summerwave piszes zo ciązy czy już o karmieniu piersią ? ![]()
Eh racja bo troche takie zamieszanie się zrobilo temat inny… przyznaje nie zastosowałem się i pisałam o piciu ale z perspektywy karmiącej.
Patrząc z drugiej strony mi gazowane w ciąży powodowała straszne wzdęcia i nie piłam nic gazowanego i tak zostało do czasu tej Muszynianki nieszczęsnej z której chyba zrezygnuje poszukam coś innego na najbliższych zakupach.
Dlatego i w ciazy i podczas karmie najlepiej nie gazowana pić
Oliss jeśli pisałaś o wodach, które pije się podczas ciąży to miałaś rację. Jeśli tak lekarz zalecał, to na pewno jest dobrze.
Nie wiem dlaczego uparłam się tak na to karmienie i o nim napisałam.
właśnie Amiaga i dlatego już pogubiłam się o czym kto pisze
bo jak się karmi to wiadomo że raczej bez bąbelków :)))
ale fajnie że też o tym wspominacie bo ja szczerze nic nie wiem jeszcze o karmieni tzn. o tym co będę mogła pić jeść itp. mam nadzieję że mi to ktoś szybciutko w szpitalu wszystko powie ![]()
Ja bym się nie nastawiala na to ze tak Cię w szpitalu wyedukuja więcej dowiesz się z innych źródeł
choć by z tego forum ![]()
O nie nastswiaj się bo one mają co innego do roboty niż tłumaczyć co i jak. W szkole rodzenia tego uczą chyba a jak ktoś nie chodził tak jak ja to takie forum zbawienne
niestety nie było mi dane iść bo od 30 tc uwięziona jestem ![]()
I tak więcej się nauczysz czytając forum
W szpitalu nie mają czasu na edukowanie młodych mam. Z tego co wiem, to ewentualnie przychodzą i wychodzą tylko pielęgniarki i położne. Oczywiście pokażą na początku wszystko co i jak z opieką nad maluchem, ale na konkretniejszą edukację nie ma co liczyć (z resztą one tam od tego nie są).
to mnie pocieszyłyście
to pozostanie mi forum i google ![]()
oliss będziesz miała pewnie wizytę patronażową więc o wszystko możesz pytać swojej położnej
na pewno Ci pomoże ![]()
Dziewczyny jestem po rozmowie z dietetykiem odnośnie wody gazowanej czy to w ciąży czy w czasie karmienia piersią. Nie jest to woda zakazana, a nie zaleca się jej ze względu na rozpychanie żołądka. Bzdurą jest mówienie o przenikaniu bąbelków do płodu i późniejszymi kolkami. Natomiast do picia zaleca się wodę średniozmineralizowaną a nie niskozmineralizowaną. Wysokozmineralizowana jak Muszynianka też jest dobra o ile u kobiety nie ma przeciwwskazań zdrowotnych jak np. choroby nerek. Te wysoko… zaleca się właśnie w niedoborach mikroelementów jak potas.
Dobrze wiedzieć
ja kupuję żywiec zdrój i lubią ja.
Cieszę się że już wiem jak wygląda pielęgnacja noworodka. Jak byłam w szpitalu z synkiem to pokazali mi tylko jak się zmienia pampersy . Nie było żadnych pytań ani porad, kompiel robili sami . tak naprawdę wszystko co wiedziałam to z poradników które dostałam i z Internetu,niby wszystko przychodzi samo naturalnie ale takie podstawy powinni pokazywać Od razu matką w szpitalu
Dziękuję artan za info
U mnie w szpitalu pod względem rad i porad to była jedna wielka lipa. Nikt nie mówił o karmieniu co i jak,o trzymaniu o przebieranki no dosłownie o niczym. Gdyby nie forum i internet to nic bym nie wiedziała…
Artan no i podałeś już inny punk widzenia na wodę te wszystkie nasze obawy czyli lekarz wiedział co musi zalecają mi Muszynianke
trochę mnie uspokoiłas ![]()
Aga Karbowska racja człowiek bez Internetu to by zginęl ja sama wszystko praeie z niego czerpie bo nie bardzo mam się kogo tak zapytać.
Ponoć w szpitalu, w którym mam rodzić, jest nawet nauczycielka laktacji, ale nie wiem ile czasu poświeca pacjentkom.
Nikt się o nikogo nie troszczy jak sama się nie nauczysz to nie ma co liczyć na wsparcie położnych
Hirudo to dobra wiadomość zawsze to ktoś z kompetencjami w tym kierunku
U mnie to szybko jakąś położna pomogła przestawić mała do piersi a później jakoś sama metoda prób i błędów się udawało dzięki mojemu uporowi
będzie dobrze .