Wpychanie rączki do buzi

ja probowalam w szpitalu ze smoczkiem aventu ale mala go wypluwala i w ogole jej nie pasowal wiec podalam jej smoczek lovi i go uwielbia … teraz jest roznie czasami wygrywa smoczek czasami raczka. zakupilam gryzaczek ale mala wiecej nim macha niz wklada do buzki.

Widocznie Dziewczyny ten etap musimy przeczekać. Jest jeszcze nadzieja że jak zaczną siadać to bedą się interesować wieloma innymi rzeczami niż rączki, może zapomną i nię będą ssać kciuka, bo tego się boję…

Kasik, teraz jest tyle interesujących rzeczy, że chyba problem ssania kciuków już dzieci nie dotyczy ;). Mam przynajmniej taką nadzieję.

Moje maluchy wszystko pchają do buzi nawet jak smoczka mają. Myślę, że po pierwsze dziąsełka ich swędzą a druga sprawa tak świat poznają. Kiedyś im to przejdzie.

no wlasnie to jest to poznawanie swiata i raczka ich ciekawi. tylko wlasnie sie obawiam bo mala tez przy tym jak np nie wklada calej raczki do buzki to ssie kciuk. mam nadzieje ze jej to minie;)

Smoczki Avent, które dostaje się w szpitalu też nie odpowiadały mojemu małemu. Pasuje mu Canpol i Lovi. Avent były takie proste i miały bardzo płaską końcówkę i to mu nie pasowało.

no wlasnie te smoczki aventu wygladaja tak jakby nie byly wyprofilowane do buzki i dziecku sie na buzce nie ukladaja. Moja mala uwielbia Lovi smoczki. a teraz na 3 miesiac bede jej juz zmieniac smmoczek na wiekszy bo te co ma to ma od 0-3 miesiecy a kolejne od 3-6 mam nadzieje ze nie bedzie placzu bo tamte sa juz wycmokane .

No tak i jak Karol był malutki to ten smoczek mu cały czas wypadał z buzi bo nie był wyprofilowany.

no to jest ich wada wlasnie jak rozmawiam ze znajomymi to wlasnie tez mieli ten sam problem a smoczki lovi bardzo sobie chwala i polecaja :wink:

Dziecko bada buzią otoczenie, podsuwaj gryzaczki i i rózne bezpieczne rzeczy, ktore można possać lub smoczek, jesli podajesz. Sa dzieci, które ssają róg kolderki zamiast piąstki, taki okres po prostu.

Nie da się oszukać natury. Wkładanie rączek do buzi to istna udręka ale tylko dla rodziców

Dzieci często tak robią, bo ząbki im idą.

Tak jak pisze Donnvito dziecko bada swiat przez wkladanie wszystkiego do buzi i niestety nic sięna to nie poradzi. moja tez ostatni pomalowałam sobie przed sylwestrem paznokcie lakierem brokatowym i pokazałam jej , Mała zrobiła duże zdziwione oczka wyciagneła raczki, aby je złapac jak jej dałam rękę od razu otworzyła bużkę i moją rekę zaczeła kierować w strone otworzonego buziaka … :slight_smile:

Szybko podmieniać palce na smoczek :wink:

nasza mała też ssie rączki i nie jest to takie proste żeby podmieniać rączki na smoczek, bo ona smoczka bardzo nie lubi i jak robimy podmiankę to mała zaczyna się wkurzać i płakać, robi tak najczęściej jak jest głodna, albo zmęczona i chce spać. Jak jest głodna to nie ma problemu bo karmię ją i problem znika, gorzej jest jak jest zmęczona, bo wtedy rozpoczyna się nasza walka z nią, my smoczek ona łapki, my smoczek ona łapki i przy tym oczywiście płacz, ale nie poddajemy się