Witaminy od narodzin

Karolinach nie powinna tak dużo dawać bez uzgodnienia z lekarzem. W niektórych przypadkach lepiej nie być nadgorliwym 

Ewcia dokładnie tak samo myślę. 

Kasia ona uważa, że tak właśnie trzeba. 

Karolinach- to fajnie he he

Ja za miesiąc będę mieć wizytę u ortopedy i też planuje właśnie dziewczynom zrobić badanie na poziom witaminy D , bo tak dziewczyny radziły na innym wątku,  no Bo też racja dawki nie daje się na oko lub na porę roku, każde dziecko jest inne, inaczej przyswaja witaminy więc trzeba dawać wszystko z głową...

Jamlk się nic z dzieckiem nie dzieje to tylko Wit D sienodoaje. O reszcie decyduje pediatra czy coś dodatkowo trzeba podawać czy nie 

Niektórzy przesadzają, chcą dobrze ale to przynosi odwrotny skutek..

To prawda. Chcą dobrze a szkodzą.

Ja przez zalecenia na razie nie podaję nic, ale już za dwa, trzy dni z powrotem wracam do podawania witaminy D. Co do probiotyków mam mieszane uczucia, no bo w końcu po czymś mała miała nasilone ulewania i bóle brzuszka. Jak odstawiłam na te kilka dni witaminę D, Cesario  i Espumisan, to z jej brzuszkiem jest lepiej.

Magicznypazur to stopniowo sprawdzaj. Najpierw sama Wit D. A z czasem wprowadź np probiotyki jeżeli uważasz że są potrzebne

ja synkowi podaję tylko witamine D wedlug zaleceń lekarza. 

Karolina dokładnie ja tak samo 

Nam dzisiaj położna powiedziała, że jak dziecko się pręży czy ma małe problemy z brzuszkiem to można spróbować podawać probiotyk. Ale nie jest to coś co trzeba musowo dawać. 

Pcheła mi mówiła żeby masować brzuszek, robić ciepłe okłady a na koniec jak nic nie pomaga dopiero coś podać. 

Ja używam leków i innych suplementów już w ostateczności jak nic innego nie pomaga

Nam o masowaniu brzuszka jeszcze nie mówiła, bo młodemu jeszcze nie odpadł kikut, więc z masażem ciężko.

Ale oczywiście jak już nie będzie kikuta to leżenie na brzuszku, masowanie brzuszka, kładzenie dziecka na siebie i kontakt "skóra do skóry", rozgrzewanie brzuszka. To takie domowe sposoby na prężenie się:) W ostateczności Espumisan na niedojrzały układ pokarmowy.

A co do witamin to położna mówiła Nam, że teraz oprócz witaminy D zaleca się jeszcze dawanie kwasów omega DHA. 

Pcheła oczywiście jak tylko odpadnie kikut możesz działać :) najlepsze uczucie jak takie małe, ciepłe ciałko leży na twoim :) 

A u mnie znowu o kwasaxh omega dha nic nikt nie mówił. Jakie podajesz? 

Mi nic o kwasach nie mówili żeby podawać tylko Wit D

Pcheła mi również nic nie wiadomo o dodatkowym suplementowaniu kwasów omega DHA myślałam że wystarczająca ich ilość jest dostarczana w mleku mamy. 

Ciekawe czy to gdzieś jest potwierdzone że powinno się podawać 

Co położna, to inaczej radzi i teraz której tu w końcu posłuchać. Ja przestałam małej dawać probiotyk, jedynie witaminę D jej teraz podaję.

Ja też podaje tylko Wit D i nie będę podawać na własną rękę priobiotykow