Wózek nowy czy używany

@Thesoftharmony ja jestem mega zadowolona, leciutki, poręczny :heart::heart::heart:

1 polubienie

Fotelik z CYBEX dla mnie okazał się ciężki

Faktycznie nie należy do najlżejszych, ale myślę że trasa z domu do samochodu nie będzie dla mnie jakimś wielkim wyzwaniem :smiling_face:

Moja jest dosyć ciężka plus ten fotelik , to jednak jest co dźwigać

Teraz jak synek ma 7 miesięcy to fotelik cybex z synkiem nie jest dla mnie takim problemem jak po porodzie kiedy synek był lekki ale wtedy mnie bolała jeszcze blizna po cc. Ale nie mam daleko żeby przenieść synka do auta

My to używamy wózka do tego fotelika, nawet na krótkie przejście :blush:

1 polubienie

Zazwyczaj ja też, ale zazwyczaj gdzieś jadę z synkiem po jego drzemce więc pakuje wszystko do samochodu jak on śpi żeby tylko później zapakować go w fotelik i jechać. Więc tylko go przenoszę w foteliku z domu do auta a to jest bardzo mały kawałek :slight_smile:

1 polubienie

No wlansie wie. Warto myśleć jednak o tym by był jak najlżejszy a nie tylko na wyglądzie :slight_smile:

Niestety nie przemyślałam tego , i za bardzo skupiłam się na wyglądzie

U nas też fotelik cybexa jest ciężki z małym to już w ogóle. Podobno te avionaut są lekkie, ale ja miałam po córce więc nie zmieniałam.

Dlatego najlepiej zawsze pojechać stacjonarnie i zobaczyć na żywo , oczywiście jak jest taka możliwość

1 polubienie

U nas nie było tej możliwości, ja się w ciąży nie najlepiej czułam i większość zamówiłam przez internet

1 polubienie

Też jest to jakieś rozwiązanie, głównie do samochodu to i tak będę zabierała wózek jak będę gdzieś jechać, więc taka opcja jest w sumie dobra :smiling_face:

Ja mam wrażenie że te foteliki wszystkie są ciężkie :see_no_evil: ja mam Maxi Cosi i też jest jak dla mnie dość ciężki :see_no_evil:

Ja miałam taki zwykły ze synem bez żadnej marki czy jakiejś znanej firmy i był fajniejszy bo dużo lżejszy

Ja mam też anex flo i użytkuję od trzech tygodni prawie i póki co jesteśmy zadowoleni. Szybko się składa , jest intuicyjny, zwinny i leciutki naprawdę. Póki co jeździmy po mieście i się sprawdza. A fotelik też mamy cybexa claud t i bazę obrotową to jedynie to faktycznie on jest ciężki ale to już w sklepie wiedzieliśmy. Jestem po cc więc jeszcze go nie niosłam z córką ale mąż mówi sam, że jest ciężki.

1 polubienie

Anex flo jest super! Na targach miałam go w ręku i świetnie się go prowadziło, mały, zwinny! Gdyb mieszkała w mieście to bym go na pewno wzięła

1 polubienie

Też przymierzałam się do anex flo ale nie do końca mi się podoba. Uparłam się na espiro którego i tak nie kupiłam w końcu :rofl: w jednym sklepie żadnego nie polecali tylko roan ivi musieli mieć dobra prowizję chyba, ale fakt amortyzacja w nim jest super, w żadnym takiej nie widziałam

Wygoda najważniejsza