MaM, my też tak mamy ale pomiędzy rodzeństwem a jest nas kilka osób i dochodzą żony moich braci ale dla rodziców składamy się na prezent na razie dla mamy, mamy w planach kupić żyrandol i kinkiety, dla taty nie wiemy jeszcze
Jeżeli chodzi o mojego męża to jeszcze nie mam pomysłu może od Was coś ściągnę
MaM widze, ze losowanie jest teraz popularne;) Od znajomych tez czesto słyszę, ze tak robią. My u mnie w domu losujemy, my z mezem, moi rodzice, siostra z mezem i moj brat. W meza rodzinie, jego rodzice i jego siostra z mezem. Gdybysmy mieli kupować każdemu z osobna to nie dosc ze kupe czasu to i pieniedzy wiecej;) Od kilku lat tak robimy i sie sprawdza. U nas tez zaraz wiadomo kto kogo ma, wystarczy, ze wygadaja sie dwie osoby a juz droga dedukcji wiadomo resztę;) haha Moi rodzice od 3 lat maja mnie i moja siostre, na zmianę, smiejemy się, ze to juz tradycja;)
U nas wigilia jest w kameralnym gronie i u mnie i u męża bo chodzimy na dwie tak więc każdemu kupuje się prezent. U męża są jego rodzice babcia i brat który jest kawalerem. U mnie rodzice i siostra też jeszcze panna tak więc dużo nas nie ma. Ale zawsze mam problem
My z mężem sobie prezentów też nie kupujemy, tylko to losowanie, a arkowi to wszyscy chcą kupić.
Ja w tym roku m siostrę męża i ona chce dysk do lapka więc mąż ma kupić, a mnie ma mój mąż i chcę depilator i musze pomyśleć jaki i mnie to męczy bo nie mogę się zdecydować, a fajnie że mąż ma mnie, bo mu jakby co dołożę kasy, albo on po prostu kupi droższy.
U nas co roku mieliśmy 3 wigilie, bo tesciowe są po rozwodzie. U moich rodziców już od jakiegoś czasu kupujemy tylko dzieciom, jest ich 3, teraz 4. A w tym roku razem ze szwagierka namowilysmy też strony mężów, żeby tylko dla dzieci. Doroslych osób jest dużo, ciężko znaleźć tyle czasu, aby każdemu kupić coś wyjątkowego, nie mówiąc o pieniądzach. Z każdym rokiem dzieci przybywa, więc i tak będzie wydatków. Mam też problem ze sobą, bo też nigdy nie wiem, co bym chciała.
U nas robimy dla każdego, do maksymalnie 50zł. Ale nas w sumie dużo nie ma. Z siostrą zawsze dla rodziców się składamy i kupujemy. Nawet jak żadnej z nas nie ma z nimi. Pocztą zapakowane i z przykazem, że w święta otworzyć.
My też chodzimy na dwie wigilie, i każdemu prezent, Podobnie jak gudrun do ok. 50 zł dla każdego. jednak w tym roku u mnie w domu pobawiliśmy się w losowanie i każdy kupuje osobie wylosowanej
My sobie z rodzeństwa kupujemy do 50 zł prezenty a dla rodziców nie ma ograniczeń zazwyczaj staramy sie kupić to co akurat potrzebują lub chcą sobie kupić, pytamy i staramy się dostosować.
Dziewczyny a robicie prezenty na Mikołaja? My w rodzinie robimy tylko dzieciom. Ale chcialabym kupić prezent niespodzianke mężowi. On na okrągło wraca z pracy z jakims prezentem dla mnie, dodatkowo ostatnio naprawde okazał mi duże zrozumienie, stara sie i chce mu w ten sposób podziękować.
Moze cos podpowiecie?
Maz uwielbia piłkę nożną, duzo czasu spędza tez w aucie, taka ma prace.
Moze jakies pomysły przydatnych gadżetów do auta?
Mam mało czasu;)
Ewelina, tylko dzieciom u nas się robi na Mikołaja. Co do męża, kurczę nie mam pomysłu, ale pomyślę! Jeśli coś do samochodu to mój mąż uwielbia te wszystkie środki, którymi sobie potem sprząta, albo odkurzacz samochodowy?
Dzisiaj mi będzie lepiej szło, bo wczoraj od rana bolała mnie głowa. A wiecie czemu? Bo przywaliłam w futrynę! Tak, tak. W futrynę, o kant samym środkiem czoła, że aż mnie zatoki zabolały. Jak to zrobiłam? nie wiem.
O boże magros .
A ja mam dzisiaj okropna migrene.
Co do mikołajkow to my czasem z mężem kupimy sobie drobiazg i tyle reszcie nie kupujemy no poza dzieckiem. Też właśnie nie mam pomysłu co kupić mężowi…
Ewelina a ma mąż kamere do samochodu ? Ja mojemu kupie , bo nic innego nie wpadlo mi do glowy . Jak lubi piłke nożną to może koszulke jego ulubionej druzyny , mój jak dostal to sie bardzo cieszyl
Justyna ja caly dzień wczoraj migrena i dzisiaj to samo masakra :///
U nas na Mikołaja też prezenty tylko dla dzieci, chociaż ja tam pewnie mężowi coś kupię, bo wiem, że kupi mi nowy telefon( hehe)Też nie mam pomysłu, zawsze kupowałam jakąś wodę, ale ma zapasy:( Może mu grę na PS4 kupię,chociaż nie wiem kiedy będzie grał, teraz czasu nie ma a przy 2 dzieci to już chyba tylko będzie mógł na nią spoglądać:)
Magros o matko:/ Dobrze ze nic sobie nie rozcielas:/
Kamerki nie ma, ale chce mu kupic na gwiazdke lepsza i droższa:) Teraz na Mikolaja chce wydac do 100zl. Koszulki druzyny ma dwie, ma juz bluze, szalik, kufel i kilka innych gadżetów.
Kurczę mam problem a nie mam czasu chodzic i szukac po sklepach:/
aleks1983, czas kiedyś na grę wygospodaruje. Mojemu się udaje, choć rzadko
Mikołajki u nas to tylko słodycze. Teściowie nam też dają słodycze na Mikołaja;) ale u siostry, właściwie jej partnera, to na Mikołaja duży prezent, a pod choinkę słodycze.
Magros też tak czasami mam i jak przywalę w coś to dopiero oczy mi sie otwierają
Na Mikołajki na pewno kupujemy dzieciom prezenty dla męża kupiłam sweter nowy i bluzkę a on dla mnie też coś do ubrania ale jeszcze nie wybrałam co…w sumie czapkę muszę kupić więc na pewno to mu podpowiem a co więcej…zobaczymy co mi w oko wpadnie
No my tez dzieciaczkom robimy tylko prezenty bo tyle ich sie mamnzylo ze szok a tak korzystajac z okazji macie jakis pomysl co kupić dziewczynce 8 letniej ? dodam ze rodzice nie pozwalaja na zadne elektroniczne zabawki dlatego szukam inspiracji moze pomozecie
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.