Wkładki silikonowe do karmienia (osłonki)

Zwracam się z tematem o wkładkach silikonowych do karmienia piersią, co wy uważacie na ten temat? Przydatna rzecz? Kiedy je stosować? Czy warte swojej ceny? Jakie wkładki najbardziej polecacie? 

Jest już kilka wątków o nakładach. Wystarczy w lupce wpisać "nakładki". 

Podaję przykładowy i proponuję poczytać lub kontynuować dyskusje pod nim 

https://lovi.pl/forum/2/9402

Poczytaj w istniejących już wątkach może znajdziesz odpowiedź jak nie to odśwież wątek już istniejący. Link podała JustaMama

Wydaje mi się, że skoro jest to forum to nie ważne czy temat był czy nie mogę dodać temat który mnie interesuje i nie mam obowiązku wracać do tematu który gdzieś muszę szukać. 

agasaga98, a czy czytałaś regulamin forum ???

Agasaga98 zamiast się denerwować to warto zapoznać się z regulaminem :) 

Ja miałam  bardzo  płaskie brodawki i poradziłam sobie bez wkladek silikonowych. Wiec bez problemu  można se posadzić bez nich 

Ja używałam nie ze względu na wklesle brodawki ale poranione i raczej mało pomogły bo już byłam po fakcie. Na inne problemy niewiem czy działają ale napewno tym razem ich wypróbuje jeszcze przed poranieniem i zobaczę czy coś pomogą 

Dziewczyna która leżała ze mną na porodówce kupiła na 3 dzień nakładki z uwagi na wklęsłe brodawki, jej naprawdę pomogły strasznie się męczyła żeby nakarmić mała bez nich, a córka mega płakała bo nie mogła się pożądnie przyssać i była ciągle głodna, a z nakładkami od razu było lepiej. 

Dziewczyny przenosimy się do tego wątku

https://lovi.pl/forum/2/9402

Aneczka i tak ten wątek już powstał i się jego nie usunie, więc można kontynuować tutaj 

Kasia redakcja może usunąć ten wątek ze względu na powtórzenie 

Uważam że lepiej się przenieść do tamtego watku

U mnie totalnie się nie sprawdziło synek źle chwytał i tylko się denerwował a ja razem z nim a jak już złapał to był zalany mlekiem i też się denerwowal 

Basia a nam to akurat uratowało laktację przy córce , więc ja je wielbię. Bez nich na bank bym nie karmiła piersią 

U nas podobnie jak u maziulek - nakładki silikonowe pomogły nam na początkach karmienia piersią. 

Są różne kształty i gruposci nakładek - zawsze należy je dostosować do swoich piersi i przede wszystkim potrzeb dziecka :)

Przetestowałam większość i u nas sprawdziły się nakładki silikonowe NUK - były najcieńsze i dzieciątko najszybciej przy załapało jedzenie.

Bardzo pomocna rzecz 

U mnie tylko przez nakładki córka chciała ciągnąć cyca, przez miesiąc tylko co prawda, ale takto pewnie w ogóle by się nie udało...

Ja po pierwszym porodzie mialam bardzo poranione brodawki i ratowqlam sie juz wszystkim lacznie z nakladkami i nie zabardzo nam to szlo ;( albo źle uzywałam albo porostu u nas byly nie wypalem u nas wtedy najlepiej sprawdzil sie laktator aby latwiej mala chwytala piers na poczatku bo potem to juz z kazdym dniem bylo latwiej ;) 

Nie jedna laktacje da się tak uratować