Wiedza nt. Ciąży

Ja korzystam z aplikacji MOJA CIĄŻA. Można w niej tez kontrolować właśnie wagę, zapisywać przypomnienia o badaniach, wizytach lekarskich, zażywaniu witamin itp. Ponadto aplikacja przejrzyście i w ciekawy sposób opisuje każdy tydzień ciąży z podziałem na to jak rozwija się dziecko i co dzieje się z przyszłą Mamą.

Ponadto jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciązy to zaopatrzyłam sie w specjalistyczną literaturę :slight_smile: Heidi Murkoff " W oczekiwaniu na dziecko". Do tego dokupiłam też z tej samej serii “Pierwszy rok życia dziecka”. Polecam!

Agnieszka.sz - ja książkę "pierwszy rok życia dziecka " dostałam w prezencie 3 tygodnie temu i jest genialna - rownież baaaaaaardzo polecam. Zainstalowałam na początku ciąży aplikacje moja ciąża z buzia dzidziusia i takim zakręconym loczkiem na głowie ( aplikacji o tej samej nazwie jest kilka) i właśnie tak jak wcześniej pisalyscie mozna przeczytać fajne ciekawostki :wink: Tez mnie kusiło, zeby przeczytać więcej tygodni ale sie powstrzymuje ;p

Ja czytałam dużo książek na temat ciąży, rozwoju dziecka, porodu, chorób genetycznych, karmieniu piersią, jak zmienia się ciało kobiety w ciąży, podejściu do przyszłego dziecka, depresji poporodowej, śmierci łóżeczkowej. W internecie dodatkowo wchodziłam na strone dzidziusiowo.pl z tego co dobrze pamiętam. Żadnych aplikacji na telefon czy tablet nie ściągałam.

Ja czytałam przebieg ciąży w internecie tydzień po tygodniu. Książek nie czytałam bo nie miałam czasu. Jak mnie interesowały poszczególne tematy to szukałam na forum odpowiedzi.