Wózek dla maluszka

Drogie mamy, pomału rozglądam się za wózkiem. Zrobiłam już wstępne rozeznanie ale może Wy macie jakieś polecone i sprawdzone modele. Moje wytyczne to:

• -Waga jak najniższa, najlepiej 10-11kg. max 13kg. Wózki z wagą 15kg w ogóle nie wchodzą w grę.
  • -koła żelowe/ niepompowane. Pompowane koła odpadają
  • - wew. dł. gondoli. min. 80cm.  Gondole o dł. 70pare cm odpadają.
  •  

Jeśli chcesz sporą gondolę to polecam wózki Verdi.  (wysyłam link z losowym wózkiem, tam masz sklep:

WÓZEK DZIECIĘCY VERDI MELBU 3W1+TORBA + AKCESORIA 8884953161 - Allegro.pl

miałam dla Syna właśnie Verdi bardzo Nam się sprawdził. Są dobrze wykonane, ładne i wygodne.

Dla córki miałam chwilę Verdi Pepe Eco Plus, duża gondola - polecam, ale ja odkupiłam od znajomej i to był błąd bo rama była pęknięta :/ A nie mogłam pozwolić sobie na oczekiwanie na wysyłkę więc kupiłam Anex Sport i też mega polecam.

Dzieki myszka :) o anex sport właśnie myslałam bo on jest mega lekki :) a ten verdi to chyba cieższy jest bo wazy gondola ze stależem i kołami 14kg a anex tylko 11,9. Gondole wymiarami maja bardzo zbliżone. 

Ja w Anex byłam zakochana... i jakby miała bobaska to Anex albo

BEBETTO NITELLO wózek dziecięcy 2w1 - BoboWózki (bobowozki.com.pl)

tyle że tu gondola ma 78 cm.

W Anex podobało mi się to że potrzebowałam dokupić spacerówkę do stelaża to bez problemu dokupiłam ją. Zamówienie mailowo składane, płatność przy odbiorze, szybka wysyłka kurierem. Uszczelki też dokupowałam bez problemu- mailowo ;) 

o ten BEBETTO NITELLO tez całkiem spoko :)

ale chyba anex lepszy :)

Ja niestety chyba nic ci nie polecę bo ja z małym miałam wózek taki średni jeśli chodzi o wagę dość wysoki dużo masywną gondole ja miałam na niego miejsce więc dobrze mi się go użytkowało Natomiast jeżeli nie miała miejsca to raczej byłoby ciężko z takim dużym wozkiem 

Ja serdecznie polecam mutsy i2 ❤️ 

Ja mam Caramello Baleo super się prowadziło, ale nie znam niestety parametrów :(

Dla pierwszego dziecka miałam bebetto bresso i byłam tak zadowolona, że teraz kupiliśmy bebetto flavio,(koła ma żelowe), i jestem nim zachwycona póki co, super i lekko się go prowadzi po każdym podłożu.

My od stycznia korzystany z wózka Muuvo quick 3.0 jest rewelacyjny. Składa się na bardzo mały i plusem jest to że można złożyć również gondole. 78cm ma gondola, nasze dziecko jest z tych większych i spokojnie jeszcze się w niej mieści. Największym plusem tego wózka jest to że nie trzeba później kupować mniejszej spacerówki ponieważ ta jest bardzo mała po złożeniu 

Ola zgadzam sie z toba widzialam ten wozek i tez mi wpadl w oko ile obecnie ma twoj maluch? 

A ja teraz kupilam spacerowke kindercraft vesto . Wozek jest bardzo lekki mozna przepinać siedzisko w 2 strony. Nie ma niewiadomo jakich amortyzatorów i kolka ma z pianki ale kupilam ponieważ ja wszedzie musze dojeżdżać a wozek musi się łatwo składać i być lekki żebym sobie z nim radziła i poki co nie narzekam . 

Polecam cybex balios s 🙂😊

Muuvo quick 3.0 - podoba mi się bardzo waga - super wózek - dzięki za podpowiedź - na pewno będę go rozważać :) 

bebetto flavio - też o nim myślałam bo w wersji z gondolą jest lekki, a w środku gondola w miarę duża 78cm. spacerówka troszkę cięższa ale do przeżycia 13,2kg

cybex balios s - też spoko opcja :)

Ja miałam Adamex i mam nadal,ale nie polecam.

Znajoma ma Ibebe i ten wozeczek bardzo mi się podoba, po zmianie na spacerówkę wogóle nie widać że to stelaż od gondoli i już prawie 3 lata z niego korzysta.

lena004

czemu nie polecasz?

Znajoma wręcz zachwycona moja.

Ja też spacerówkę dokupiłam lekką osobną cybexa eesy i super się sprawdza, mimo, że miejski, to leciutki i poręczny. cena też nie powala.

Ja dla córy po Anex miałam spacerówkę Kinderkraft Grande.. nie polecam. Fakt, mega lekka, łatwa w prowadzeniu ale te kółka piankowe... no nie dla mnie, 0 amortyzacji.

Teraz mamy Coletto Joggy i mega polecamy. Córa ma prawie 3 latka - 98 rozmiar i śmiało się mieści i do spania i do spacerowania. Wózek do 22 kg ♥

przy wyborze wózka zwlaszcza dla rodziców którzy kupują 2w1 warto zwrócić szczególnie uwagę na spacerówke włansie aby potem uniknąć zbędnego zakupu kolejnego wózka ;) kiedy bedzie przesiadanie na spacerówke;)

często jest tak ze własnie tą gondolą każdy sie zachwyca a spacerówkę to co tam... aby była;) a potem właśnie sie szuka kolejnego wózka bo coś tam jednak nie pasuje;) warto zwrócić na kilka szczegółów jak właśnie waga;) czy też wysokość siedziska i budka;) aby było można na dłużej z niego korzystać;)

jeśli bedziemy robić często zakupy warto zwrócić uwage na dostep do koszyka  no u mnie jest nie przemyślany i zawsze jak coś mam włożyć to mam ręke poobijaną;/  

Ja mam Adamex Cristiano 2w1, teraz będziemy się przesiadać na spacerówkę, tak że na jej temat się jeszcze nie wypowiem. Jeśli chodzi o gondolę to całkiem w porządku, dużo fajnych udogodnień, w zimie można całkowicie zabudować wózek, jest szybka do obserwacji malucha. Na plus szybkie składanie i waga (gondola plus stała nieco ponad 10 kg), gondola 79 cm, koła nie pompowane, wózek świetnie prowadzi się po każdej powierzchni

Na minus - może to wada tylko w moim modelu, ale co kilka dni trzeba dokręcać przednie koła, oddałabym na gwarancję, ale nie chcę zostać teraz bez wózka