Włosy po porodzie

Drogie mamy, jak zmieniły się Wasze włosy w ciąży i po porodzie? Wyprostowały się, albo zaczęły kręcić? Po porodzie najczęściej występuje wzmożone wypadanie i po czasie powinno samoistnie ustąpić. U Was też tak było? Jak długo to trwało? Zaobserwowałyście jeszcze jakieś inne zmiany np. większe przetłuszczanie? 

Ja niestety już w ciąży zauważyłam, że mam słabsze włosy i mi wypadają dużo bardziej niż przed. Dodatkowo zaczęły mi się bardziej puszyć, a nigdy nie miałam z tym problemu. Niestety nie jestem w gronie tych szczęśliwych kobiet, które w czasie ciąży mogą cieszyć się wyjątkowo pięknymi włosami. Czekam do porodu i zacznę stosować jakieś wcierka. Macie coś do polecenia co super wam się sprawdziło?

Po pierwszym porodzie to nie mialam problemu. Po drugim to po 3m od porodu zaczely mi wypadac tak ze garsciami wyciagalam. Nie pomagalo nic po 5m walki wyladowalam u trychologa przepisal specjalistyczne szampony i wcierki pomoglo. Po 3 porodzie to po 3m na nowo zaczely wypadac ale trocje mniej niz po 2. Bylam akurat wczoraj u fryzjera i sterdzili ze wypadaja tylko z przodu. Tyl mam gesty.

Ja zostałam prawie łysa haha garściami wypadały mi włosy. Na szczęście po zakończeniu karmienia zaczęły odrastać więc teraz mam już takie 10cm świeżych odrośniętych więc niedługo się zagęszcza i będzie dobrze 

W ciąży nabrały blasku i zaczęły bardzo szybko rosnąć a po porodzie niestety wypadają jak szalone i zrobiły się suche na końcach. 

W każdym kącie leży ich pełno jak tak dalej będzie to będę łysa a tego bym nie chciała bo mam włosy do pasa ;)

ja z kolei nie widziałam jakiejś ogromnej różnicy w czasie ciąży, po porodzie, czy po zakończeniu karmienia. mam bardzo cienkie włosy, więc jakby mi zaczęły wypadać to byłoby ciężko. Ciekawa jestem jak będzie teraz, ponieważ jestem na początku ciąży. Mam nadzieję, że nie będę miała z nimi większego problemu.

Strasznie po porodzie zaczęły wypadać mi włosy, zmuszona byłam podciąć i to dosyć sporo. 

Ja zaczęłam bardziej dbać , ale to właśnie przez to ze zaczęły mega wypadac

Od jakiegoś czasu mam wrażenie że jestem czarownica jakas haha

1 ciaza włosy jak druty, piękne, twarde, mocje ale zaczęły się przetłuszczać nawet odrazu po wysuszeniu, zmieniłam szampon na taki bez parabenow sls itp i zadziałało. Zostałam przy takich kosmetykach, choć sa trudniejsze w zdobyciu to stosunkowo bywają tańsze.  Najbardziej znana firma jest Only Bio albo rossmannowa Alterra. Po porodzie wypadały mi stosunkowo normalnie, no i krótko.

2 ciaza na początku włosy wypadały, max 2 miesiace. Później znowu mocne i piękne, rosły na potęgę.

Po porodzie mimo że mam włosy do pasa to.... nie wypadają wcale. 

Cala ciążę i okres pologowy łykałam suplementy Pregna.

Czy one pomogły?  Nie mam pojęcia ale mega się cieszę że mam dalej burze długich wlosow

Magda ja polecam wcierke Jantar lub właśnie Only Bio. Z obu byłam zadowolona już po miesiącu stosowania

Ja zaopatrzyłam się w suplementy dla kobiet przy karmieniu piersią i właśnie je zaczelam brać. Efekty wiadomo beda dopiero za jakis czas ale wolałam uniknąć nadmiernego wypadania. Mam nadzieję że obejdzie się bez tego bo w trakcie ciąży  nawet włosek nie leżał na poduszce a pamiętam jak było po pierwszej ciąży. Gubiłam włosy jak kot sierść na lato..

W ciąży włosy miałam cudowne z natury mam kręcone w ogóle nie wypadały no i przy obu ciążach rosły jak szalone ! Po porodzie zwrot o 360 stopni .. mąż jak widzi ile ich zostaje na szczotce to jesy przerażony �

Jak czytam wasze komentarze, że dopiero po porodzie miałyście ogromny problem z wypadaniem wlosow to zaczynam się obawiać, że zostanę łysa:) ale faktycznie jak tylko będę mogła zacznę stosować wcierka i mam nadzieję, że pomoże 

U mnie zaczęły bardzo wypadać po 6 ms po porodzie. Teraz jestem w drugiej ciazy i unormowało się:)

Moje włosy w czasie ciąży i w połogu były ułożone i lśniące. Po około 3 miesiącach od porodu zaczęły mi garściami wypadać, co uznałam za normalne. Zaczęłam się suplementować, aby trochę złagodzić ten proces. Po około półtora miesiąca od tego czasu wszystko ustało i zaczął się odwrotny proces. Teraz mam baby hair na całej głowie i są nie do ujarzmienia.

W pierwszym trymestrze wypadały mi włosy, były matowe. W drugim i trzecim trymestrze całkowita zmiana, włosy stały się mocne, lśniące. Sielanka trwała do około 3 miesiące po porodzie i sytuacja znów diametralnie się zmieniła. Włosy zaczęły mi wypadać garściami, więc musiałam zacząć brać suplementy przeznaczone dla kobiet karmiących żeby nie zostać całkiem łysa.  Po 2 miesiącach zauważyłam poprawę. Włosy zdecydowanie mniej wypadały a co najważniejsze urosło dużo nowych. 

Faktycznie po porodzie trochę bardziej wypadały ale szybko się unormowało. Generalnie są raczej takie same. ;)

Najlepiej wspomóc się suplementami przy mocnym wypadaniu :) 

Wikii Super, że trycholog przepisał skuteczne kosmetyki :) Planujesz do nich wrócić?

Andzelika98 Na szczęście po czasie sytuacja powinna się unormować :) Trzymamy kciuki, żeby wypadanie ustąpiło jak najszybciej!