Wesele bez dzieci

A na dużo osób zrobili to ,wesele , :rofl:?

Ja też nie rozumiem mnóstwa kasy na dekoracje, skoro to nawet nie na całą noc, a na kilka godzin. Na chrzest córki sama robiłam ściankę do zdjęć, bo pani, która się tym zajmuje chciała 800 złotych, a mnie za materiały, łącznie z tym metalowym kołem, które już mi zostanie na następne imprezy, wyszło 200

1 polubienie

Też kupiłam kolo i balony z temu na roczek, na dwa latka i jeszcze wykorzystałam na 60 taty. Dla mnie to głupota. Ja rozumiem że te balony z Polski mają inną jakość ale te ścianki są robione na jeden dzień a nie na kilka tygodni. Chociaż foliowe balony z temu trzymały się miesiąc i była na dwie różne imprezy

A nawet nie wiem nie pytałam :rofl::rofl:

Te balony z Chin nie są takie złe , ja głównie z takich robię dekoracje i wychodzi max 100 zł za wszystko , co 100 to i tak już wygórowana kwota .

Nooo za 100 to naprawdę można dużo zrobić. Powiem wam sekret jak robicie ścianki czy dekoracje z balonów to żeby one nie były matowe takie starte tylko pięknie błyszczące to spryskanie je lakierem do włosów jakimś najtańszym jako jest. Próbowałam naprawdę jest różnica wyglądają jak by były popsikane nabłyszczaczem

1 polubienie

Moze kamerzysci fotograf bedzie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: tez nie rozumiem przeciez to szkoda pieniedzy :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Tak to prawda 100 zl to juz na prawde da sie duzo kupic , tez kupuje te zwykle chinskie i sa calkiem dobre wytrzymuja cala impreze zawsze i tylko tyle od nich oczekuje :grinning:

No tak, ale mając też ładne miejsce na ślub i obiad weselny nie trzeba mieć niewiadomo jakich dekoracji

1 polubienie

Mi na chrzest dekoracje zrobiła sala w ramach tego że robiłam tam imprezę i naprawdę wyszło super! . Miałam parę swoich gadżetów to dodałam im i policzyli mi tylko za napompowanie helem . Gdzie dekoratorka powiedziała też około 1000 zł. Więc zrezygnowalalm.

Rany, co to w ogóle za pomysł żeby pisać na zaproszeniu coś o przyjęciu weselnym, gdzie tak naprawdę robi się tylko skromne wesele w postaci obiadu z deserem. Jak będę super dekoracje, to pewnie i fotograf, a wtedy muzyka nie potrzebna, bo tego na zdjęciach nie widać :joy:
Z tego “wesela” to chyba wyjdzie jedna wielka popelina. Takimi tanimi zagrywkami, to młodzi zniechęcą do siebie całą rodzinę. Co jak co, ale w imprezy to oni nie potrafią.
Jak się chce przyoszczędzić, to właśnie można samemu wystroić salę, wziąć zdolnego, ale mniej doświadczonego fotografa czy DJ, nawet zamiast klasycznej sali wynająć jakąś remizę albo salkę wiejską i naprawdę można zrobić wesele po kosztach, ale tak żeby goście byli zadowoleni.
A tutaj wygląda na to, że wesele a w sumie obiad ma być jakąś pokazówką, co tylko na zdjęciach wyglądać luksusowo, żeby można było fajne zdjęcia dodać na insta. A komfort gości jest kompletnie nieistotny.

3 polubienia

dobrze napisałaś. też sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.

My w zaproszeniach mieliśmy już wpisane że przyjęcie weselne, ale przy rozdawaniu zaproszeń każdego uprzedziliśmy, że jest to tylko skromny rodzinny obiad

1 polubienie

No tak bo tak jest napisane na każdym zaproszeniu ale wystarczy właśnie powiedzieć że to tylko obiad

1 polubienie

I to jest super podejscie kazdy wie na co sie szykowac :smiling_face:

Ddominika i bardzo dobrze, każdy wiedział co i jak

Dziwie się że skoro tyle wydali na dekoracje, to nie mogli zainwestować w personalizowane zaproszenia i tam od razu wpisać, że to obiad

Mozliwe ze to bylo celowe dzialanie :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth::grinning: