Włamywanie na konta

Mi od kilku dni notorycznie przychodzą jakieś dziwne maile że miejsce w chmurze mi się kończy itp ale widać że to są jakieś oszustwa bo nawet czcionka jest taka dziwna

Ja tez je dostaje … i ze dzwonili juz do mnie pare razy :rofl::rofl: odrazu daje jako spam

Do mnie też i do mojej mamy. Z iCloud i z Google. Ale wygląda na podejrzane zwłaszcza że z dziwnych adresów przychodzi, więc na szczęście moja mama nie klikała

To ja takie maile od razu usuwam

Dobrze też, że Twoja mama jest taka czujna i nie klika w to od razu tylko jednak ostrożnie podchodzi do tego, bo teraz wiele nie trzeba a kłopot gotowy :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Ja dzis dostalqm emaila , ze ktos chce mi przekazac darowiznę :rofl::see_no_evil:
I to nie byle jaką , bo w wysokosci miliona euro :rofl: no nic tylko korzystac … :face_with_hand_over_mouth:

Haha tylko wejsc w link :see_no_evil::see_no_evil:

1 polubienie

Hahq o to to ! Wiex jakby ktoras chciala to chetnie sie podziele moim milionem euro :rofl::see_no_evil:

Jestem chetna :rofl::rofl::rofl:

Na kilometr to smierdzi :sweat_smile:

Zbyt piękne , żeby było prawdziwe :see_no_evil::see_no_evil::see_no_evil:

Wlasnie sie zastanawiam czy naprawde sie ktos na to nabiera :see_no_evil: skoro wysylaja takie rzeczy to chyba jednak musi ktos klikac w ten link co nie ?

Matko kochana, czego to nie wymyślą już żeby kogoś nabrać :face_with_peeking_eye::face_with_peeking_eye::sweat_smile:

A może jakieś starsze ludzie :unamused::unamused::worried:

Wlasnie to jest najgorsze , ze my mlodzi w sumie w wiekszosci nie damy sie nabrac , ale gorzej juz z osobami starszymi … kiedys u mnie w miescie byly warsztaty dla starszych z bezpieczeństwa w sieci i w sumie super , ze cos takiego zorganizowali .

Na messengerze maja kolejny sposób na wyłudzenie kasy z konta. Piszą o numer a potem o blika

Tak ja juz dostalam pare takich wiadomości od znajomych z ktorymi niemam kontaltu pare lat i to bylo dla mnie podejrzane :wink:

Dla mnie też, dobrze , ze to od takich znajomych . Chociaż gdyby ktoś z rodziny napisał o numer to też bym się zdziwiła bo każdy ma

Tak wlasnie bylo u nas… do chlopaka szef pisal o blika :see_no_evil::sweat_smile:

Oo takie warsztaty to super sprawa, zawsze wtedy uczulają na pewne “sposoby” oszustw itd, więc wtedy te osoby są bardziej czujne tez :blush: