Wczesne ruchy dziecka w 2 ciąży?

Dziękuję dziewczyny ja już zrobiłam test z tego co ja liczę w 3 tygodniu i wyszły drugie kreski więc szok że tak szybko jestem zaskoczona;) Ale i zadowolona dziś idę z mała na zajęcia sportowe na hale ;) zobaczymy co to będzie pauli89nek A kiedy rodzisz ? Jestes w tej lepszej sytuacji że masz umowę o pracę . 

mAMAKISI mam termin na 7.06. ale rośnie dość szybko i pewnie pod koniec maja się wykluje... z pierwszym odeszły mi wody 2 tyg przed terminem

Paulinek szybko czas zleci i będziesz miała okoń dwójke dzieci

Pauli89nek A rodzilam naturalnie ? Ja niestety dwa dni po terminie . Szybko zleci do czerwca raz dwa Teraz też czekam w napięciu na kolejne usg bo na tym nie było widać . 

Ja byłam przekonana, że w drugiej ciąży szybciej poczuję ruchy, ale tak nie było. Być może to kwestia ułożenia dziecka, a może tego że drugi synek był zdecydowanie mniej ruchliwy niż pierwszy. Niemniej jednak to wspaniałe uczucie na które czeka się z utęsknieniem.

druga ciaza piekna sprawa dzis znow bylam u lekarza a w srode ide na usg mam nadzieje ze juz bedzie serduszko 

To tylko teoria, że  w drugeij ciąży wcześniej wyczuwa się ruchy dziecka. Jednak każdą regułę potwierdza wyjątek. Może być inaczej bo właśnie dziecko mniej ruchliwe, czy inaczej ułożone. A na takie momenty czeka się chyba z takim samym utęsknieniem nie ważne która to ciąża.

mAMAKSI to jest najbardziej wzruszający moment w ciąży wg mnie... za każdym razem łza mi się zakręciła z radości jak tylko pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka 

A ja w drugiej ciąży czułam ruchu wcześniej 

Różnie to bywa, z czasem pierwszych ruchów. Aktualnie jestem w drugiej ciąży (16 tydzien) i wczoraj poczułam pierwsze ruchy. To najpiękniejszy moment ciąży wg mnie. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 17 tygodniu. 

pierwsze ruchy i usłyszenie bicia serduszka na usg po raz pierwszy, też jestem tego zdania! 

Jestem w pierwszej ciąży więc jest to dla mnie bardzo ważny moment i wykorzystuje go w pełni jak tylko się da :) pierwsze ruchy dziecka odczuwam dopiero teraz kiedy jestem w 20 tyg ciąży i są one wyraźne i regularne. Zazwyczaj dzieje się gdy odpoczywam na kanapie w godzinach popołudniowych i wieczornych koło 21 :) może jest to też z tym związane ze w dzień duzo chodze i kołysze moje maleństwo przez co może spać, odpoczywać a gdy ja leniuchuje  no ono daje mi znać że się nudzi więc pora poćwiczyć :D 

Dziewczyny a czy drugi poród faktycznie trwa krócej i mniej boli przy skurczach ?

Ja teraz pamiętam że w 12 tc już czułam takie bulgotki a nie było to burczenie w brzuchu 

Jak są pierwsze ruchy dziecka to często można je pomylić albo nie jesteśmy pewni czy to dziecko się rusza czy nam burczy w brzuchu albo czy jelita pracują :) w późniejszym czasie już jest to bardziej wyczuwalne i już instynkt matki wie że dziecko daje nam znać o sobie i to jest piękne uczucie :) 

Ja w pierwszej ciąży ruchy dziecka poczułam około 16TC natomiast w drugiej około 14 TC więc znacznie wczesniej. Teraz to tak kopie że aż mój mąż się śmieje że będzie z niej niezła łobuziara.

Dzieci potrafią kopać. Mąż pracuje z gościem którego żona w ciąży miała poodbijane żebra. Płakała na sam koniec ciąży z bólu 

Moj syn to ma swoje godziny kopania zazwyczaj jest to z rana koło 16 i po 21 i wtedy daje czadu po całości :D a jak zjem coś słodkiego to nie ma zmiłuj się odrazu szaleje z radości :D 

Mi drugi dokazuje najczęściej koło 21 i w ciągu dnia mam wrażenie, że nawet wtedy jak jestem aktywna, bez przerwy się kręci i kopie, nie liczę nawet jego ruchów, bo czuje je prawie na okrągło 

Moja tak miala. Od godziny 21 doc4 nad ranem jak źrebak kopała. Spać nie szło