Cześć, Ostatnia miesiączkę miałam 17 lipca, współżyłam z mężem w dni, któreś moich obliczeń miały być nieplodne. Kolejną miesiączkę powinnam mieć 14 sierpnia. Odczuwałam ból jak przed @ jednak nie pojawił się. Po trzech dniach spóźnienia zrobiłam sobie test ciążowy, wyszedł pozytywny, zrobiłam kolejny i druga kreska jeszcze wyraźniejsza. Następnego dnia 17 sierpnia poszłam na Betę i wyszła 360. Kolejne badania zrobiłam 48h później, czyli w sobotę 19 i Beta wynosi już 617. Kolejny taz chce iść jutro 22. Umówiłam się do ginekologa na 23 sierpnia i nie wiem czy już będzie coś widać, czy to za wczesnie? To nasze pierwsze dziecko i jestem w tym zielona. Chcieliśmy poczekać z ciąża i zrobić wszystkie badania, rozeznanie, a tu dzidzia wybrała sama czas.
Pod koniec wrzesnia czeka mnie lot dwa razy po 13h i nie wiem czy to jest realne :(
U nas pecherzyk płodowy był widoczny na USG w ok 3,5 tygodniu ciąży. A czy lot będzie bezpieczny to najlepiej odpowie na to pytanie ginekolog po przebadaniu.
Mysle ze to cos okolo 4.5 tygodnia viazy wiec lekarz podczas badania cos juz znajdzie;) u nas w 3 tygodniu nie bylo nic widac poszlam na wizyte w innym celu nie wiedzac o ciazy;/ tydzien pozniej w przeszlo 4 tygodniu bylo juz widac zarodek w przypadku starszej corki okolo 5 tygodnia bylo bijace serduszko;)
Mysle ze z wizyta nie ma co czekac a warto sie zapisac ale mysle tak moze dlatego ze obie viaze dzieki szybkim wizytom uratowane lekami na podtrzymanie
Ja też poszłam 3,5 tygodniowej ciąży do ginekolog i było widać mini fasolkę :).
Co do lotu, ja akurat miałam taki krótki, 3h i było ok ale przypuszczam, że dłuższy może być męczący i na pewno trzeba się dobrze przygotować na to. Ogólnie do 36 tygodnia można latać jeżeli ciąża jest niezagrożona (czasem linie lotnicze wymagają zaświadczenia od gina-lepiej to wcześniej sprawdzić). Najlepiej też podpytać lekarza.
Oj tak opinie co do lotu to napewno lekarz ci wyda . Ja bym chyba szybciej jednak niż ten 6/7 tydzień nie szła wyedy serduszko zaczyna bic i jakos tak większa pewność jest :)
Mysle że może coś już być widać ;) i oczywiście gratulacje. Co do lotu jeśli będziesz się dobrze czuła to ciąża i to tak wczesna nie wyklucza przecież możliwości latania
Gratulacje. Musie że pęcherzyk będzie już widać a co do lotu to zapytaj lekarza ale myślę że nie będzie widział przeciwskazania jeśli Twój stan zdrowia będzie ok
Zalecają 6-7 tydzień wizytę u ginekologa, by można było potwierdzić ciążę :) U mnie w aktualnej ciąży w 5 tygodniu nie było widać zupełnie nic. W 7 już serduszko biło jak poszłam kolejny raz :)
Lot nie jest przeciwwskazany jeśli ciąża przebiega ok :) Lekarz wyda Ci swoją opinię po badaniu :)
Gratulacje :) I 3mam kciuki by wszystko było ok!:)
Z tym becikowym to jest chora sprawa bo powinno być dla wszystkich, a tak na prawdę nawet jakbym nie liczyła wypłaty partnera to i tak na nas dwóch (mnie i syna) moja wypłata przekracza ten śmiesznie niski próg. Chyba tylko dla ludzi na zasiłkach :(
W 7tyg powinno już być widać pęcherzyk;) jeżeli będziesz dobrze czuła się i lekarz nie będzie miał nic przeciwko to pewnie będziesz mogła polecieć samolotem ;)
Jeżeli nie będzie jakiegoś plamienia to spokojnie można lecieć. Ale uważaj żeby później jakoś mocno Cię nie wytrzęsło. Sam lot będzie już męczący dla organizmu.
przy pierwszej ciąży poszłam do ginekologa w 5 tygodniu i już było widać zarodek, lekarz bez wahania stwierdził ciąże :) jeżeli chodzi o lot to jest naprawdę duża różnica ciśnień i podobno nie powinno się latać w pierwszym trymestrze, ale nie jestem lekarzem najlepiej jak się wypowie specjalista :)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.