Mam nadzieje, zemasz racje Iwona. Teraz odsypia moje serduszko, ja tez na chwile oczy przymknelam. Dodatkowo sie marwie bo przed snem Hania zrobila luzniejsza kupke. Niby po antybiotyku i syropach to die zdarza, ale do tej pory bylo ok. Powinnam sie tym niepokoic?
Hania do tej pory goraczkowala mi raz. Przy gardle w czerwcu, miala podwyzszona temp, nawet nie pamietam co podalam i przeszlo. Potem nigdy nic nie bylo. Co prawda nie ma wysokiej, tak jak Justyny synek, czy Twój Iwona. Ale mimo wszystko się marwie i boje, noce sa najgorsze:(
No wszystkich tu widze wzielo. Co za paskudny czas!
Przeglądam wątki i widzę, że większość chora, oby do nas nic się nie przyplatalo. Najgorzej mają dzieci, które zaczynają przygode z przedszkolem czy zlobkiem, bo samo to zwykle przysparza chorób, to jeszcze ta pogoda jest straszna. U nas leje i wieje, aż nie chce się wyjść. Zdrówka Wam życzę, no i dużo sił na to wszystko!
Justyna8907, ja bym poszła, ale u nas często taki stan i jeden dwa dni i zapalenie ucha przy takiej temperaturze. Lepiej by lekarz zobaczył i osłuchał. Ciężko się u Was dostać do lekarza. Bo u nas zawsze się dostaniemy, tylko czasem trzeba dłużej poczekać.
No ciężko zwłaszcza że w tej sytuacji pasuje mi tylko popołudniu żeby z mężem samochodem jechać. Bo ja mam kawałek a nie będę z taką gorączka z dzieckiem autobusem podróżować. Mąż nie może brać wolnego a ja nie jeżdżę samochodem tak więc tylko popołudnie
Justynka jedź dla pewności z synkiem do lekarza…ja też się zastanawiałam czy jechać bo niby nie kaszlał tylko tak było słychać coś jakby krtań przy oddychaniu ale pojechałam i lekarz mnie uspokoił, osłuchał i powiedział, że to wiru-sówka a teraz mam nadzieję, ze będzie z dnia na dzień lepiej…
Ewelinko szczerze Ci powiem, ze nie mam doświadczenia z antybiotykami bo moje dzieci nie przyjmowały…tylko raz moja córka na zapalenie ucha ale u nas raczej nie było luźnych kupek, u nas jest ból żołądka…wiem, ze to też wina antybiotyków…z tego co mi się wydaje to luźne kupki i antybiotyki idą w parze… obserwuj Hanie i mam nadzieję, ze to jednorazowy incydent.
Mam nadzieję, ze to po syropach albo antybiotyku. Nawet dziś na IP w szpitalu, Pani doktor zapytala mnie czy córka dobrze przyjmuje antybiotyk, czy nue wymiotuje inie robi luźnych kupek:/
Wieczorem Hania zrobila drugi raz luzna kupke, zobaczymy, choc nie ukryeam, ze zaczynam panikowac:/
Czuje ze ta noc będzie tragiczna. Juz spala po czym niedawno sie obudzila, poki jest u mnie na rekach to spi a kazda proba jej odlozenia kończy sie placzem. To samo co wczoraj:( Chyba sie zalamie:/
Ewelina u mnie też raz tak było, ze synek prawie całą noc przespał mi na rękach bo załapał jakąś infekcję… tylko tak chciał spać…więc nawet jeżeli będziesz musiała Hanie trzymać całą noc przy serduszku to trudno…dziecko kiedy śpi do zdrowieje - tak mi zawsze mama powtarza - i nabiera sił więc to dla niej tylko na plus życzę spokojnej nocy!
Iwona myślisz, ze to przez chorobe? Bo poprzednie 3 noce spala ze mna w łóżku? Możliwe zeby tak szybko oduczyla sie spac w lozeczku? Dodam ze juz sie zdarzalo ze spała ze mna i nie bylo potem problemu spania u siebie. Po drugie płacze nawet wtedy, kiedy odkładam ja na łóżku. Temperatury nie ma, nosek wydaje sie byc czysty bo oddycha ładnie. Myślisz,ze po prostu potrzebuje mojej bliskości i poczucia bezpieczenstwa? Moge ja trzymać na rekach tylko niech nie placze i będzie zdrowa bo nawet nie wiesz jak sie martwię i boje co sie dzieje. Nigdy wcześniej tak nie było.
Ja jutro od rana dzwonie do przychodn… Synek ciężko oddycha harcze ta wydzielina. Mleka nie ruszył wieczornego i aż zwymiotowal przez to ze mu spływa. Noc będzie tragiczna czuje
Wydaje mi się, ze dziecko dzięki wtuleniu się w ramiona mamy czuje się bezpiecznie i nawet jeżeli nie jest to komfortowa pozycja prześpi tak całą noc… kiedy Hania wyzdrowieje przejdzie jej i dalej będzie spała u siebie w łóżeczku, dziecku strasznie szybko zmieniają się upodobania…ona sama nie rozumie co sie z dzieje, czemu jest słaba, czemu boli ją brzuszek i czemu ma zatkany nosek dlatego też szuka miejsca gdzie poczuje się bezpiecznie a jak widać są to Twoje ramiona…pozwól jej na ten komfort i poczucie bezpieczeństwa a kiedy poczuje się lepiej już nie będzie potrzebowała Ciebie do snu.
Narazie ululalam ja i spi koło mnie na męża poduszce. Mąż znowu musiał wyemigrowac do pokoju obok, ale najważniejsze, ze córcia spi jako tako, bo kreci się co chwile. Zrobie wszystko tylko żeby spała, jak trzeba bedzie to będziemy siedzieć z nia cała noc.
Witaj w klubie Justyna i trzymajcie sie z synkiem! A jutro idz do lekarza, może przepisze Wam cos skutecznego bo z tego co piszesz tonie za ciekawie:/
Justyna8907, idź. My jutro z rana też jedziemy. Teściowa przyjedzie by pomóc z dwójką się tam dotoczyć. Córka z katarem, ale wolę by i ją lekarz osłuchał. Przez katar ulewa obecnie. Kupy brzydkie. AA syn od wczoraj tylko przy nas śpi, bo wtedy glowa wysoko i lepiej mu się oddycha. A charczenie już rozwinięte u niego.
Ewelina myślę, że Twoja córeczka może zachowywać się tak właśnie przez chorobę, mój mały jak ostatnio źle się czuł, miał gorączkę do tego to spał mi na kolanach i nie było opcji żebym się położyła i jego na mnie, tylko musiałam tak siedzieć prawie całą noc, dopiero nad ranem udało mi się go położyć obok mnie.
Widzę wszystkich te choroby atakują, u nas przeszło łagodnie, katarek wczoraj odpuścił, jeszcze inhalaluje małego, bo charczy, ale byliśmy na tygodniu u lekarza i na szczęście nic mu nie zalega, tylko dał nam dodatkowy lek do inhalatora.
W tamten czwartek przebił się nam pierwszy ząbek, górna jedynka, trzy dni później druga. Wczoraj dolna dwójka, drugą delikatnie widać i dzisiaj wypaytrzylam górna dwójkę. Pomyśleć, że dwa tygodnie temu nie miał żadnego zęba, a dzisiaj widać ich sztuk pięć;) eh ciężko było…
Ewelinko jak dzisiejsza noc minęła u Was ?
Justynka, MaM jak wasze dzieciaki ?
Ewelaa u nas jest podobnie jak ząbki wychodzą to hurtowo tylko u nas dodatkowo jest temperatura więc też nie za wesoło…ale każde dzieciątko musi to przejść nic nie da rady zrobić…
U nas noc dziś taka sobie… synuś pokasływał i płakał przez sen bo zwyczajnie sie denerwował ale jak juz wstał rano to chodzi i się bawi…zjadł normalnie śniadanko a córka pojechała do przedszkola, zadowolona i z ogromną radością bo jedzie dziś na spektakl do teatru pt. “Rosnę”
Dzięki Iwonka że pytasz:-) u nas słabo. W nocy miał wysoka gorączkę dawałam leki dusil się wydzielina nad ranem spał ze mną a właśniwgd na mnie jak taka żaba na brzuchu na mojej klatce:-D obudziłam się połamana na maksa. Umówiłam nas do lekarza na 14.30
Justynka to za pewne Twój synuś załapał jakiegoś wirusa bo opisujesz podobne objawy jakie miały moje dzieci…wszystkiego dowiesz się na wizycie…Powodzenia.
Justyna współczuję:( Szkoda maluszka:/ Daj znać po lekarzu co Wam powiedział. Powodzenia, bo wiem jaki to stres, sama to przechodze.
Iwonka u nas duuuzo lepiej. Haneczka przespala cala noc, troche sie krecila, ale przynajmniej spala bez płaczu. Tylko raz wstawala do jedzenia, a pobudka o 7.40! Wyspala sie i wstala w zupelnie innym humorze, wesoła, zywa jak zawsze. Spała ze mna, a moze wrecz na mnie. Przytulona caly czas, tak jakby musiala czuc moja bliskosc, bo co sie trochę o dsuwalam zeby dac jej miejsca to juz byla przy mnie i tak spalam na skraju łóżka w jednej pozycji, wiec tez troche polamana jestem jak Justyna;) Grunt, ze pospalysmy, goraczki nie bylo ani luznych kupek. Pozniej troche poplakala przy syropach i sciaganiu kataru-ktory nadal jest zolty:/ ale teraz ma drzemke;) Dalam ja do lozeczka i spi od pol godziny, oby szlo do lepszego:)
Biedny Twoj synek, męczą sie te nasze dzieciaczki, jakas plaga tu na forum. Wszyscy chorzy:/
Dobrze, ze Twoja corcia lepiej i mogla isc do przedszkola. Siostrzenica ma zawsze takiego pecha, ze jak maja jakies wyjazdy albo fajne zajęcia w przedszkolu to ona chora musi siedziec w domu, często tak ma:( Orientuje sie jaki to dramat dla dziecka, dlatego dobrze, ze wyzdrowiala i nic ja nie ominie:)
W przedszkolach to rzeczywiscie wina rodzicow, moja siostra nie daje córki jak kilka razy zakaszle a inni rodzice maja to w nosie i wysylaja dzieci. A kiedyś jedna matka w szatni przechwalala sie, ze jej syn nie opuścił ani jednego dnia w przedszkolu, bo onanie patrzy zy ma katar czy kaszle, poki nie ma goraczki to go daje. Tyle ze on ma tylko katar i nic wiecej a siostrzenica jest alergiczka, szybko łapie infekcje, ktore przeradzaja sie w zapalenie oskrzeli i siedzi 2 tygodnie w domu. Niektorzy rodzice naprawde nie pomyślą! W zeszlym tyg u siostrzenicy w grupie z 20 osob chodzilo 8, bo wszyscy chorzy:/
Aki słodziak! A jakie włoski, podobny to mojego siostrzeńca! Taka sama blond fryzurka;)
A jak samopoczucie?
Hania pospala godzine, w lozeczku po czym sie obudzila i jeszcze 10 minut sie przekladala z jednej strony na druga, balam sie ze jak zobaczy ze jest sama w łóżeczku ro zacznie płakać a ona leżała spokojnie i sie bawiła:) Teraz szaleje z siostrzencem, ganiaja sie po calym domu. A jak jej nie pozwalam to tupie nogami! Dopiero rok skonczyla a już takie nerwy pokazuje!:o
Samopoczucie średnie raz ze się martwię dwa że jestem niewyspana trzy że nawet nie miałam kiedy głowy umyć i czuje się okropnie. Coś czuję że pierwszy antybiotyk nas czeka bo strasznie dużo ma tej wydzieliny w gardle
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.