Jak w temacie… jak wiecie leze zamknieta w szpitalu dobija mnie juz wszystko doslownie. Zero odwiedzin nie ma do kogo sie odezwac bo sala jedno osobowa. Lezymy juz 9 dni i planowe wyjscie juz w poniedzialek. Doslownie juz odliczam nie dni a godziny… maly dostaje antyniotyk dozylnie i steryd i pierwszy raz sie spotkalam ze przy antybiotykoterapii nie podaja probiotyku maly od 4 dni ma luzna kupke doslownie luzna… co pusci baka to kleks nie duzy ale jest… zglaszam im a oni swoje ze nie podadza bo to nie od antybiotyku. Ja dostaje juz na leb… czy tez jesyescie zdania ze nie podaje sie antybiotyk? Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam… twierdza ze jak dozylnie sie podaje to nie trzeba oslony
przez te kupki maly spada na wadze… juz nawet im nje mowie bo zatrzymaja nas dluzej… chce jak najszybciej wyjsc i podac probiotyk … praktycznie co zje to laduje w pieluszce… badali kal ale nke wykryto zadnego wirusa wiec twkerdza ze to wina jedzenia bo jakis czas byl na samym mleku bo nie chcial przez infekcje jesc a teraz zaczal i tak to wyglada… martwi mnke wgl wyglad kupy… przerylam caly internet i niby jest ok ale nafal mnie martwi to…
Hmm dziwne ze nie mozesz podac probiotyku, przeciez on niee szkodzi a tylko pomaga , i personel powiniem to wiedziec.
Ty sama wiesz najlepiej po czym te kupy i ze ich wczesniej nie bylo.
Wiesz co ja na Twoim miejscu podawałabym probiotyk , jego sie podaje przed antybiotykiem jak i dłuuugo po i nie ma po nim skutków ubocznych, on wspomaga jelita.
Feluś jest w dobrych rękach, dbają o niego .
Ty biedna sama ,dzieci w domu zostaly jedynie kontakt telefoniczny Wam zostal - sama bym tam szalala…
Dobre slowo od meza chociaz uslyszysz ? Pociesza Cie ? On zostal z dziecmi ?
Tak on zostal z dziecmi… no mozna dostac na leb. Okna bez klamek bez tv nie mozna wychodzic z pokoju bk zamkli nas na zakaznym w izolatce dla jego bezpieczenstwa zeby nie zlapal wirusa bo wszystlo mial ujemne… doslownie masakra…
Wlasnie ja nie wiem czy sa dobre matka 3 dzieci nie wie kiedy sa dobre jaki wstyd
zawsze mial twarde lub platelinowate trudne do wyduszenia przez leki jakie bierze a teraz sa luzne … przerylam caly internet i czytalam i jedni pisza ze ok drudzy ze to problemy z watroba normalnje juz wariuje… zrobili mu badanie kalu rota adeno i cos tam wyszlo ujemne czyli dobre i to…
A probioryku niby nie podaja bo szefowa im nie pozwala … sama nie moge podawac lekow w szpitalu i caly czas mi wmawiaja ze dozylne leki nie powoduja luzniej kupy
masakra… moim zdaniem antubiotyk to antybiotyk nie wazne czy dousynie czy dozylnie…
Jeszcze niedziela i do domu … juz nie mige sie doczekac i 5 maja powrot na cewnikowanie serca i operacja mam nadzieje ze nke zlapie znowu nic
Hmmm… nie chce Cie martwic ale sposob podawania antyniotyku tu nie ma znaczenia. Przy kazdym ppwinno sie podawac oslonowo probiotyk, wlasniw dlatego zeby zlagodzil bol brzucha czy biegunki zwiazane z przyjmowaniem antybiotyku. Niestety ale bardzo duzo ludzi ma przy antybiotykach biegunke ( np ja, moj maz tez ) wiec ja bym poprpsila o rozmowe z kims wyzej i ewentualnie poprosila o pisemna odmowe podania probiotyku z zaznaczeniem stanu dziecka ( luzne kupy tez ) wtedy zawsze jest inna gadka
Dziw bierze naprawde ,preciez mu to nie zaszkodzi.
A jakbys od noworodka podwlawala to co nagle zabroniłby Podwac teraz ? Nie sądzę. Probiotyki nie szkodza a pomagaja , co onintamnw szpitalu maja w glowach to nie wiem, sama widzisz i wiesz po czym kupa sie zmieniala a oni moze chcą Ci wode z mozgu zrobic
Poszlam do apteki i kupilam sama i mu podaje pokryjomu… ja wiem ze sie podaje i dziwi mnie wlasnie ze oni nie podaja. W gudniu jak lezelismy na innym oddziale to podawali bez zadnego ale a tu to masakra…rozmawialam z ordynatorem to powiedzial ze oni nie podaja.
Na szczescie jutro juz wychodzimy.
Ogolnie to kupki sie wsyrzymaly. Od wczoraj wieczora nie zrobil nic ale za to ma bardzo wzdety ten brzuszek… dostaje esputicon ale w domu dojdzie termoforek na brzuszek
Mega dziwne
No dziwne dziwne … to jest moj 3 oddzial co lezymy i na poorzednich dawali bez problemu jak trzeba bylo a tu jakies dziwne regulaminy ze nie wolno i koniec… tlumacza sienze tutaj intenywnie lecza i podaja dozylnie leki ktore nie przechodza przez uklad trawienny i nie powoduja rozwolnienia… i to mnie zaskoczylo bo przez uklad nie przechodzi ale w organizmie zostaje i to na to samo wychodzi
Dobra decyzja, dbanie o mikroflorę jest mega wazne nawet bez antybiotykow. W szpitalach wiadomo…oszczednosci i pewnie dlatego taka decyzja…
Dziwne praktyki przeciez tak jak dziewczyny pisza to nie zaszkodzj dobrze ze wzielas sprawy w swoje rece i dajesz po cichu nie ma co meczyc dziecka a wiadomo lekarzem lekarzami ale mama wie najlepiej co potrzebne tym bardziej ze to nie chodzi o jakies nie wiadomo jakie leki podane na wlasna reke tylko tak jak piszesz o probiotyk
No dokladnie…
Ogolnie jestesmy juz w domu e maly sie drze ze masakra… caly czas na rece chce nauczony w szpitalu noszenia bo co innego mialam z nim robic i w domu fez tak chce
a sterta prania czeka
wczoraj wieczorem walczyl do 1 w nocy bi sie val ze ktos przyjdzie i bedzie zastrzyki dawac
normalnie masakra jakas
A ile ma Twoj maluszek? W domu szybko dojdziecie do siebie i lęk mu minie… ale sna pewno taka sytuacja potrzebuje troche czasu na powrot do normalnosci…
10 miesiecy… ale wydsje mu sie ze do lekow dochodzi bolacy brzuszek macie jakies sposoby zeby popmoc w bolu? Klade termofor podaje espumisan dicoflor i co jeszcze? Mamy 2 tygodnie do operacji
i boje sie ze beda jakies powiklania przez ten brzuch
A gdybyś delikatnie mu go masowała, leżenie na brzuchu też powinno pomóc.
Ciepłe kąpiele, i duzo wlansie nosic przy ciele , wierze,ze to jemu pomoże , a Ty mamuśka musisz miec kręgosłupnze stali 🩵:four_leaf_clover:
Masazyk delikatny to moze pomoc… a wiesz jaki jest powod tych bolow?
Jeśli chodzi o wagę i wygląd kupki to na pewno trzeba to monitorować, ale też warto upewnić się, że mały ma odpowiednią ilość płynów
A co jest Felkowi bo chyba nie jestem na bieżąco? Probiotyk podaje się bez wzgledu na droge podania antybiotyku chociaż ja tez sie kiedyś spotkałam z taką postawą lekarzy, az nieprawdopodobne