Ja narazie do testów mleka się nie zgłaszałam planujemy z młodym chociaż te pół roku być na mleku mamy ale kiedyś może i takie testy mnie zainteresują:)
Ja karmię MM to się zgłaszam :) choćby do kaszki mogę nawet dodać :)
No tak masz rację aneczkaa dla ciebie jak najbardziej przydatny test.
Pokrzywa zobaczymy czy córeczce przypasuje hehs
Sorry że tak się wtracę ale nie powinno się dziecku zmieniać mleka dla widzi mi się :/ takie sprawy powinny być konsultowane z pediatra . Oczywiście zrobisz jak uważasz :)
Pati mi też się tak wydaje.. Nie karmię mlekiem modyfikowanym ale chyba jeżeli dziecku pasuje jakiś typ mleka to po co zmieniać samemu i to bez konsultacji z lekarzem. No ale nie wiem, nie mam doświadczenia w tym temacie.
Trzeba uważać ze zmianami mleka, kiedy w 7 miesiącu przechodziliśmy na mleko nr 2 (to samo, tylko z ulepszoną formułą, bo stara była wycofywana z rynku) to skończyliśmy z okropnymi problemami z brzuszkiem. Musieliśmy wrócić do nr 1 i dopiero za jakiś czas próbować z innym mlekiem. Wtedy wybraliśmy Hipp i u nas super się sprawdził, dopóki się nie okazało, że Syn ma alergię. Ale faktycznie uważajcie z tymi zmianami, bo nawet "starsze", ponad półroczne dziecko może źle zareagować na nową mieszankę.
my tez sie dostalismy do testow hipp bedziemy testowac moja mala probowala roznych mlek i nie bylo problemow z brzuskiem
mAMAKISI, osobiście nie odważyłabym się zmieniać dziecku na własną rękę mleka modyfikowanego i to kilka razy bez wyraźnych powodów zdrowotnych, skonsultowanych z pediatrą :) ale oczywiście każdy robi jak uważa :)
Też nie zmieniałabym mleka dziecku jak mu jakieś pasuje i nie ma przy tym problemów z brzuszkiem. Teraz córeczka jest na piersi i mam nadzieję, że będzie bardzo długo ale synka karmiłam mm pasował mu bebilon od samego początku takie dostawał w szpitalu i przy tym zostaliśmy do końca po co ryzykować bólem brzuszka dziecka o jedną puszkę innego mleka moim skromnym zdaniem nie warto
Ja bym się nie zgłaszała do takiego testu gdybym nie używała mleka tej firmy. Ale nie wiem, karmię piersią więc nie mam porównania i opinii na temat mlek modyfikowanych
Dziewczyny ale ja nie zmieniam mleka na własną rękę :)
Ja karmię jeszcze piersią ostatnio udało mi się dostać do testowania Bebilon z trnd i oddałam je siostrze bo ona karmi właśnie tym mlekiem
Aneczka to rozumiem że zanim zgłosiłas się do testowania to poszłaś do pediatry żeby skonsultować możliwość zmiany mleka na inne . ?
Nawet jedna rzecz zmieniona w składzie może spowodować bóle brzuszka czy cokolwiek .
Niemniej gratuluje dostania się do testowania ;)
Ja pamiętam dostałam się do testów Mleka Nan, wtedy jeszcze Pro 2. Ale ja dokarmiałam wtedy akurat tym mlekiem, bo przeszłam z Bebilonu Pepti właśnie na NAN i udało się dostać do testów :)
Pati nie zglaszlabyn się zeby mi mleko nie było potrzebne
joanna sienkiweicz moje dziecko na szczescie teleruje juz mleko modyfikowane a uwazam ze nie ma co pytac pediatry to chyba ja lepiej wiem jak dziecko reaguje na mleko a nie pediatra .a na pewno sie dowiem testowalismy z mlekiem jak wprowadzalam je malej teraz juz jestesmy przy jednym i caly czas mala pije jedna marke .
mAMAKISI, uważam, że mleko modyfikowane jest na tyle specyficznym produktem, że warto skonsultować wybór z pediatrą - ze względu na składniki mleka, które można dopasować do zdrowia i potrzeb dziecka. Poza tym, wcześniej napisałaś, że Twoje dziecko wypróbowało już kilka rodzajów mleka, więc moja wypowiedź odnosiła się właśnie do tego - wg mnie wielokrotne zmiany mleka, bez konsultacji z pediatrą i bez wskazań medycznych, nie służą zdrowiu dziecka.
joanna stankiewicz kazdy robi jak uwaza ja nie konsultowalam i w koncu dobralam dobre mleko . polecam jednak samemu dobrac ja jakos ni emam zaufania do lekarzy stad taka decyzja
Jak ktoś karmi mm to na pewno mleko zawsze się przyda. Ja zawsze byłam ciekawa tego mleka z HiPP. Jednak nigdy nie miałam okazji jego spróbować