Hej, od 5 dni mam ból brzucha, na początku było to podbrzusze, teraz boli środek od pępka w dół. Dodatkowo od jakiegoś czasu okropnie bolą mnie piersi i są wrażliwe na dotyk. Ginekologicznie wszystko ok, jajniki idealne. USG też nie wykazało nieprawidłowości (trzustka, wątroba, jelita ok). Wypadałby dziś 4 tydzień od zapłodnienia, lecz testy są negatywne. Z tego co wiem USG jeszcze ciąży nie wykrywa tak wcześnie. Czy czekać spokojnie czy robić jakieś inne badania?
Objawy nie muszą wskazyc na ciążę. Możesz zrobić test ciążowy w minimum pierwszym dniu przewidywanej miesiączki lub najlepiej poczekać jeszcze z 2 dni dla pewności. Poza tym możesz zrobić test z krwi który będzie najbardziej wiarygodny.
4 tydzień od zapłodniena czyli jakis 5-6 tc to już na usg widać chociażby fasolke;)
Ja też podobnie tak jak dziewczyny poradziłabym w pierwszym dniu spodziewanego okresu wykonać test ciążowy A najlepiej to w ogóle taki z krwi wtedy będziesz mieć pewność jeżeli test wykluczy ciążę no to wtedy możesz czuwać się w jakieś głębsze badania
Możesz zrobić testy z krwi, test ciążowy dopiero w dacie spodziewanej miesiączki. W pierwszym dniu może być bledziutka kreska im dłuższa ciąża tym mocniejsza kreska więc nie warto się speszyć.
A do lekarza dopiero w 6tc, czyli właśnie 4 tydzień od zapłodnienia - wtedy dopiero będzie coś widać na USG.
A te objawy mogą świadczyć o ciąży ale nie koniecznie muszą.
No wydaje mi się że wszystkie Ci tutaj dobrze podpowiadamy więc daj znać jak zrobisz test albo badanie z krwi ;)
Testom bym na tym etapie nie ufała, choć mi dwie kreski pokazały się już 4 dni przed planowaną miesiączka, ale były to bladziutkie kreski, dla upewnienia poszłam zrobić badania z krwi, tam już nie ma mowy o błędzie :) Dlatego najlepiej pójść do najbliższego laboratorium i zrobić badanie na obecność beta hcg W krwi, u mnie w mieście wyniki były już tego samego dnia, także nie musiałam jakoś długo czekać, życzę też i Tobie żeby nie był to jakiś długi czas oczekiwania, może jeszcze będziecie mieć prezent na święta �
Najbardziej wiarygodne będą badania z krwi. Robisz rano a wieczorem już są wyniki które można samemu odczytać.
Objawy mogą wskazywac na ciążę. Tak jak radzą dziewczyn test z krwi można zrobić.
Może teraz w święta daj sobie więcej luzu, trochę się odpręż i zobaczysz co będzie później ;)
Witam dziewczyny
a więc
Od 14-23 pokazuje mi dni płodne
Stosunek był odbywany 14 , 19 pokazuje owulację 20 oraz 10 grudnia
22 grudnia strasznie zaczął boleć mnie brzuch po prawej stronie ból bardzo przypominający miesiączkowy trwał 3 dni że aż pojechałam na sor dodam że okres ma być za 9 dni pobrali mi krew do badania oraz beta wynik wyszedł 1.2 więc wykluczyli ciążę dodam iż miesiąc temu okres spóźniał mi się 23 dni również robiłam bete wyszła 2.3 mam dwa pytania dlaczego beta spadła :/ oraz czy szanse że doszło do zapłodnienia i stąd te bule ? A beta nie wykazała bo za wcześnie ?dodam że mamy 25 grudnia a brzuch nadal pobolewa piersi bolą jak na miesiączkę a do miesiączki 9 dni upławy bardzo wodniste przezroczyste pojawiły się 22 grudnia ale minęły
Nie mam żadnych objawów swędzenia pieczenia więc stan zapalny odpada .
jak beta nie rośnie to moze to byc ciąża pozamaciczna. a test robiłas? wyszło cos? bete najepiej robic ze dwa razy w odstepach co 2 dni. wtedy widzisz czy rośnie czy nie.
Ja bym poczekała jeszcze kilka, wiem że się stresujesz albo niecierpliwisz i chciałabyś już wiedzieć ale czasami czas jest potrzebny
Ja nie jestem w ciąży ja po prostu podejrzewałam ciążę miesiąc temu i Mialam beta 2.3 a teraz zle się czułam i zrobili mi beta i miałam 1.2 ale w ciąży nie byłam miesiąc temu i teraz mnie zastanawia czemu miesiąc temu 2.3 a teraz 1.2
Beta w roznych cyklach moze wyjsc rozna pewnie stad te rozne wyniki.
A czy objawy zapłodnienia miała któraś z was ?
Być może doszło do poronienia przez co poziom hcg spadł. Tylko to jest podejrzenie bo jest takie prawdopodobieństwo. Jednak nie można tego w żaden sposób sprawdzić.
ja nie miałam żadnych objawów zapłodnienia wiec nie powiem Ci czy cos czułam czy nie. Moja ciąża cała była bezobjawowa w sumie
Warto robić betę bo to chyba najlepszy sposób by dowiedzieć się czy jest się w ciąży. Testy z krwi powiedzą najwięcej tylko jeśli jest wcześnie to by trzeba było powtórzyć taki test za kilka dni
Miałam tak samo okres spóźniał się zazwyczaj miesiąc albo i dłużej, nie wiedziałam w końcu kiedy się go spodziewać, bolały mnie piersi i dół brzucha przez kilka dni a uplawy były duże więc myślałam że pojawi się miesiączka ale gdy nie było jej bardzo długo to nie robiłam w kółko bety tylko wybrałam się do ginekologa.