie jest to dziwne i to bardzo. Jak w szpitalu powiedzialam ze rodzinny boi sie leczyc ze woli wypisywac tylko skierowania to sie smiali i powiedzieli ze to normalne u lekarzy todzinnych bo nie wiedza co zapisywac a dzieci z wada serca tak samo choruja jak inne dzieci i moga te same leki brac co wszyscy. Jak ostatnio zaniodlam wypis ze szpitala i zobaczyla ze bral Zinnat to byla zdziwiona ze zwykly antybiotyk zapisali a nie jakis specjalny… nie wiem co bylo w tym dziwnego no ale coz…
I tu właśnie jest ten problem, niewiedza lekarzy i to jest bardzo przykre. Przecież dziecko z wadą serca też może być przeziębione i mieć katar.
Bardzo dziwne
Od srody jestesmy w szpitalu… maly dostal taki katar i kaszel ze lekarze stwierdzili ze nie veda czekac az stan zapalny sie zrobi i zaczynaja przygotowywac Felka do ooeracji tak wiec dzisiaj mamy cewnikowanie serca a w srode operacja. Troche sie boje bo ma katar i strasznke charczy i kaszle… czytalam ze przy znieczuleniach lepiej aby nie mial nic bo mniejsze ryzyko powiklan … zrobili w srode badanie krwi niby nie ma stanu zapalnego i stawiaja ze to od alergii no strach nadal jest mowie sobie ze w koncu to sa lekarze nie z jakiej pierwszej lapanki i chyba wiedza co robia…
Lekarze wiedzą co robią Wiki
Nie martw się ,wiedzą, że to jest operacja ratująca życia i nie braliby Ci syna jakby przejawial oznaki większej choroby
Trzymam kciuki
Wiem, że łatwo się mówi ale nie martw się, lekarze wiedzą co robią. Na pewno przeprowadzili mnóstwo takich zabiegów.
Jestesmy po cewnikowaniu. Nestety nie jest za dobrze ;( saturacje spadaja lezy pod tlenem chyba nerki lrzedtaja pracowac bo przestal oddawac mocz w dodatku mial miec zalozony balonik zeby poszerzyc luk aorty bo sie zwezyl i niestety nie szlo tego zrobic
jutro kardiochirurg ma podjac decyzje co dalej
W poniedzialek operacja
Wikii trzymam kciuki, caly czas, od początku … Przykro się to wszystko czyta, ze taki maluch musi tyle przejsc, to wszystko jest niesprawiedliwe:rage:
Lekarze wiedza co robia. Bedzie dobrze.