Włosy po porodzie

BędęMamą Mamy nadzieję, że za drugim razem będzie tak samo dobrze, jak po pierwszym porodzie :)

Aleksandra L Ekstra, że tak szybko u Ciebie minęło :)

U mnie w ciąży włosy stały się grubsze i mniej się przetłuszczały, a po porodzie niestety zaczęły wypadać garściami

Podobnie u mnie sprawa ma się w ciąży i po porodzie magdallenka

1 polubienie

Co dziwne 2 m po porodzie i jeszcze nie wypadają, ale do 5 mies ciąży wypadały strasznie, teraz odrastają więc spinanie w kucyk odpada, bo wszytko odstaje. 

Marzy mi się dobry fryzjer, ale wiem, że musiałabym jechać dobre 100-150 bo u nas w mieście jeszcze żadnego mistrza cięcia nie znalazłam. 

U mnie zaczęły wypadać 3 miesiące po porodzie, a wcześniej bardzo się cieszyłam że chyba mnie to ominiebo naprawdę nie mogłam narzekać na włosy. I nagle z dnia na dzień zaczęły lecieć garściami. 

oj to prawda w ciąży włosy są takie piękne! Niestety po porodzie około 3 miesiące zaczęły lecieć garściami

Nawet jak będą lecieć garściami to kiedyś odrosną i wrócą do poprzedniego wyglądu. Trzeba to przetrwać i tyle 

Hmm… na początku włosy piękne przez jakieś pół roku, a potem zaczęły się sypać i mocno kruszyć . Okej podcięłam końce i co? Lipa dalej leciały a miałam je prawie do pępka przed pierwszym ścinaniem.
Mocno końce się wykruszyły i osłabiły, poszłam na drugie ścięcie, mam włosy do ramion. Włosy które zapuszczałam 2 lata. Ale wiecie co?! Trudno !! Było warto , włosy nie zęby odrosną :slight_smile:

W czasie ciazy jestem zachwycona, nie wypadaja i super geste… zobaczymy jak bedzie po porodzie bo mowia roznie :slight_smile: po pierwszej ciazy nie wypadały mi :smiley: zobaczymy teraz po 2

U mnie w ciąży włosy bardzo odżyły! Zawsze były dosyć cienkie, a przez ten czas nie dość, że się zagęściły to bardzo dużo urosły. Chciałabym żeby już takie zostały! Ale niestety nastawiam się, że po porodzie za jakiś czas zaczną wypadać. Do tej pory czytając różne artykuły nie spotkałam się z żadnym sprawdzonym sposobem, który by temu zaradził. Więc jedyne co chyba mogę zrobić to suplementować niezbędne witaminy, żeby nie było niedoborów w organizmie i stosować odpowiednią pielęgnację włosów. Chociaż hormony jeśli będą szaleć to i tak zrobią swoje… :confused:
A, no i oczywiście oprócz tego, że włosy na głowie zaczęły w ciąży szybciej rosnąć to niestety nogi i paszki też trzeba było częściej golić. :wink: