Włamywanie na konta

Ostatnio wyplacal maz z mojego konta 3* ta sama kwotę i tez mi zablokowali , dobrze ze teraz mają lepsze te zabezpieczenia .

Szczerze polecam Ci Keeper jest to aplikacja do zarządzania hasłami musisz tylko zapamiętać jedno hasło do tej konkretnej aplikacji a pozostałe już nie. Ja tam trzymam wszystkie hasła służbowe. Bo tego mam na potęgę

Ja mam jakąś aplikację, chyba Keepass i w niej przechowuje hasłan ale głównie służbowe. Moj mąż jakoś nie poleca mi przechować w tego typu aplikacjach haseł prywatnych :smiling_face:

Ja mam w domu notes prywatny i tam zapisuję sobie wszytkie hasła, ma pewność że nikt mi ich nie znajdzie . Raczej nie obawiam się nikogo z domowników że włamie mi się na Facebook czy inne strony , :blush:

1 polubienie

No chyba że ktoś się włamie do domu i go znajdzie :face_with_peeking_eye:

I totalna opcja, ja przeważnie wszędzie mam te same hasła albo 3 różne i wtedy jak zapomnę to wpisuję każde z trzech :see_no_evil:

Wlasnie widzialm reklame , ze bedzie reportaz w superwizjerze o oszustwach na telefon

A to wiesz , złodziej raczej nie wlamuje się i nie czyta wszytkich notesów w domu , raczej szukają innych cennych produktów jak zloto , pieniądze.

Generalnie tak, ale jest to jednak potencjalne ryzyko :wink: wszędzie trąbią żeby nie zostawiać haseł na kartkach​:star_struck:

Ja mam pin do karty zapisany na kartce w portfelu ale nikt nie wie że to pin :rofl: bo załóżmy że pin to 3728 a ja sobie na kartce zapisze 9873728365 i ja wiem że 3 pierwsze i 3 ostatnie cyfry nie są nic warte hihi

No to ja też tak staram się zapisywać hasła w schemacie szyfru, jest na tyle dobry że sama potem nie wiem jak go rozszyfrować :smiling_face:

Jak kiedyś pracowałam w banku to zauważyłam że starsza pani ma w portfelu karteczkę z pinami, no to wiecie … ja zaczęłam ją edukować, że tak nie można itp a ta do mnie że to zmyślone piny i jak jej ukradną portfel to zablokują jej karty zanim sama się zorientuje że portfela nie ma :joy:

4 polubienia

:sweat_smile::joy:spryciula

To też dobry patent. Babcia mądrzejsza niż złodzieje

Chodzi o to że większość osób jak decyduje się na hasła na karteczkach to ma je blisko komputera i to aż prosi się o włamanie

O matko ! Ale bystra pani ! Sama bym na to w zyciu nie wpadla , a to genialne w swojej prostocie

Ja ostatnio wpływałam kilka różnych , bo musiałam zmienić bo ktoś mi się wkradł na konto Facebooka i teraz już co chwilę zapominam :sweat_smile: bo się tyle lat przyzwyczaiłam do jednego i mam wszędzie inne :laughing:

N
Uwaga , nowy sposob oszustwa

2 polubienia

@Anetteso_gmail.com tak wiem że przy komputerze to już w ogóle ale jak coś się dzieje to często w bankach pytają jak przechowywali się hasła, czy były gdzieś dostępne na widoku, kto miał do nich dostęp itd. Więc ten notes z hasłami też jest słaby, bo chyba że są zaszyfrowane🤪

To się nazywa sprytna kobieta! :sweat_smile: