Wielkanoc 2026

Czy też zawsze pierwsze co jesz w merci to marcepanowe czekoladki? :see_no_evil: a potem biało czarne ? :smiley:

1 polubienie

Taaaak :wink: i jeszcze baton marcepanowy

Akurat merci nie lubie, ale uwielbiam te jajka marcepanowe z Lidla !
Kiedys byly tez mikolaje od Goplany a później cos sie zmienilo i sa tylko karmelowe.

Mogłabym się z Tobą dogadać :joy: ja zawsze orzechowe i pralinkowe na początku, a marcepan i biało czarne zostają na koniec

Mmm, ale mi zrobiłaś ochotę . :smiling_face_with_three_hearts: @Mamina ja lubię wszystko co marcepanowe :smiley: @Sylwiaa to ja orzechowe i pralinkowe na koniec :see_no_evil: ja nie wiem jak można biało czarne zostawić na koniec :see_no_evil: u nas zawsze „kto pierwszy” :joy::joy:

To ja za marcepanowymi słodyczami nie przepadam :face_with_hand_over_mouth:

Przede wszystkim wyszla ! Ladnie wyrosla, jest wilgotna ale na szczescie nie zakalec :rofl:
Jest pyszna, ale delikatna.

2 polubienia

Ale przepiękna !

Ja to właśnie jako ostanie zjadam . Pierwsze to są z czekolady deserowe , uwielbiam :blush:

Super wygląda :grin:

Mniam , pysznie wygląda a pewnie jeszcze lepiej smakuje :wink:

Piekna ,:wink: a skad te marcheweczki ?

Z lidla

1 polubienie

Ja te maechewki widzialam w lidlu ale w Poznaniu bo u mnje nie ma tego… i wydaje mi sie ze w tych wiekszych miastach sa tylko

Wlansie widzialam pare ciast z tymi marchewkami i sie zastanawiałam gdzie takie mozna dorwac :slight_smile:

Ale to są prawdziwe marchewki ?

W moim lidlu to takich rzeczy nie ma… sa tylko te pisaki kolorowe i zwykle posypki… w tych wiekszych wlasnje widzialam marchewki zajaczki pisanki kolorowe

Nieee, to slodkie marcepanowe

2 polubienia

Te marcheweczki to koniecznie muszę kupić na przyszły rok :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Oj tak cudne