Monia a nie możecie jeszcze przed porodem znaleźć czegoś spokojniejszego? Trochę strach z brzuchem tam chodzić a co dopiero z dzidzia..
Też bym spróbowała poszukać innego otoczenia dla dziecka, ale czy przeprowadzka nie będzie dla Ciebie ciężarem w ciąży.
Wszystko zależy od sytuacji finansowej jak ma się możliwość to czemu nie warto przed porodem.zmienic otoczenie
Monia ja miałam w zestawie wszystkie gadżety, kolor miedzianego złota jeżeli chodzi o stelaż i nie rysuje się. A wożę go w bagażniku i ciągle gdzieś z nim chodzę :)
Teraz nie ma szans, mam umowe do porodu więc później może być nie po mojej myśli i co zrobię? Lepiej jak poczekam w razie czego zawsze mogę iść do rodziców. Wiadomo wolałbym kupić działkę na obrzeżach miasta i wybudować swój domek, ale zobaczymy co wyjdzie z moich planów. A Wy jak mieszkacie?
Monia w sierpniu kupiliśmy swoje mieszkanie w bloku. A w międzyczasie budujemy dom. Narazie mamy projekt i załatwiamy sprawy. Szukamy firmy żeby postawiła nam dom
MY mieszkamy u teściów, ale szukamy działki i mamy w planach budowę domu
Beata to super :) a na działkę i dom bierzecie kredyt?
Zawsze można w bloku wynająć i jeszcze na tym zarabiać
My mamy swoje mieszkanie ale w kredycie wiec raczej dożywotnio No chyba ze w lotto wygramy:D
Monia my mamy takie plany jak dom wybudujemy i się tam wprowadzimy. Bo nie chcemy sprzedawać mieszkania chcemy dla dzieci zostawić
Działkę to może uda nam się przekształcić na budowlaną u moich rodziców lub teściów. A na budowę domu to odłożyliśmy pieniądze, gorzej będzie z wyszykowaniem, pewnie weżniemy na to kredyt
beata pewnie tak będzie bo wykonczenie to chyba najdrozej wychodzi
Beata rozumiem. My na razie kredytów nie planujemy zobaczymy jak wyjdzie
aneczka pewnie ze tak my duzo przy remoncie kuchni zrobilismy za gotowkę i tylko troszkę dobralismy ale to wyszło w trakcie
Ale lepiej płacić kredyt niż wynajmować i wiedzieć, że nigdy nie będzie Nasze
Monia tak. Ale jak ja mam swoje mieszkanie w bloku to mi się aż tak nie spieszy z domem żeby kredyt brać.
No tak ale ja mówię o sobie, że ja tak właśnie mam. Ale za szybko o 10 dni dałam zaświadczenie o ciąży, dlatego nie mam na stałe tylko do dnia porodu
Monia mówisz o pracy? Że za wcześnie dałaś zaswisdczenie i nie przedłużył Ci tylko do porodu będziesz miała pracę?
Tak. Jakbym dała po przedłużonej umowie to by było inaczej. A tak się posieszylam