Witamina

Kochane mamy jaka witamine D podajecie swoim maluchom ?

1 polubienie

Staramy sie nie powielac watkow, a watek witaminy D3 byl juz wielokrotnie. Zajrzyj w lupke lub tu

6 polubień

Ja swojemu dzieciątku podaje vigantol

Mój syn jak się urodził dostawał vigantol ale po jakiś dwóch tygodniach zauważyłam że się pręży, widziałam że męczy go brzuszek. Poczytałam trochę na internecie że powodem MÓŻE ALE NIE MUSI być witamina D, bo vigantol jest na olejach. Odstawiłam witaminę na parę dni i widziałam poprawę. Poszłam do pediatry i przepisała mi devikap, to jest witamina D na receptę na bazie wody i nasz problem zniknął :slight_smile:

To masz jeszcze stara wersje, wsrto sprawdzic date waznosci. Od jakiegos czasu devikap jest rowniez na olejach

Oj to nie wiedziałam, syn ma teraz 2 latka. Dobrze wiedzieć bo dla córki która teraz się rodzi patrzyłabym też na witaminę D, będąc przekonana że w razie W kupię devikap na wodzie :sweat_smile:

Mialam ten sam problem, juz ze starszakiem. Zmienialam ta witamine az w koncu odstawilam.na kilka dni i jak reka odjal. Mimo ze podawalam dobra dawke i z samego rana to pod wieczor prezenie i bol brzucha.
Teraz majac mlodszego wlasnie chcialam devikap bo na wodzie a okazalo sie ze juz nie jest na wodzie wlasnie… a szkoda bo to byla ulga dla wielu rodzicow

A to jest w takim razie jakąkolwiek witaminą D na wodzie? Czy wszystko na olejach?