Wczesne wstawanie

Hejka synek ma 3 latka chodzi spać kolo 21 ale potrafi wstać po 5 lub 6 rano :/ czy wasze dzieci to też takie ranne ptaszki ??? Nie ma mowy żeby pospał chociaż do 7 ....

Moja Mała ma narazie 5 miesięcy i śpi od 19 do 6-8. To dla mnie luksus, bo ze starszą tak nie miałam.. Odkąd pamietam to zawsze mało spala. Drzemki w dzień miała chyba tylko świeżo po powrocie ze szpitala. Później od 5 na nogach. Zdarzało się, że budziła się 2-3 w nocy, totalnie wyspana i układała klocki:/.. Teraz ma 9 lat, wieczorem mega problem z zaśnięciem, gdyby mogła to siedziałaby do północy. A od 6 już jest na nogach..

Także, łącze się w bólu Ewelka;*;). Chyba niektóre dzieci tak mają niestety. Podobno inteligentni ludzie potrzebują malo snu;)). To takie małe pocieszenie;)).

Córka będzie miała lada dzień 10 mcy a wstaje przed 7 ,zasypia kolo 21, śpi całą nockę  :) czasem jak nie wstanę do niej to się pobawi w łóżeczku i idzie dalej spać beż mleczka zaśnie, i tak do 9 pośpi  :) 

Ja mam akurat dziwnego syna który potrafi przespac w nocy 12h ciągiem. Ale bywa tak że pójdzie spać o 21 a wstanie o 7 i to zupełnie normalne

Łączę się w bólu nie przespałam całej nocy od półtora roku. Mały zasypia ok 20,30-21 budzi się 4-5 i za chwilę idzie spać dalej do 7 ale ja już po tej jego drzemce jestem rozbudzona i czasami jak się położę jeszcze na godzinę to jestem gorzej niewyspana niż bym wstała l tej 5

Pamiętam czas gdzie od 4 30 na nogach,  ledwo człowiek żył wtedy :( nawet jak młoda poszla w dzień spać to ja już nie dałam rady zasnąć  , czasem się tylko udało.

Moja córka ma 8 miesięcy i śpi max do 5 z 3 pobudkami w nocy ;(

Starszy ma 4 lata i śpi do 8/9 , młodszy max 6/7

A widzicie  różnice w spaniu  starszaków w roku szkolnym, a okresem wakacyjnym ;)?

Mój stn który w październiku skończy 4lata chodzi spać ok 21 i wstaje ok 6. Potrafi wstać po 5 ale kiedy budzę go do przedszkola to ledwo wstaje ;) w weekendy za to my chcemy pospać dłużej , to syn wstaje pierwszy ;) nie pamiętam kiedy wstał po 7 he

Siostrzenica 5lat kładzie się spać o 22, 23, wstaje o 9 nawet . I ciężko czasem ja rano rozczmuchać 

Mój 8 miesięczny maluszek na szczęście zazwyczaj budzi się po 7. Czasem zdarzy się po 6, ale wtedy szybko idzie na pierwszą drzemkę. Za to wieczorem ciężko go uśpić odkąd dni są takie długie. Zasypia dopiero po 20, często nawet o 21.

To Laura może położyć się o 20 i spać do 9 rano. Ola zasypia teraz po 22 i wstaje o 7. Myślę że to wszystko zależy od dziecka, ale Ola jeszcze ma drzemki w dzień 

Oho pochwaliłam się.. Olka  od od 2óch dni ma pobudkę z płaczem o 4 30  je mleczko  ,przytulam ją i żal  mi już ją odnosić do łóżeczka więc zostaje u mnie kokosia :) i tak 7. 30 wstajemy więc niech lula z mamą:) 

Pełnia jest może to na nią wpływa. Mój mały jak jest pełnia to też się budzi z płaczem w środku nocy albo nad ranem 

DaNutka, domknie może mieć efekt pełni księżyca :) mama zaszczepiła w nas nadwrażliwość na księżyc, w pełnię zasłaniała nam okna zasłoną. Może nie co pełnię, ale jednak czasem sie sprawdza u mnie i męża ta księżycowa bezsenność i niespokojne sny 

Oooo no może coś w tym jest  , ciekawe jak dzis bedzie...

sama widziecie nie śpię... a powinnam bo dziś duchota była straszna  i zero snu przez dzień dla mnie.

Dziś powiem  Wam ,że przespała do 8 rano :) ale też mleczko piła o 21 ,mało bo malo ale coś w brzuszku było:) chyba faktycznie pełnia na nią tak działała i się wybudzała. 

I się wyjaśniło. Teraz zobaczymy czy potwierdzi się z tą pełnią przy kolejnej fazie księżyca za miesiąc ;)

U nas pelnia zawsze się sprawdza. Ja sama nie mogę wtedy zasnąć