Ja rodzilam 3 majac 32 lata… lezalam 2 tyg na podczymaniu to srednia wieku na oddziale to 38. Mofe smialo powiedziec ze w dzisiejszych czasach duzo kobiet decyduje sie na pozna ciaze. :slight_smile:

Jeśli się chce, to na pewno się da. Na pewno tu już organizacja musi być na poziomie mistrza :sweat_smile::rofl:

Napewno duże brawa dla niej , pewnie skorzystała z pomocy bliskich ? Tu też brawa dla nich

Nic tylko pozazdrościć takiej organizacji i samopoczucia :slight_smile: ja również myślałam o jakimś dodatkowym zajęciu typu studia podyplomowe bądź dodatkowe zajęcia z języka ale ciąża fizycznie mnie trochę tyra więc odpuściłam jakikolwiek inne aktywności.

Tak, jej mama pomagala przy dzieciach jak ona byla na uczelnie. Więc faktycznie czyjas pomoc jest tutaj bardzo wazna.

1 polubienie

Jasne że tak ale po 35 roku życia jednak ryzyko się zwiększa. Zarówno chorób dziecka jak i powikłań położniczych. Oczywiście niech każdy robi co chce to jego sprawa ja nikogo nie neguje. Jednak uważam że ok 40 lat na pierwsze dziecko to trochę za późno. Mowie o świadomej decyzji bo są przypadki gdzie ludzie starają się kilka lat i nie wychodzi a nagle się uda. To inna sprawa

24 i 26 :slight_smile: teraz 3 ciąża na 30 będzie :slight_smile:

1 polubienie

Brawa dla mamy , że pozwoliła córce realizować się i służyła pomocą :slight_smile: taka mama to skarb