Powiem szczerze że sama wystawiałam ostatnio fotelik po córce i długi się sprzedawał używany dosłownie kilka razy bo malec nie znoszący podróży obnizylam cenę aby tylko sprzedać i aby nie wyrzucić bo szkoda, więc foteliki chyba wola rodzice kupić nowy;)
Mam dwójkę dzieci i w sumie za każdym razem kupowałam wózki i foteliki nowe ale może z powodu takiego że nie miałam możliwości jeździć i szukać używanych stan mi na to nie pozwalał;( ciąża zagrożona, gdybym czuła się na siłach być może bym skorzystała z takiej opcji zawsze to duża oszczędność.
Sama wózek po starszej córce sprzedawałam w super stanie a cena dużo niższa niż za nowy pamiętam że pani jak po niego przyjechała myślała że jest nowy;D
po młodszej niebawem pewnie też tak zrobimy obie mało wózkowe a wózki nie zniszczone i w bardzo dobrym stanie.
Warto dobrze obejrzeć taki wózek z drugiej ręki zadbać aby miał jeszcze papiery i ważna gwarancję;) często rodzice kupują wózek a po zmianie na spacerówkę stwierdzają że wola lżejsza spacerówkę i pierwszego wózka się pozbywają;) to też jakąś okazja dla nowego nabywcy;)
Ja miałam wózek używany dla pierwszego dziecka i z tego samego wózka korzystało też drugie dziecko więc spokojnie używany wózek może służyć więcej niż jednemu szkrabowi i mnie argument nowy bo posłuży więcej niż jednemu dziecku absolutnie nie przekonuje, ale to mnie. Nikomu nic nie można narzucać, ale ja chciałam chociaż na tym zaoszczędzić i nie żałuję zwłaszcza, że Pani mi wtedy w gratisie dała jeszcze dość parę innych rzeczy do wózka już bez dodatkowej dopłaty bo potrzebowała się wszystkiego szybko pozbyć np przewijak, który też spełnił swoją funkcję przy dwójce, pompkę do kół i jeszcze parę innych drobiazgów
Szwagierka kupiła fotelik w zestawie z wózkiem i w porównaniu do mojego cybexa to taka chinszczyzna. Delikatny, lekki.. niby jakieś atesty miał ale ja bym mu nie ufała
Fotelik w zestawie z wózkiem to nie jest dobra sprawa tak jak mówicie nie jest do końca bezpieczny a poza tym wozenie takiego maluszka w tym nosidełku na stelażu od wózka przyprawia mnie o mdłości to takie nie zdrowe dla dziecka a mamy to robią dbając o własną wygodę bo fajnie jak wyjmie z samochodu założy na stelaż i idzie ale błagam nie róbcie tak saturacja u takiego maluszka spada i jest mu ciężko oddychać
Nie wiem jak jest z tymi zestawami bo takich nie miałam;) fotelik osobno osobno wózek ale wózek 2w1 w sklepie też proponowali adaptery mimo iż wózek i fotelik różnych firm, że można przymocować fotelik ale ja tego nawet nie brałam pod uwagę bo uważałam że na spacery go fola lub spacerówka a fotelik to tylko na jazdę;)
Kompletując wyprawkę nazbiera się jednak trochę tych wydatków więc fajnie jak się jednak uda coś zaoszczędzić;)
ja fotelik wykorzystywałam jedynie do wózka jak potrzebowałam przejść gdzieś z auta, ale niejednokrotnie widziałam takie spacerki z pod domu od tak
WIem, że ludzie tak robią okej, ale to jednak nie jest wygodna pozycja dla dziecka
Aniss ja też miałam problem sprzedać wózek i w końcu chyba za 300zł go sprzedałam to juz poszedł migiem, ale cenę dałam niską w końcu bo chciałam się go pozbyć przy przeprowadzce by było tego mniej do przewożenia to w tedy sporo rzeczy już za grosze sprzedawałam by tego nie wozić
Semii11 chęć posiadania większej ilości dzieci to zdecydowanie argument za tym żeby jednak się za nowym rozejrzec. Z drugiej jednak strony... może się okazać że po paru miesiącach użytkowania powiemy ze Nam nie pasuje itd.
ja w sumie kupiłam nowy wózek i jest okej, córka bardzo go lubi. Jakoś nawet się nie patrzyłam za używanymi wózkami, ale to też zależy od ciebie czy chcesz trochę zaoszczędzić czy wydać trochę pieniędzy. Ja kupiłam też pod takim kątem że w razie czego będzie na kolejne dziecko :)
Ja dostalam kasę na wózek od teściów dlatego na uzywane nie patrzyłam . Chocia zteraz myśle ze sama wózek gondole kupiłabym uzywana bo jest na bardzo krotko …
Powiem Wam że byłam ostatnio u nas na wysypisku śmieci oddać rzeczy mamy tam taki dział "drugie życie rzeczy" i były tam tak super rzeczy dla dzieci, nic nie zniszczone. Bujaki, lezaczki i wanienkiu, karuzele do łóżeczek, wózki.. my nie potrzebujemy ale czasem aż dziw że ludzie nie sprzedają tylko oddają. Ale mega to pochwalam;)
Jeżeli ktoś ma duże dochody to nie bawi się w sprzedawanie... stolarz mówił, że jego żona ubranka markowe sprzedała hurtem za grosze aby pozbyć się. Później zobaczyła, że osoba która kupiła wystawila te rzeczy od razu na sprzedaż dużo drożej.. jeden odda , a inny jeszcze na tym zarobi.. chociaż każdy sam decyduje czy chce oddać czy sprzedać za "grosze" aby pozbyć sie
Używane wózki mają ten plus lub minus że są już trochę wyrobione i miększa jest amortyzacja. Sama gondola na długo nie starcza a są dzieci które nie chcą jeździć w wózku więc wolę kupić tańszą używaną gondolę a później porządną spacerówkę nową żeby starczyła na cały okres wozkowania
justys oj tak zgadzam się ! często jest tak, że ktoś na tym jeszcze zarobi
aj jak wózek sprzedałam to zaraz dostałam link od babki, która się spóźniła , że już sprzedają mój wózek ,ale drożej. Tak czy siak to nie był on bo to oferta jakby była z dzisiaj, a ja miałam sprzedaż wysyłkową i wózek nawet nie byl odebrany przez kuriera, wiec nie miałaby jak ta osoba porobić fotki
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.