Wózek nowy czy używany

Fotelik tylko i wyłącznie nowy i tylko i wyłącznie z bazą - takie moje zdaniem. A nie zapisany tylko na pas. 

Wózek miałam nowy przy pierwszym dziecku - u mnie był problem ze jestem niska i mam mało wagi... Dlatego musiałam dostosować wózek do siebie, a z drugiej strony miałam mieć regulowaną rączkę góra dół bo partner 30 cm wyższy. (Nie teleskopowa) . 

A ja nie oceniam jest wybór z jednej strony człowiek się zastanawia czy kupić coś używanego typu właśnie wózek fotelik łóżeczko ale z drugiej jest spora oszczędność, w sumie jak ktoś kupi dziecku nowy wózek  mało kto po 2 latach go wystawia na śmietnik podobnie fotelik;) to chce się pozbyć nawet za grosze aby ktoś skorzystał;)

Co do fotelików ciekawe czy nie ma jakiegoś serwisu gdzie mogą taki fotelik sprawdzić?

ja wychodzę z założenia , że jak kogoś stać i ma taki kaprys to niech kupuje wózek za 20 koła  i więcej bo kto bogatemu zabroni :D 

fotelik nowy, ale i tak sporo osób sprzedaje i kupuje używane, a pewności nigdy nie mamy czy nie jest powypadkowy, rozwalony w środku itp.

No pewnie, że tak. Jak kogoś stać to nawet ze złota niech ma wózek i jakby spoko. Trzeba podejść zawsze do tematu rozsądnie i przemyśleć temat jakie się ma możliwości. ale też w jakich aspketach, na jakich produktach można przyoszczędzić, a do których lepiej dołożyć te parę złotych. 

EwelinaSt oj tak dlatego ja teraz już kupuję używany by na tym zaoszczędzić chociaż 

Każdy i tak zrobi tak, jak uważa:) 

Dobrze ze jest możliwość wyboru.

generalnie nie bedzie przeciez wiadomo ze masz uzywke :D nie bedziesz chodzic z wielkim napisem mam uzywany wozek :D

Gdybym nie miała po dzieciach wózka to bym się nad używanym zastanawiała teraz. Znalazłam nawet paragon za mój wózek kupiony w 2017. 2tys. Teraz to by chyba ciężko było nowy anex plus spacerówkę kupić 

Wiecie czasami to jest jeszcze ta granica cenowa w której możemy się zmieścić a niestety wózki nie są tanie ja kiedy kupowałam młodszej córce wózek i zobaczyłam ceny to powiem wam że byłam trochę zła ;) bo wcześniej nie myślałam że są to takie koszta;) no ale cóż pierwsze dziecko było lata wcześniej;) i tam ceny były zupełnie inne;) więc też chcąc coś lepszego trzeba się z kosztami liczyć.

ja sprawdziłam model ,który kupowałam 5 lat temu to teraz jest 400zł drożej, więc nie ma tragedii, ale niestety wszystko idzie do góry, więc te ceny też będą wyższe

No kosmos z tymi cenami ..

Tal wózki czy foteliki teraz sporo kosztują. I dopiero jak zaczęłam w ciszy szukać dla Małego przekonałam się jak wysokie są ceny... wiadomo że wcześniej w tym.nie siedziałam. Więc i nie zdawałam sobie sprawy.

W 1 ciąży wszystko miałam nowe i wiele rzeczy nawet nie użyłam.. Kupiliśmy dobry wózek, który potem sprzedałam prawie w tej samej cenie (teraz wiem, że za połowę by nawet nie poszedł :D ) rynek jest tak przesycony akcesoriami dziecięcymi i producenci prześcigują się wymyślając jakieś ulepszenia itp. 

W 2 ciąży kupiłam używkę 2w1 bo wiem, że w samej gondoli dziecko jest ok 6mc. Macałam na żywo modele, które mi się podobaly i potem szukałam używanego. Pomimo, że mogłabym wziąc powiedzmy takiego Prama nówkę sztukę, to wolalam kupić inne rzeczy czy nawet jakieś zabiegi dla siebie po porodzie. Teraz jednak np mam dylemat, czy kupić wózek rok po roku bo szykujemy się na 3 dziecko i mamy różnicę 1,5 roku 

Nie mniej jednak niech każdy robi tak jak chce. 

Na dzieciach jednak lubią zarabiać bo rodzic zapłaci każda cenę jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Mnie przerażają ceny butów i ubrań. Często droższe niż dla dorosłego a na jeden sezon

Dziewczyny jakie macie wózki? Bo my nie możemy się zdecydować. Podoba nam się czarny ze złotymi dodatkami albo beż :smiley:

1 polubienie

Przerobiłam bardzo dużo wózków od nowych po używane. Z ręką na sercu mogę polecic wózki używane. Czasami można kupić perełkę w ułamku ceny nowego. A tak na prawde jak ktoś dba to nie ma żadnego problemu z takimi wózkami. A taki używany też zawsze można sprzedać dalej. :wink: milego dnia

Pierwszy wozek mialam nowy ale nie jakis markowy drugi mialam uzywany ale w bardzo dobrym stanie :wink: teraz jakbym miała kupowac to bylby to uzywany :wink:

A dla jakiego dziecka ? Mi w sklepie odradzali czarna gondole na lato, bo szybciej się grzeje w środku. No ale jak powiedziałam że dziecko ma się urodzić w listopadzie to mówili że czarna będzie ok. Ostatecznie zdecydowałam się na bezowa gondolę bebetto holland bo mamy ciężki teren do jazdy i musiałam kupić coś z dobrą amortyzacją. Kupiliśmy używany wózek bo tak na prawdę gondola jest tylko na chwilę, a nigdy nie wiadomo czy dziecko będzie miało ochotę jeździć w wózku

My też chcemy używany :slight_smile: i pierwszy też mieliśmy po kuzynce @Sylwiaa dla niemowlaka , a termin mam na Lipiec :slight_smile:

@magdallenka08971 ja też długo się zastanawiałam nad czarnym :smiling_face_with_three_hearts: ale ostatecznie kupiliśmy brązowy, bo jakoś ostatnio mam słabość do tego koloru :smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie