Magiczny pazur przerobilam oich trochę i powiem tak część wkładek to katastrofa bo puchna ii dużo miejsca zajmują w staniku przez co stanik trzeba mieć większy o rozmiar aby nie dochodziło do zastojow itd ale znalazłam jedne wwkładki które mogłam nosić w stanikach praktycznie dopasowanych cieniutkie wchanialy dużo i nie robiły się wielkie nie zabierali miejsca piersią i to byky wkładki lovi discreet czy jakoś tak te takie co są w 3 kolorach biały bez i czarny
Aisa94 mam w planie właśnie kupić te z Lovi i z Johnson's Baby. Myślisz, że przy początkowych nawałach pokarmu też się sprawdzą? Bo przy synku różnych używałam, głównie sprawdzały się te z Johnson's Baby, ale kosztowały fortunę ( kupowałam w sklepie, to może przez to). A tak pomału się rozglądam w Internecie, bo właśnie tak będę zamawiać wkładki i z tego co czytam opinie, to wszyscy zachwalają z LOVI :)
Mamameg jakbyś czasem zajrzała znów tu do wątku to proszę Cię o opinię, jak się te wkładki sprawują, bo pamiętam, że je miałaś lub nadal masz i czy przy mocno wyciekającym pokarmie dają radę.
Magicznyazur obecnie używam wkładek lovi zamiennie z akuku. Każde z nich mają swoje plusy. Akuku mają chyba wewnątrz ten żel o których wspomniała wcześniej któraś z dziewczyn. Nie zauważyłam u siebie dużego wycieku pokarmu, a bywa że wkładka jest dość ciężka, pod palcami czuć coś miękkiego jakby właśnie żel. Akuku są dość grube, nie przemieszczają się w biustonoszu (nie przyklejam ich, bo przy każdym karmieniu wkładkę wyciągam). Wkładki lovi są supercienkie, nie odznaczają się pod ubraniem, lepiej się dopasowują do piersi, ale czasem znajduję ją gdzieś przy fiszbinie biustonosza ;) jednak nie przeszkadza mi to, bo karmię syna na żądanie więc dość często korzysta z piersi i wkładkę poprawiam. Myślę, że warto jest mieć dwa rodzaje (grubsze i cieńsze).
Magiczny pazur Johnsona też wkładki miałam tyle że one są grube i mi np się zwinąć potrafiły nie trzymały się stanika jak trzeba być może dlatego że mi dużo wyciekalo pokarmu ale co do jednego jestem pewna są mega chłonne ale też mega grube i szczerze jakbym miała wybierać to lovi one się trzymały mają dwa punktu kleju A Johnsona wkładki tylko jeden no i te z lovi są tak samo chłonne jak te z jonsina i nie czuć że mokre są a te z jonsona jak nasiakly to czułam że są mokre nie wiem jak to opisać ale nie było to fajne dodatkowo mówię grube były z Johnsona przez to też zajmowały miejsce w staniku A jak napecznialy to grubsze się robiły i uciskaly
Miałam jeszcze z babydream i one takie miękkie takie miłe w dotyku ale bardzo mało chłonne . No A przy lovi nie czułam tego że są mokre no i nie robiły się takie napeczniale jjak Johnsona wkładki cczy te z babydream osobiście uważam że warto mieć takie jakie są wygodne i nie trzeba mieć dwóch rodzajów ale to moje zdanie.
mamameg dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jak używałam wkładek przy synku 5 lat temu, to te z Akuku mi nie pasowały, ale to było 5 lat temu, więc jakościowo na pewno się zmieniły.
Aisa94 akurat ten pasek kleju to dla mnie to jest rzecz zbędna, bo nie przyklejałam przy synku i teraz też nie będę, bo przy każdym karmieniu będę wkładkę wyciągać.
A co do wkładek z Johnon's Baby to no właśnie, aż tak nie pamiętam tego uczucia, czy właśnie mocno pęczniały czy nie, bo nie pamiętałam. Ale trochę mi to rozświetliłaś :)
Co do wkładek Babydream, to chyba najgorsze z możliwych, jak dla mnie... U mnie się kompletnie nie sprawdziły, mało chłonne były, grube i uwierały w piersi.
Miałam jeszcze wkładki z Babyono, ale tak jak piszę, 5 lat temu i jakościowo były okej, ale nie wiem, jak na ten moment.
Mi najbardziej pasują wkladki z lovi. Przy córce używałam z poczatku z apteocard i były straszne. Potem spróbowałam tych z lovi i już przy nich zostałam. Już nie chcę próbować żadnych innych te mi wystarczają i pasują.
Wkładki laktacyjne były mi bardzo potrzebne, chroniły gdy pokarm wyciekał. Z lovi są super.
Ja polecam lovi, medela, Philips avent są najlepsze ale mało wcale nie kosztują...
Magiczny pazur te wkładki Laktacyjne z sorbetem żelujacym są fajne bo chłoną wilgoć i nic nie przecieka ,coś jak wkład żelujący w pampersach . Dostałam próbkę w niebieskim pudełku i później kupiłam sobie duże opakowanie bo nie są takie drogie 100 szt +40szt gratis 22zl na allegro z canpol
Wkładki laktacyjne jak najbardziej są mi teraz potrzebne.bo tak efekt mokrej podkoszulki non stop by był.
Z lovi używam najczęściej i są super,nic mi nie przecieka..
Dziewczyny ostatnio na ali widziałam wielorazowe, kolorowe wkładki laktacyjne. Korzystała któraś z Was? Co w ogóle sądzicie o wkładkach wielorazowych?
Pcheła ja uważam, że dobre dla kogoś kto za wiele wkładek nie potrzebuje, np u mnie by się sprawdziły bo w porywach może zużyłam jedno opakowanie jednorazowych podczas okresu laktacji(zobaczymy jak będzie teraz), ale że jestem z natury dość leniwa to nie chciałoby mi się co chwile prać tych wielorazowych a tak zużyję i wyrzucę i po kłopocie
Szczerze mówiąc mie słyszałam o wkladkach wielorazowego użytku. Mówiąc tak między nami wolę jednorazowe wkładki. Teraz mi się przydają. Wiem, że wkładki laktacyjne z lovi tanie nie są ale są dobre, a ja mam zapas. Więc teraz z nich korzystam.
Jak najbardziej gdyby nie wkładki tocaly czas mokry stanik bym miała ?jak dla mnie z lovi najlepsze na początku używałam z rosmana to przeciekały ?
Słyszałam I widziałam te wielorazowe. Po pierwsze jeśli miałabym je kupić to jednak na sprawdzonym polskim rynku z certyfikatem, ponieważ mają one kontakt z naszym ciałem i chce wiedzieć czy materiał i barwniki są bezpieczne. Z drugiej strony nie przekonywują mnie- wolę użyć i wyrzucić bo po prostu nie mam ochoty na kolejny obowiązek. Być może jeśli bym takie przetestowała to może i bym ich używała, ale nie mam potrzeby zakupu ich. Używałam wkładki wielu firm i najbardziej polecam te z Lovi- są cienkie, chłonne i eleganckie. Pamietam ze miałam jedne które po chwili się jakby skulkowały w srodku i z zewnątrz nie estetycznie wyglądałam. Lovi nie są najtańsze ale uważam, że za wysoka jakość, komfort i dobre samopoczucie warto zapłacić. Widziałam je kiedyś w zestawie w bardzo korzystnej cenie. Wolę kupić wkładki których nie muszę tak często zmieniać niż inne tańsze a będę zmuszona zużyć kilka par w ciągu dnia. Dlatego gorąco je polecam :)
Agata.Klara dziękuję Ci za info, wezmę je pod uwagę.
Pcheła ja widziałam wkładki na Alie, ale szczerze wyglądają, jak te najzwyklejsze, takie co "puchną", uwierają, a cena nie powala i wychodzą drogo, bo za 100 szt, chcieli ponad 40 zł i taniej nie znalazłam, a szukałam kiedyś z ciekawości. Na Allegro idzie dużo taniej kupić i z firm, które się faktycznie zna :)
Co do wielorazowych, jestem na nie chociazby z tego względu, że pęcznieją. Nie wiem, czy wszystkie, ale koleżanka miała kilka takich wielorazowych i były straszne.
Oczywiście, że jest to fajne rozwiązanie gdy mamy bardzo dużo pokarmu i dziecko nie nadąża ściągać, a z piersi wycieka mleko. Tak samo, gdy karmimy Maluszka jedną piersią to mleko kapiące z drugiej noe brudI nam bielizny czy bluzki, tylko trafia do wkładki laktacyjnej. Ja z własnego doświadczenia polecam.
W moim przypadku bardzo potrzebne, używam codziennie.
Dziewczyny ja ostatecznie zdecydowałam się na wkładki z Lovi i z BabyOno :) Łącznie 200 szt, także trochę tego mam :) Zamawiałam przez internet, bo tak się bardziej opłacało :) jakościowo jedne i drugie super. Każda wkładka w osobnej, zamkniętej folii, co jest bardziej higieniczne, niż wszystkie luzem w opakowaniu. Po testach zobaczymy, ile są warte :D