Wkładki laktacyjne

Szczerze na początku może tak dwa tygodnie je stosowałam. Później już tak mnie wkurzały, że dałam spokój. A laktacja się już unormowała więc nie są potrzebne. Jedyne co to czasem w nocy poleci. 

Korzystałam z wkładek Canpol. Nie były najgorsze. Ale nie mam porównania ponieważ to był mój jedyny wybór i tak pozostało. Ale przydawały się bardzo. Pod koniec ciąży nie było opcji żebym ruszyła się bez wkładek. Zalane miałam całe ubranie. Nawet jak na noc założyłam to przemykały doszczętnie. Tyle tego było.... Z czasem podczas karmienia wszystko się unormowało i z wkładek zrezygnowałam. Ale w moim przypadku to był must have. Zawsze na wyjście miałam zapas w torebce. 

ja używałam z canpol i lovi obie fajne chłonnae, ale lovi wygrywają wyglądem i tym ze są cieniutkie 

kilka dni temu w pepco kupiłam na promocji z canpola 30sztuk za 9zł 

Oo no to okazyjna cena ;) 

Nam idzie prawie 5 miesiąc ,a nadal używam :) 

Ja z Canpol jedne kupiłam w kauflandzie za 25,99 zł ,a potem identyczne w smyku kupiłam za 15 zł :D Trochę mnie zaskoczyła tak spora różnica tym bardziej ,że wydawałoby się że w markecie taniej :D

Próbowałam się przekonać znowu do wkładek i jakoś no nie dalo rady codziennie zmieniam biustonosz na nowy a z dnia poprzedniego tylko płukam w ciepłej wodzie. A długo używaliście lanoline?

Ja użyłam kilka sztuk tylko, później mnie denerwowały i w sumie nie miałam potrzeby używania mimo że jedną porcję mleka mrozilam codziennie 

ja lanolinę długo używałam bo długo były problemy z brodawkami

Nie korzystałam z lanoliny. Ale brodawki miałam na początku zmęczone próbami karmienia. Dużo nie brakowało i już miałam kupić. Napewno były naruszone i przesuszone. Mój błąd, że nie zakupiłam sobie wcześniej. 

Ja lanolina używam do dziś mimo, że już nie karmie. Jak synek ma sluche usta to jest ona zbawienia. Polecam, spróbujcie lanoliny na suche i spękane usta. 

To ja lanoliny na szczęście nie musiałam używać. Ale na suche i spękane usta dobry też jest linomag. Jest tłusty i fajnie natłuszcza właśnie

Ja przy pierwszym synku używałam wkładki ale nie zawsze byłam z nich zadowolona, czasem mi zjeżdżały, szybko już musiałam wymieniać i czasem mi pomogły a czasem denerwowaly..dlatego czasem po prostu częściej wymieniałam biustonosz na nowy. Starałam się codziennie myć piersi i zmieniać na czysty biustonosz... karmienie nie jest takie proste..i ciągle trzeba się przebierać, śmierdzi się mlekiem;) ja to czasem z zmęczenia nawet bluzki nie zmieniałam i  chodziłam taka zaniedbana;) 

właśnie to się wydaje, że w markecie taniej , ale często w takich sklepach jak smyk sa właśnie fajne promocje. Ja teraz sobie zamówiłam w aptece i cena też korzystna 

Mi zawsze lanolina tak śmierdziała dziwnie.  Miałyście też takie odczucie?

Moim zdaniem nie śmierdziala albo nie zwróciłam uwagi na jej zapach ;)

Wydaje mi się, że lanolina nie ma zapachu lub ma mocno neutralny. Najlepszy środek nawilżający na usta. Na brodawki używałam jednak własnego mleka lub kompresów multimam, bo nie trzeba tego zmywać przed karmieniem. Lanoliny niby też nie trzeba, ale to jednak takie tłuste i nie wiedziałam czy będzie pasowało dziecku.

Lea&Leo a czy odnotowałaś jakieś problemy z wypróżnianiem u dziecka po kompresach? Ja użyłam ich 2 razy póki co

mi to nie śmierdziała, raczej neutralna była. teraz mam dwie jedną wąchałam bo to inne marki i też taka neutralna 

Też bym powiedziała że to raczej ma mocno taki neutralny zapach a jak już to tak delikatny że raczej słabo wyczuwalny